Víkendové koupání

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko, Dalmácie, Starigrad-Paklenica
Název ubytování Víkendové koupání
Typ ubytování Ostatní
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem za 1 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Doprava
Nástupní místa do autobusu: Praha, Hradec Králové, Pardubice, Chrudim, Vysoké Mýto, Litomyšl, Moravská Třebová, Svitavy, Letovice, Brno, Břeclav. Doprava klimatizovaným autokarem přes Maďarsko.

Popis lokality ubytování

CHORVATSKO

MOŘE A HORY = STARIGRAD-PAKLENICA
POBŘEŽÍ U NÁRODNÍHO PARKU PAKLENICA
NP Paklenica - s hlubokými skalními soutěskami řek Malá a Velká Paklenica, vysokými skalními stěnami a úžasnými stezkami pro sváteční turisty a milovníky hor

PŘÍMO POD VELEBITEM (nejvyšším chorvatským pohořím)
nejvyšší vrchol Vaganski Vrch je pěšky dosažitelný během jediného dne
STARIGRAD-PAKLENICA
Přímořské letovisko Starigrad-Paklenica leží uprostřed Paklenické riviéry. Zelené podhorské letovisko nabízí návštěvníkům křišťálově čisté moře, dlouhé písčito-oblázkové pláže v kombinaci s betonovými deskami a krásné vycházky do horské přírody Paklenického národního parku.

AKTIVNÍ DOVOLENÁ
Přímo z pobřeží během jediného dne můžete absolvovat pěší výšlap např. ke skále „ležící Indián“, zdatnější mohou projít krásný turistický okruh divokým kaňonem Malé a hlubokým kaňonem Velké Paklenice nebo dojít až na Vaganski Vrch (1757 m), po nenáročné naučné stezce se dá projít pod horami kolem starobylých kamenných stavení, kratším strmějším výstupem dojdete do blízké krápníkové jeskyně Manita Peč, na proslulých 400 m vysokých skalních stěnách Aniča Kuk můžete denně pozorovat horolezce z celé Evropy a zajímavou historickou atraktivitou jsou také např. tradiční horské kamenné pomníčky Mirily, nebo blízký poutní kostel Sv. Petra, či pobřežní protiturecká strážní věž Večka Kula.

VINNETOU
Ve Starigradu-Paklenica a blízkém národním parku se natáčely části kultovních filmů Karla Maye o Vinnetouovi (celkem 11 dílů). Po stopách filmařů se můžete dostat např. do muzea natáčení, které bylo v šedesátých letech hotelem, kde filmaři během natáčení bydleli. Při procházce kaňonem řeky Velká Paklenica se můžete zastavit na označených místech, kde se točily jednotlivé filmové záběry. Během Jeep Safari se dostanete na další místa natáčení např. nad malebný kaňon zelené řeky Zrmanja, kde stál tábor Apačů, nebo během výletu lodí poplujete přímo po řece Zrmanje do míst, kde Old Shatterhand v děravé kanoi bojoval o holý život.

NÁRODNÍ PARKY

Během dovolené ve Starigradu-Paklenica můžete v rámci jednodenních výletů navštívit i další národní parky :
PLITVICKÁ JEZERA - unikátní soustava krasových jezer a vodopádů (UNESCO)
KORNATI - celkem 109 vápencových ostrovů a ostrůvků
KRKA - průzračná krasová řeka s řadou úžasných vodopádů a kaskád

Program zájezdu

Aktivity

Přímořské letovisko Starigrad-Paklenica leží uprostřed Paklenické riviéry. Zelené podhorské letovisko nabízí návštěvníkům křišťálově čisté moře, dlouhé písčito-oblázkové pláže v kombinaci s betonovými deskami a krásné vycházky do horské přírody Paklenického národního parku. Národní park Paklenica tvoří hluboké kaňony řek Malá a Velká Paklenica s vysokými skalními stěnami a úžasnými stezkami pro nadšené turisty a milovníky hor.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.