Istrie - turistika pro aktivní rodinky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 9 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohodová turistika kolem moře, do hor i historických měst (Chorvatsko)

Program zájezdu

1. den

Odjezd kolem 11 hod z Brna, denní přejezd Rakouska a Slovinska. Večerní příjezd do kempu, ubytování se v mobilhomech.

2. den

Procházka starobylou vesničkou Grožnjan s úzkými kamenými uličkami, 4 kostely a tvrzí, přejezd pod malebné středověké městečko Motovun vyhlášené vínem a lanýži. Přejezd do Novigradu, procházka kolem pláží, hradeb i historickým centrem se zmrzlinami a kavárnami (4-6 km). Přejezd do kempu, odpočinek či koupání v moři nebo v aquaparku.

3. den

Návštěva vyhlášeného přístavního města Pula s neopakovatelnou atmosférou, římským koloseem, pevností a historickým centrem. Přejezd autobusem na poloostrov Kamenjak, nejjižnější cíp Istrie. Procházka z Premantury po pobřeží kolem zátok, mysů a romantických pláží bez davů turistů (6-12 km) nebo vyjížďka kolem poloostrova na loďce.

4. den

Okružní túra z Gračišče malebnou krajinou s dechberoucím výhledem na pohoří Učka. Okolo slínových a vápencových formací nejrozmanitějších tvarů až ke krasovému jezeru s vodopádem Slap (5 hod, ↑400 m, ↓400 m). Odpolední prohlídka městečka Pazin s pevností Pazinski kaštel nad propastí Pazinska jama, odkud prchal Matyáš Šándor ve známé verneovce.

5. den

Z kempu podél pobřeží s mnoha romantickými plážemi do historické Poreče s klenoty architektury z období Byzance i Benátské republiky (15 km). Křivolaké uličky, kavárny, restaurace. Ve večerních hodinách odjezd do ČR. Noční přejezd Slovinska a Rakouska.

6. den

Příjezd zpět přes Mikulov do Brna v ranních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.