Novotel Marsa Alam Resort

*****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Marsa Alam
Název ubytování Novotel Marsa Alam Resort
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 10 633 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od začátku června do konce září.
EGYPT MARSA ALAM - základní informace

Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Čas
Stejný jako v ČR.

Úřední jazyk

Arabský (dialekt egyptský).

Měna
EGP - Egyptská libra. 1 USD = cca 16,6 EGP, 1 EUR = cca 17,5 EGP. Doporučujeme vzít s sebou eura nebo dolary (nejsou akceptované bankovky vydané před rokem 1996). Peníze lze vyměnit na hotelové recepci nebo vybrat z bankomatů. Je nutné mít s sebou část financí v hotovosti, protože placení kreditní kartou a použití bankomatů může být někdy obtížné.

Elektřina

Elektrické napětí je 220 V, 50 Hz. Spotřebiče s polskými zástrčkami fungují bez problémů.

Telefony
Mobilní telefony fungují jak v turistických lokalitách, tak i ve městech. Místní hovory jsou levné, volání do zahraničí je však mnohem dražší. Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming a informujte se u svého operátora na ceny vámi používaného tarifu.

Spropitné

V arabských zemích je zvykem věnovat malé částky jako spropitné (minimálně 1 USD). Výdělky v Egyptě jsou nízké, a proto je spropitné často velkou finanční pomocí. Platí to zejména pro řidiče během místních výletů, pro číšníky v restauracích, ale jsou také obvyklé v hotelech pro úklidový personál.

Orientační ceny

Oběd v restauraci od 150 EGP; pivo v baru 70 EGP; 1 l vody 3 EGP; káva v kavárně od 20 EGP. V arabských zemích je zvykem smlouvání, zvlášť u větších nákupů nebo koupi suvenýrů. Je však důležité dodržovat určitá pravidla: nikdy nenabízej cenu, kterou nejsi schopen zaplatit a při nakupování nelze spěchat. V mnoha historických budovách jsou zavedeny poplatky za fotografování, které mohou být od 5 až do 100 EGP. Informujte se prosím u průvodce během jednotlivých výletů.

Pošta
Známka na pohled do ČR stojí 20 EGP. Cena je úředně stanovena. Při koupi známky je třeba upozornit, že je to do ČR.

Odlety z: Prahy. Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. 

Oblast
Marsa Alam

Marsa Alam se nachází v jižní části pobřeží Rudého moře, je jednou z nejmladších a nejméně přeplněných turistických oblastí Egypta. Tato část pobřeží je panenskou krajinou, jež si vybírají milovníci klidné dovolené, stejně jako milovníci vodních sportů. Oblast Marsa Alam je známá jako ráj pro potápěče - nádherně barevné korálové útesy a nepřeberné množství ryb okouzluje turisty z celého světa. Je to také skvělá základna pro turisty, kteří chtějí vidět památky starověkého Egypta - Abu Simbel, chrám Luxor, Údolí králů a chrám ve Filé.
Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu: 7 nebo 14 nocí, stravování dle popisu ubytování, služby česky mluvícího delegáta.

 

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (platí se na letišti ve výši cca 25 USD/os.), fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není uvedeno jinak v popisu hotelů) a další osobní výdaje.

Den 1
Odlet z ČR. Sraz na letišti 2 hodiny před plánovaným odletem u stanoviště Rainbow.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo využití fakultativních výletů atd.

Den poslední
 Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do ČR.
Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Čeští občané získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UmístěníNovotel Marsa Alam Resort patří ke známému a uznávanému hotelovému řetězci Novotel. Nachází na velké, udržované ploše přímo u písečné pláže. Leží cca 19 km od města El Quseir a cca 60 km od letiště v Marsa Alam.

 PlážHotel má soukromou, písečnou pláž o délce cca 650 m, na které jsou slunečníky, lehátka, matrace a osušky - zdarma. U břehu je korálový útes a molo (doporučujeme ochrannou obuv).

 K dispozici pro hostyRecepce 24h, prostorná lobby, směnárna, bankomat, obchod se suvenýry, minimarket, konferenční centrum. Hosté mohou využívat hlavní restauraci La Palme (bufet, mezinárodní kuchyně), restauraci a'la carte Pasta e Basta (italská kuchyně, nutná předchozí rezervace, jednou týdně večeře zdarma) a 3 bary: Papyrus v lobby, Island u bazénu a Ramla na pláži. V areálu hotelu jsou 3 venkovní bazény, včetně jednoho vyhřívaného v zimní sezóně (sladká voda) a brouzdaliště pro děti, obklopené sluneční terasou. Slunečníky, lehátka, matrace a osušky u bazénů - zdarma. Za poplatek: pokojová služba, hlídání dětí, prádelna.

