Fantazia Resort

*****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Marsa Alam
Název ubytování Fantazia Resort
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 12 394 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od začátku června do konce září.
EGYPT MARSA ALAM - základní informace

Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Čas
Stejný jako v ČR.

Úřední jazyk

Arabský (dialekt egyptský).

Měna
EGP - Egyptská libra. 1 USD = cca 16,6 EGP, 1 EUR = cca 17,5 EGP. Doporučujeme vzít s sebou eura nebo dolary (nejsou akceptované bankovky vydané před rokem 1996). Peníze lze vyměnit na hotelové recepci nebo vybrat z bankomatů. Je nutné mít s sebou část financí v hotovosti, protože placení kreditní kartou a použití bankomatů může být někdy obtížné.

Elektřina

Elektrické napětí je 220 V, 50 Hz. Spotřebiče s polskými zástrčkami fungují bez problémů.

Telefony
Mobilní telefony fungují jak v turistických lokalitách, tak i ve městech. Místní hovory jsou levné, volání do zahraničí je však mnohem dražší. Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming a informujte se u svého operátora na ceny vámi používaného tarifu.

Spropitné

V arabských zemích je zvykem věnovat malé částky jako spropitné (minimálně 1 USD). Výdělky v Egyptě jsou nízké, a proto je spropitné často velkou finanční pomocí. Platí to zejména pro řidiče během místních výletů, pro číšníky v restauracích, ale jsou také obvyklé v hotelech pro úklidový personál.

Orientační ceny

Oběd v restauraci od 150 EGP; pivo v baru 70 EGP; 1 l vody 3 EGP; káva v kavárně od 20 EGP. V arabských zemích je zvykem smlouvání, zvlášť u větších nákupů nebo koupi suvenýrů. Je však důležité dodržovat určitá pravidla: nikdy nenabízej cenu, kterou nejsi schopen zaplatit a při nakupování nelze spěchat. V mnoha historických budovách jsou zavedeny poplatky za fotografování, které mohou být od 5 až do 100 EGP. Informujte se prosím u průvodce během jednotlivých výletů.

Pošta
Známka na pohled do ČR stojí 20 EGP. Cena je úředně stanovena. Při koupi známky je třeba upozornit, že je to do ČR.

Odlety z: Prahy. Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. 

Oblast
Marsa Alam

Marsa Alam se nachází v jižní části pobřeží Rudého moře, je jednou z nejmladších a nejméně přeplněných turistických oblastí Egypta. Tato část pobřeží je panenskou krajinou, jež si vybírají milovníci klidné dovolené, stejně jako milovníci vodních sportů. Oblast Marsa Alam je známá jako ráj pro potápěče - nádherně barevné korálové útesy a nepřeberné množství ryb okouzluje turisty z celého světa. Je to také skvělá základna pro turisty, kteří chtějí vidět památky starověkého Egypta - Abu Simbel, chrám Luxor, Údolí králů a chrám ve Filé.
Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu: 7 nebo 14 nocí, stravování dle popisu ubytování, služby česky mluvícího delegáta.

 

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (platí se na letišti ve výši cca 25 USD/os.), fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není uvedeno jinak v popisu hotelů) a další osobní výdaje.

Den 1
Odlet z ČR. Sraz na letišti 2 hodiny před plánovaným odletem u stanoviště Rainbow.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo využití fakultativních výletů atd.

Den poslední
 Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do ČR.
Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UmístěníHotel Fantazia Resort je vzdálen cca 85 km od letiště Marsa Alam a cca 24 km od centra města Marsa Alam, kde jsou obchody, restaurace a bary. Do centra lze dojet městskou hromadnou dopravou. Hotelový autobus (za poplatek).PlážHotelový komplex se nachází přímo u dlouhé písečné pláže (oblázková na hranici s vodou). V blízkosti pobřeží se nachází korálový útes, který lze obdivovat z mola vedle hotelu. Lehátka, slunečníky a plážové osušky jsou k dispozici zdarma.K dispozici pro hostyRecepce 24h, trezor (za poplatek), směnárna, hlavní restaurace, restaurace a' la carte (italská, rybí), plážový bar "Gazebo", bar u bazénu, orientální kavárna, diskotéka, úklidová služba, prádelna, čištění bot, zahrada, sluneční terasa, obchody, knihovna, lékařská pomoc, konferenční místnost, turistické informace, internetová kavárna (za poplatek), kadeřnictví, kosmetický salon, úschovna zavazadel.

