Chorvatské národní parky na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 14 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Skalní města, vodopády, soutěsky a ostrovy Dalmácie

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 20 hod z Brna (u termínů 640 a 6404 i z Prahy kolem 17 hod, u termínu 6405 i z Ostravy přes Olomouc) přes Bratislavu. Noční přejezd Maďarska.

2. den

Ranní příjezd do Chorvatska. Procházka v NP Plitvička jezera - to nejkrásnější, co chorvatská příroda stvořila. Svět modravých jezírek s průzračnou vodou plnou ryb, travertinové kaskády, „Padající vody“ a „Stříbrné jezero“ ze známé Mayovky (4 hod). Přejezd do Starigradu, ubytování v kempu.

3. den

Stoupání ze Starigradu úbočím nad mořem až ke kapli na planině Veliko Rujno pod vrcholem Bojin Kuk, navíc volitelně časově náročnější výstup na vrchol s panoramatickými výhledy. Sjezd zpět dolů do Starigradu (30 km, ↑900 m, ↓900 m). Alternativně projížďka podél pobřeží k mostu Maslenica, koupání a návštěva kaváren a restaurací (40 km, ↑300 m, ↓300 m). Nebo pěší výlet společně s turistickou skupinou do kaňonu Velika Paklenica (5 hod, ↑600 m, ↓600 m, s výstupem na Zoljin a Vidakov kuk až 8 hod, ↑1000 m, ↓1000 m).

4. den

Projížďka v okolí Ninu a Zadaru: Z vesnice Maslenica do královského městečka Nin, jehož centrum je opevněno mohutnými hradbami. Návštěva Ninské laguny a po zábalech ninským léčivým bahnem a prohlídce městečka přes Zaton do významného přístavního města Zadar. Prohlídka historického poloostrova, který nabízí nespočet kostelů, katedrál a mnoho dalších významných památek v čele s kostelem sv. Donáta. Zadar také nabízí spoustou možností ke koupání převážně potom na městské pláži Kolovare (60 km, ↑500 m, ↓600 m).

5. den

Návštěva okolí skalního města Dabarski kukovi v pohoří Velebit. Z osady Baške Oštarije sjezd do města Karlobag a dále podél pobřeží do kempu s koupáním a občerstvením cestou (70 km, ↑350 m, ↓1300 m). Alternativně náročnější varianta sjezdu do sedla Dabarska kosa s možností výstupu na skalnaté vrcholky – „kuky“ (pěšky 4 hod, ↑450 m, ↓450 m) a následným sjezdem do Karlobagu (na kole 32 km, ↑450 m, ↓1300 m).

6. den

Odpočinkový den v NP Kornatské ostrovy: Okružní vyjížďka po pobřeží, plážích i výhledových hřebíncích ostrova Murter se spoustou příležitostí ke koupání (30 km, ↑250 m, ↓250 m) či delší varianta k největšímu jezeru v Chorvatsku - Vransko jezero s výšlapem na vyhlídku Kamenjak (69 km, ↑700 m, ↓700 m). Alternativně celodenní fakultativní plavba lodí v okolí Murteru - světem snad nejkrásnějších ostrovů, ostrůvků a útesů ve Středomoří, koupání.

7. den

Po stopách filmového Vinnetoua. Výhled do kaňonu Zrmanji, který posloužil jako předloha známé Rio Pecos. Výjezd do sedla Vrh Prag (856 m) pod bělostná skaliska a do skalního města Tulove Grede (alias Nugget-tsil) a dále přes hory ač náročnějším terénem, ale s krásnými výhledy (38 km, ↑850 m, ↓1250 m) nebo sjezd zpátky do kempu s koupáním a občerstvením cestou (50 km, ↑400 m, ↓900 m).

8. den

Odpočinek u moře anebo pěší či cyklo výlety v okolí. Ze Starigradu po pláži se strážní věží a vesnickým podhůřím zpět (2 hod). Nebo po pobřeží od Seline kolem mysu Pisak a dále kamennými vesničkami v podhůří do Starigradu (4 hod). Či do soutěsky Velká Paklenica nebo Malá Paklenica. Večerní odjezd zpět do ČR.

9. den

Návrat na stejná místa jako při odjezdu (Brno v ranních hodinách).



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.