Albatros Sea World

*****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Marsa Alam
Název ubytování Albatros Sea World
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 14 290 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od začátku června do konce září.
EGYPT MARSA ALAM - základní informace

Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Čas
Stejný jako v ČR.

Úřední jazyk

Arabský (dialekt egyptský).

Měna
EGP - Egyptská libra. 1 USD = cca 16,6 EGP, 1 EUR = cca 17,5 EGP. Doporučujeme vzít s sebou eura nebo dolary (nejsou akceptované bankovky vydané před rokem 1996). Peníze lze vyměnit na hotelové recepci nebo vybrat z bankomatů. Je nutné mít s sebou část financí v hotovosti, protože placení kreditní kartou a použití bankomatů může být někdy obtížné.

Elektřina

Elektrické napětí je 220 V, 50 Hz. Spotřebiče s polskými zástrčkami fungují bez problémů.

Telefony
Mobilní telefony fungují jak v turistických lokalitách, tak i ve městech. Místní hovory jsou levné, volání do zahraničí je však mnohem dražší. Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming a informujte se u svého operátora na ceny vámi používaného tarifu.

Spropitné

V arabských zemích je zvykem věnovat malé částky jako spropitné (minimálně 1 USD). Výdělky v Egyptě jsou nízké, a proto je spropitné často velkou finanční pomocí. Platí to zejména pro řidiče během místních výletů, pro číšníky v restauracích, ale jsou také obvyklé v hotelech pro úklidový personál.

Orientační ceny

Oběd v restauraci od 150 EGP; pivo v baru 70 EGP; 1 l vody 3 EGP; káva v kavárně od 20 EGP. V arabských zemích je zvykem smlouvání, zvlášť u větších nákupů nebo koupi suvenýrů. Je však důležité dodržovat určitá pravidla: nikdy nenabízej cenu, kterou nejsi schopen zaplatit a při nakupování nelze spěchat. V mnoha historických budovách jsou zavedeny poplatky za fotografování, které mohou být od 5 až do 100 EGP. Informujte se prosím u průvodce během jednotlivých výletů.

Pošta
Známka na pohled do ČR stojí 20 EGP. Cena je úředně stanovena. Při koupi známky je třeba upozornit, že je to do ČR.

Odlety z: Prahy. Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. 

Oblast
Marsa Alam

Marsa Alam se nachází v jižní části pobřeží Rudého moře, je jednou z nejmladších a nejméně přeplněných turistických oblastí Egypta. Tato část pobřeží je panenskou krajinou, jež si vybírají milovníci klidné dovolené, stejně jako milovníci vodních sportů. Oblast Marsa Alam je známá jako ráj pro potápěče - nádherně barevné korálové útesy a nepřeberné množství ryb okouzluje turisty z celého světa. Je to také skvělá základna pro turisty, kteří chtějí vidět památky starověkého Egypta - Abu Simbel, chrám Luxor, Údolí králů a chrám ve Filé.
Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu: 7 nebo 14 nocí, stravování dle popisu ubytování, služby česky mluvícího delegáta.

 

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (platí se na letišti ve výši cca 25 USD/os.), fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není uvedeno jinak v popisu hotelů) a další osobní výdaje.

Den 1
Odlet z ČR. Sraz na letišti 2 hodiny před plánovaným odletem u stanoviště Rainbow.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo využití fakultativních výletů atd.

Den poslední
 Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do ČR.
Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UmístěníHotel Albatros Sea World se nachází cca 1,5 km od centra města. Leží cca 20 km od centra El Quseiru - klidného egyptského města s půvabným starým městem, úzkými uličkami a tradičními bazary. Centrum města Marsa Alam je vzdáleno cca 110 km a letiště Marsa Alam cca 60 km.PlážPřímo u hotelu Albatros Sea World se nachází široká písčito-oblázková pláž dlouhá cca 500 m s pozvolným sestupem do vody. Lehátka, slunečníky a osušky na pláži - zdarma.

