Čína - rozmanitý Yunnan

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Čína
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 65 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Z tropického čajového království až k posvátným místům tibetských hor

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Odpolední přílet do Chengdu - ubytování a možnost ochutnání sečuánské kuchyně.

3. den

Dopolední přelet do tropické oblasti čajového království Číny Xishuangbanna. Začátek oslav nového roku minority Dai. Návštěva tropických zahrad a chrámů v městečku.

4. den

Čajové terasy čaje Pu’er s místním průvodcem. Tradiční vesnice minority Hani. Pěší túra džunglí z úpatí hory Nannuoshan za objevením starého Pu’er čaje a čajových plantáží se stromy starými 300-800 let. Okusíme domácí čajový rituál. (5 hod)

5. den

Hlavní město Jinghong (550 m) - Chrám Velkého Buddhy. Vypůjčení kol - projetí městečka, hezké výhledy ze břehů slovutné řeky Mekong (↔ 5-15 km). Sledování závodu lodí a večerního vypouštění lampionů štěstí - obojí v rámci vodního festivalu (Water splashing festival), netradiční oslavy Buddhových narozenin a nového roku minority Dai.

6. den

Ranní přelet z Jinghongu do Dali (1975 m), ubytování se ve starém opevněném městě s úžasnou čínskou architekturou. Odpoledne park Tří pagod a chrám Chongsheng (3 hod). Společný večer ve vyhlášené restauraci Sichuanského hotpotu.

7. den

Na půjčených kolech kolem Čínského moře, jezera Erhai Hu. Příjemná rovinatá cesta po zpevněných cestách s krásnými výhledy na jezero a hory, průjezdy vesničkami a políčky, pozorování života. Ubytování ve městečku Shuanglang, v těsné blízkosti ostrůvků. (50 km)

8. den

Pokračování cyklotúry podél druhého břehu jezera Erhai Hu, zastávky na focení čínského venkova, zpět do Dali. Etapu je možno zkrátit a nastoupit i s kolem do autobusu (60 km). Večer možnost relaxace při masáži v salonu vycházejícího z tradiční čínské medicíny.

9. den

Rychlovlakem nebo autobusem do starého, malebného města Lijiang s dřevěnou architekturou a vodními kanálky. Ubytování v části Shuhe, která není zdaleka tak turistická jako centrum Lijiangu, má stále své krásné kouzlo starého městečka a žije zde mnoho minorit. Večer zavítáme do Tibetského domu, kde se dá občerstvit či pouze nasát místní atmosféru.

10. den

Pronajatým autem výlet do Nefritové vesnice s typickými kamennými domy a k blízkému Nefritovému jezeru s krásnými výhledy, pod Sněhovou horu nefritového draka (5596 m), posvátnou pro minoritu Naxi. Odpoledne návštěva místního Tibetského kláštera, zakončení ve vesničce Baisha (Bílý písek). Zájemci mohou zkusit večeři z místních hub, některé z nich mají dle místních speciální vlastnosti.

11. den

Ranní odjezd do vsi Qiaotou (1900 m). Pěší túra Soutěskou skákajícího tygra (UNESCO), jednou z nejhlubších na světě (3900 m). Přespíme v soutěsce v Tea Horse Guesthouse (2300 m), ihned za nejvyšším bodem trasy a po nejtěžším úseku trasy, 28 zákrut. (6 hod, ↑900 m, ↓500 m)

12. den

Pokračování pěší túry soutěskou přes Half Way, hostel s krásným výhledem. Směrem k Tina's Guesthousu (2050 m), ubytování (5 hod, ↑750 m, ↓1000 m). Odpoledne zájemci sestup k řece (+2 hod, ↑+300 m, ↓+300 m).

13. den

Smluvním autem přejezd na fantastické bělostné vodní travertinové terasy Baishuitai, prohlídka. Rychlovlakem nebo autobusem přejezd do města Zhongdian, známějšího pod jménem Shangri-La. Ubytování v tibetském domě, 2 noci po sobě. Možnost navštěvy místní rodiny, ochutnávky místního jídla - specialitou je jačí maso a mléko.

14. den

Horský NP Potatso (UNESCO): Pěšky kolem tektonických jezer Shudu a Bita (cca 3550 m) (celkem 3-5 hod, 7-9 km, za příplatky možno vždy krátce přeplout lodí). Shora pohled na pastviny Militang (3700 m).

15. den

Návštěva největšího tibetského kláštera provincie Yunnan - Songzanlin (3380 m) ze 17. stol., se 700 aktivními mnichy, zvaného jako malý Potála, palác dle slavné stavby v tibetské Lhase. Dle času a chuti výstup na vršek ke starému klášteru Baiji (3400 m) za krásným výhledem na celé tibetské městečko Zhongdian (Shangri-la) (celkem 3 hod). Pozdní večerní přelet do Chengdu.

16. den

Prohlídka historického centra Chengdu. Zájemci fakultativně návštěva největší chovné stanice pand na světě s pozorováním pand velkých i pandy červené.

17. den

Let z Chengdu, přílet do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.