Čína - hory Sečuánu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Čína
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 69 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Příroda, kláštery a tibetské vesničky

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Přílet do hlavního města Sečuánu Chengdu, ubytování v hostelu. Prohlídka středu města a trhů, buddhistický chrám Wenshuyuan, návštěva čajovny, společná večeře.

3. den

Přejezd do horského městečka Songpan (2850 m), ubytování v hostelu na 3 noci po sobě. Procházka městem – prastaré brány v mohutných kamenných hradbách, čínské lampiony v dřevěných uličkách a dřevěný krytý most.

4. den

Aklimatizační túra v okolí Songpanu - malé horské vesnice, terasovitá políčka, pohled na údolí Songpan z výšky, výšlap mimo ruch města do volné přírody. (7-8 hod, ↑600 m, ↓600 m)

5. den

Jednodenní výlet do NP Huanglong (UNESCO). Kolem průzračných jezer, vodopádů, terasovitých přírodních minerálních bazénků, které vytvářejí nádherné barevné kaskády až ke klášteru Huanglong Temple (3568 m) pod vrcholky zasněžených hor. (7-8 hod, ↑400 m, ↓400 m)

6.-8. den

Třídenní výprava do hor v sedlech koní (vhodné i pro nezkušené jezdce a úplné nováčky). Nahoru převážně na koních, v sestupech místy pěšky. Náš cíl je ve výšce cca 4700 m pod pětitisícovou Ledovou horou – cestou mimořádné scenérie volné přírody, horských luk, zelených údolí, terasovitých políček, tibetských vesniček, kláštera i ledovců vysoko nad námi. Koně vedou místní průvodci, kteří také zajišťují stany k přespání a jednoduchou místní stravu (jednotlivé dny na koních a částečně pěšky 5-8 hod). Návrat do Songpanu, ubytování na 2 noci.

9. den

Výlet do horského údolí Mounigou u Songpanu. Túra zalesněným údolím kolem nádherných barevných horských jezer, buddhistických klášterů, k vodopádu Zhaga, jednomu z největších travertinových vodopádů v Číně. (7-8 hod, ↑500 m, ↓500 m)

10. den

Přesun úžasnou krajinou náhorních plání s jaky do Langmusi (3300 m), horského tibetského městečka na hranicích s provincií Gansu, ubytování v hostelu. Prohlídka zlatých střech a stúp kláštera Serti Gompa, vodní kola roztáčející modlitební mlýnky u venkovského kláštera Kerti. Tibetské osady se sušeným trusem na topení, mniši, stúpy neboli čörteny, modlitební vlajky a unikátní nebeské pohřebiště mezi jačími pastvinami.

11.-12. den

Dvoudenní trek nalehko s výstupem na horu Mt. Huagai (4200 m), seznámení s životem kočovných Tibeťanů, v jejichž nomádském stanu z jačí vlny přespíme. Nahoru podél Řeky Bílého draka, dolů soutěskou Namo. Batohy poveze kůň (každý den 6-7 hod, celkově za 2 dny ↑1000 m, ↓1000 m). Návrat do Langmusi, ubytování.

13. den

Přesun přes Zoïge zpět do Songpanu, ubytování. Výstup k malým chrámům ve svahu nad městem a za skvělými výhledy na celé údolí, terasy a okolní hory. (3–4 hod, ↑300–500 m, ↓300-500m)

14. den

Tranzit přes Chengdu do vsi Baoguo pod horu Emei Shan, ubytování.

15.-16. den

Dvoudenní výstup na posvátnou buddhistickou horu Emei Shan (UNESCO) (3099 m). Cestou makakové tibetští, vodopády, soutěsky, skvělé výhledy, prohlídky tajemných buddhistických klášterů, nocleh v jednom z nich. Druhý den velkolepý chrám Jinding na Zlatém vrchu (3077 m). Závěrečných 500 výškových metrů lze zkrátit lanovkou (za 2 dny celkem 12-15 hod, ↑2250–2750 m, ↓250–750 m). Sjezd dolů autobusem do Baoguo, nocleh.

17. den

Velký Buddha v Leshanu (UNESCO) – největší socha sedícího Buddhy na světě vytesaná do skalního masívu (výška 71 m, samotné uši 8 m). Návrat do Chengdu, ubytování.

18. den

Chengdu: Pandí základna s čínským národním symbolem – černobílá panda velká i červená panda malá. Poslední nákupy ve městě. Večer fakultativně pro zájemce slavná sečuánská opera s barevnými maskami a úžasným představením „změny tváří“.

19. den

Odlet z Chengdu, návrat do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.