 K dispozici pro hostyModerní hotel, otevřený v roce 2018, patří k řetězci Pickalbatros Hotels. Skládá se z hlavní budovy a dvoupatrových vedlejších budov umístěných v rozlehlé zahradě. Hostům je k dispozici: recepce 24h v prostorné lobby, 4 restaurace (včetně čínské L' Asiatique, italské Soprano, německé Zum Kaiser a orientální Saffron), food court, 5 barů (např. v lobby, u bazénu a na pláži), shisha koutek s vodní dýmkou (za poplatek), kavárna, komplex 20 bazénů se skluzavkami (2 až 4 bazény vyhřívané v zimní sezóně), posilovna a miniklub pro děti. Navíc jsou zde obchody se suvenýry, kosmetický salon a wellness centrum (za příplatek), prádelna (za příplatek), úschovna zavazadel, bankomat a bezplatné parkoviště.InternetV areálu hotelu Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.CateringAll Inclusive: snídaně (7:00-10:00), oběd (12:30-14:30) a večeře (19:00-21:30) podávané formou bufetu. Navíc: pozdní snídaně (10:00-11:00), občerstvení a zmrzlina (12:30-16:00) a večerní občerstvení (22:00-24:00) ve vybraných restauracích a barech. Místní alkoholické a nealkoholické nápoje (10:00-24:00) ve vybraných restauracích a barech. Za příplatek: nápoje, nápoje v lahvích a plechovkách a dovážené lihoviny. Hotel si vyhrazuje právo změny rozsahu služeb zahrnutých v programu All Inclusive (např. času servírování pokrmů). Sportovní a animační programCelodenní animace: sport a hry, aerobik, gymnastika, šipky, boccia, plážový volejbal, basketbal, fotbal a komplex 20 bazénů, z toho 5 bazénů pro děti (hloubka 10-50 cm) s 23 skluzavkami (z toho 11 z nich je určeno pro děti). 2 až 4 bazény jsou v zimní sezóně vyhřívané. Večer místní show. Pro děti: miniklub (s animacemi), brouzdaliště, skluzavky. Tenis (osvětlení a vybavení za příplatek). Za příplatek: wellness procedury a centrum vodních sportů na pláži.Webové stránkywww.pickalbatros.comMístní kategorie*****Podle našeho názoruModerní hotel Albatros Sea World s bohatou nabídkou All Inclusive se nachází přímo u pláže. Skvělá volba pro rodiny s dětmi díky četným skluzavkám a pro ty, kteří chtějí strávit aktivní dovolenou.

 UmiestnenieHotel se nachází přibližně. 20 km od centra El Quseir - pokojného egyptského města s očarujúcim starým mestom, úzkymi uličkami a tradičnými trhoviskami. Centrum města Marsa Alam je od hotelu vzdálené přibližně 110 km a letisko Marsa Alam přibližně 60 km..Webová lokalitawww.pickalbatros.comŠportový a animačný programCelodenní animácia - šport a hry, aerobik, gymnastika, šípky, boccia, plážový volejbal, basketbal, futbal a bazénový komplex so šmykľavkami. Večer místní představení. Pre deti - miniklub (s animáciami), detské brodítko, šmykľavky. Tenis (osvětlení a vybavení za poplatok), za poplatok: kúpeľné procedúry a centrum vodných športov na pláži..StravovanieAll Inclusive: raňajky (07:00-10:00), oběd (12:30-14:30) a večeře (19:00-21:30) podávané formou bufetu. Kromě toho: neskoré raňajky (10:00-11:00), občerstvenie a zmrzlina (12:30-16:00) a večerné občerstvenie (22:00-24:00) vo vybraných restauraáciách a baroch. Miestne alkoholické a nealkoholické nápoje (10:00-24:00) vo vybraných reštauráciách a baroch. Nápoje, fľaškové a plechovkové nápoje a importované alkoholické nápoje za príplatok. Hotel si vyhradí právo na změnu rozsahu služeb zahrnutých vo vzorci all inclusive (napr. čas podávania)..Miestna kategória*****K dispozícii pre hostíModerní hotel dokončený v roce 2018, patřící do sítě hotelů Pickalbatros. Pozostáva z hlavnej budovy a 2 poschodových vedľajších budov, ktoré sú zasadené do rozľahlej záhrady. Hoteloví hosté mají k dispozici: Hotel má k dispozici 24hodinovou recepci v priestrannej vstupnej hale, 4 restauraácie (vrátane čínskej L' Asiatique, talianskej Soprano, nemeckej Zum Kaiser a orientálnej Saffron), food court, 5 barů (včetně v lobby, pri bazéne a na pláži), shisha corner - vodnú fajku (za poplatok), kaviareň, bazénový komplex so šmykľavkami, posilňovňu a miniklub pre deti. Kromě toho obchody so suvenírmi, salón krásy a koupelné centrum (za poplatok), práčovňa (za poplatok), úschovňa batožiny, bankomat a bezplatné parkkovisko..Podľa nášho názoruModerní hotel, který se nachází přímo na pláži, tak širokou ponukou All Inclusive Skvelá volba pro rodiny s dětmi a ty, které se zaměřují na aktivní dovolenou.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.