 InternetV lobby a jejím okolí Wi-Fi Wi-Fi připojení k internetu - zdarma, na pokojích - za příplatek.CateringAll Inclusive: snídaně (07:00-10:00), oběd (12:30-14:30) a večeře (19:30-21:30) - jídla se podávají formou bufetu, během dne lehké občerstvení. Místní alkoholické a nealkoholické nápoje jsou servírovány v době od 10:00 do 24:00. Program All Inclusive nezahrnuje: dovážené alkoholické a nealkoholické nápoje, čerstvé ovocné šťávy.Sportovní a animační programZdarma: 3 bazény, z toho 1 vyhřívaný (lehátka a slunečníky zdarma), večerní animační programy, denní animační programy, aerobik, vodní gymnastika, volejbal, vodní pólo, stolní tenis, brouzdaliště, miniklub, dětské animační programy, dětské hřiště. Za poplatek: kulečník, fitness centrum, sauna, masáže, tenisový kurt, potápěčské centrum, vodní sporty na pláži, jízda na koni a na velbloudu.Webové stránkywww.fantaziamarsaalam.comMístní kategorie*****Podle našeho názoruLuxusní hotel Fantazia Resort umístěný přímo u soukromé pláže s korálovým útesem. Je to fantastické místo k odpočinku a relaxaci - ideální volba jak pro rodiny s dětmi, tak pro ty, kteří chtějí strávit příjemný čas daleko od shonu velkoměsta.UmiestnenieHotel je vzdálený přibližně 85 km od letoviska Marsa el Alam a přibližně 24 km od centra města Marsa el Alam, kde se nacházejí obchody, restaurace a bary. Centrum je pohodlně dostupné veřejnou dopravou.Hotelový autobus (za poplatek)..Webová lokalitawww.fantaziamarsaalam.comŠportový a animačný programPro zdravotně postižené: 3 bazény, z toho 1 vyhřívaný (lehátka a slunečníky zdarma), venkovní animační programy, spodní animační programy, aerobik, vodní gymnastika, volejbal, vodní pólo, stolní tenis, dětské brodítko, miniklub, dětské animační programy, dětské ihrisko.Za poplatek: kulečník, fitness centrum, sauna, masáže, tenisový kurt, potápěčské centrum, vodní sporty na pláži, jízda na koni a ťave..StravovanieAll Inclusive: raňajky (07:00 - 10:00), oběd (12:30 - 14:30) a večeře (19:30 - 21:30) - jedlá sa podávajú formou bufetu, počas dňa ľahké občerstvenie. Miestne alkoholické a nealkoholické nápoje podávané mezi 10:00 - 24:00. Systém All Inclusive nezahàňa: dovážané alkoholické a nealkoholické nápoje, čerstvé ovocné šťávy..Miestna kategória*****K dispozícii pre hostíRecepce otevřená 24 hodin denně, trezor (za poplatok), zmenáreň, hlavná reštaurácia, a' la carte reštaurácia (talianska, rybia), plážový bar "Gazebo", bar pri bazéne, orientálna kaviareň, diskotéka, upratovacia služba, práčovňa, čistenie obuvi, záhrada, slnečná terasa, obchody, kníhkupectvo, lekárska pomoc, konferenčná miestnosť, turistické informácie, internet kaviareň (za poplatok), kaderníctvo, kozmetický salón, úschovňa batožiny..Podľa nášho názoruVysoce kvalitní hotel s krásnou pláží a korálovým útesem. Je to fantastické místo na odpočinek -  ideální pro rodiny s dětmi i pro ty, kteří chtějí strávit příjemný čas mimo pohyb města.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.