 InternetV areálu celého hotelu Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.CateringAll Inclusive (jídla formou bufetu): snídaně (7:00-10:00), obědy (13:00-15:00), večeře (18:30-21:30) v hlavní restauraci La Palme. Italská restaurace a'la carte (19:00-22:00) je k dispozici zdarma jednou během pobytu (nutná rezervace předem). Během dne občerstvení v baru u bazénu (12:00-15:00). Místní nealkoholické nápoje se podávají v baru u bazénu (od 10:00 do západu slunce), v plážovém baru (od 10:00 do západu slunce) a v Papyrus Lounge Baru (otevřen 24 hodin denně, All Inclusive do 24:00).

 Sportovní a animační programBohatý animační program pro dospělé i děti, např.: aerobik, vodní gymnastika, lekce tance, večerní představení a živé show. Zdarma: plážový volejbal, fitness centrum, pétanque, šipky, vodní pólo. Pro nejmenší hosty je k dispozici: brouzdaliště, dětské hřiště a miniklub (4-12 let). Za poplatek: potápěčské centrum, wellness, sauna, turecké lázně, vířivka, masáže, ošetření obličeje a těla.Webové stránkywww.novotel.comMístní kategorie*****Podle našeho názoruExkluzivní hotel Novotel Marsa Alam Resort patřící k renomovanému řetězci Novotel nabízí svým hostům komfortní odpočinek. Bohatý program All Inclusive, velký bazénový komplex a krásná písečná pláž umožní pohodový pobyt. Díky široké nabídce sportů a animací se nebudete nudit - doporučujeme zejména rodinám cestujícím s dětmi!

 UmiestnenieNovopostavený hotel vysoké třídy patriaci do známej a uznávanej hotelovej siete Novotel sa nachádza v rozľahlom, dobre udržiavanom areáli priamo na piesočnatej pláži. Približne 19 km od mesta El Quseir a približne 60 km od letiska Marsa Alam..Webová lokalitawww.novotel.comŠportový a animačný programPočas dňa a vo večerných hodinách sa tu koná animačný program pre dospelých a deti, zábavné hry, lekcie tanca, večerné predstavenia a živé šou. Plážový volejbal, fitnescentrum, vodný aerobik, boccia, šípky, vodné pólo, krytý bazén areú k dispozici zadarmo. Pre najmenších hostí je k dispozici: detské bazény, detské ihrisko a aktivity miniklubu (4-12 rokov). Za poplatok: potápačské centrum, kúpele, sauna, turecký kúpeľ, vírivka, masáže, ošetrenie tváre a tela..StravovanieAll Inclusive zahàňa: raňajky (7:00-10:00), obedy (13:00-15:00), večere (19:00-22:00) formou bufetu v hlavní restauraácii, počas dòa občerstvenie podávané v určených baroch, miestne nealkoholické a alkoholické nápoje v určených baroch (10:00-23:00). K dispozici jsou dětské sedadla a menu. Za poplatok: značkové liehoviny, čerstvo vylisované džúsy, espresso a cappuccino. Pre hotelových hostí zľava 25 % v reštaurácii a la carte..Miestna kategória*****K dispozícii pre hostí24-hodinová recepce, priestranná vstupná hala, zmenáreň, bankomat, obchod so suvenírmi, minimarket, konferenčné centrum. Hostia môžu využívať hlavnú reštauráciu La Palme (bufet, medzinárodná kuchyňa), reštauráciu a la carte Pasta e Basta (Talianska kuchyňa, nutná predchádzajúca rezervácia) a 3 bary: Papyrus vo vstupnej hale, Island pri bazéne a Ramla na pláži. K dispozici jsou 3 vnější bazény včetně jednoho vyhrievaného v zimnej sezóne (sladká voda) a detské brodítko, které obklopuje slnečná terasa. Slnečníky, ležadla, matrace a osušky pri bazénoch zdarma. Za poplatok: izbová služba, stráženie detí, práčovňa..Podľa nášho názoruČlen renomovanej siete Novotel, exkluzívny hotel, ktorý ponúka svojim hostom pohodlnú dovolenku. Bohatý program all inclusive, velký bazénový komplex a krásná pieočnatá pláž vám umožňuje pobyt plný relaxu. Také široká nabídka sportovních a zábavních aktivit vás nenechá se nudit - těšíme se především na rodiny cestující s dětmi!



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.