Černá Hora Mtb

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Černá Hora
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 17 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Náročnější terény v horách Durmitor, Sinjajevina, Žijovo a Bjelasica

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 18 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska a Srbska.

2. den

Příjezd do černohorského městečka Žabljak v pohoří Durmitor. Seznámení se s místními restauracemi, případně krátký výlet k Crno jezeru nebo k vyhlídce do kaňonu Tary.

3. den

Okruh mezi Durmitorem a Sinjajevinou: Přes louky a vrchovinu do Njegovudji, Zminičko jezero, výjezd na Pašino Polje, vozovými cestami přes krasové pláně Sinjajeviny do Vrtoč Polje. Návrat přes Motički Gaj. (60 km, ↑1000 m, ↓1000 m)

4. den

Nejkrásnější partie Durmitoru, pláně nad kaňonem Pivy a kaňon Nevidio: Výjezd na Sedlo, průjezd nejkrásnějšími durmitorskými dolinami, sjezd do osady Boričje. Po cestách s převládající asfaltovým povrchem malebnými osadami na pláni, nad kaňonem řeky Piva ke kaňonu Nevidio řeky Komarnice. (80 km, ↑1600 m, ↓ 2000 m)

5. den

Přejezd Sinjajeviny od Durmitoru k Bjelasici: krasovými pláněmi opuštěných travnatých hor jen kolem salaší a stád ovcí přes Njegovudju, krasové Šaransko Polje do sedla Vratlo, prudký sjezd kamenitými serpentýnami do Lipova a po silničce do Kolašinu (80 km, ↑1350 m, ↓1850 m). Ubytování v Kolašinu na 4 noci.

6. den

Přejezd severní části pohoří Bjelasica: Z Jezerine (1560 m) přes salaš Vranjak, vrchol Zekova glava (2117 m), Šiško jezero a Katun Lanista-Kolibe Bogavac do městečka Mojkovac a k řece Tara (850 m). (40 km, ↑900 m, ↓1600 m, prodloužení po silničce z Kolašinu +12 km, ↑600 m)

7. den

Bikerský sen: Přejezd pohoří Žijovo. Z Kolašinu do Mateševa, přes vesnici Veruša k neskutečně malebnému Rikavačko jezeru v 500 m hluboké sníženině. Těžký výjezd do sedla (1850 m) a sjezd do vsi Korita. 35 km dlouhý sjezd úzkými asfaltkami přes Albánci obývané rázovité vesnice (fantastický pohled do soutěsky Cijevny a na albánskou část pohoří Prokletije) až do Podgorice. Busem do Kolašinu. (85 km, ↑1250 m, ↓2150 m)

8. den

Pohoří Bjelasica a Komovi: Ze sedla Trešnjevik (1573 m) výjezd na zelené louky Šťavno (1800 m) pod skalními hroty pohoří Komovi, pivo nebo káva v místním bufetu nebo v rázovité krčmě v sedle. Přejezd po hřebeni jižní části zeleného pohoří Bjelasica, kolem salaší a přes pastviny se stády ovcí a koní pod vrcholem Ključ a kolem monastýru Čirilovač. (40 km, ↑800 m, ↓1400 m, možné přídavky po cestách pod hřeben Ključ nebo výjezd po silnici na Trešněvik +29 km, ↑700 m)

9. den

Rozloučení s Kolašinem, případně krátká vyjížďka po okolí. Odjezd po poledni. Noční přejezd Srbska a Maďarska.

10. den

Příjezd na stejná nástupní místa jako při odjezdu, Brno v dopoledních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.