Bretaň na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 23 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Poznávací cyklistika na pobřeží Atlantiku (Francie)

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd ve 13 hod. z Brna přes Prahu a Plzeň, noční přejezd Německa.

2. den

Cyklistika v okolí Chartres nedaleko Paříže. A: Z Rambouillet přes Maintenon s možností oběda nebo prohlídky nádherného zámku se zahradami a akvaduktem do Chartres, prohlídka světoznámé katedrály a města. Nocleh v hotelu typu Formule 1 v Chartres (50 km, ↑300 m, ↓300 m). B: Navíc projížďka po vyhlášeném loveckém revíru francouzské šlechty Forêt de Rambouillet (+10 km).

3. den

Přejezd na pobřeží Normandie. Prohlídka pláží a pobřežního opevnění a hřbitova amerických vojáků v místech dramatické operace Overlord – vylodění v Normandii. Autobusem normandskou krajinou do kempu na severním pobřeží Bretaně.

4. den

A: Le Mont Saint Michel - cyklistika zemědělským krajem v okolí jednoho z nejnavštěvovanějších míst ve Francii a památky zapsané na seznam UNESCO. Větrné mlýny, překvapující odlivy oceánu (35 km po rovině po pobřeží). B: Navíc výjezd na poutní místo Mont Dol a k menhiru v městečku Dol de Bretagne (+20 km, ↑+150 m, ↓+150 m).

5. den

Vyjížďka podél pobřeží přes Cancale do Saint-Malo, prohlídka města. Cestou výhledy na členité útesy a písčité pláže s mohutnými přílivy a odlivy. Možnost koupání, ochutnávky čerstvě vylovených ústřic a zastávky u místního vinaře. (55 km, ↑350 m, ↓350 m)

6. den

A: Přes Saint-Malo do Dinardu kolem zálivu a druhé nejvýkonnější přílivové elektrárny na světě. Možnost návštěvy velkého mořského akvária (45 km, ↑250 m, ↓250 m). B: Navíc zajímavou bretaňskou krajinou s vesničkami a kostelíky kolem vodní nádrže na řece Rance (+20 km, ↑+250 m, ↓+250 m).

7. den

Odpočinkový den: Přejezd busem do Perros-Guirec, prohlídka bizarních skalních útvarů pobřeží růžového granitu, možnost lodního výletu kolem Sedmi ostrovů s výhledem na ptačí kolonie (v závislosti na přílivu).

8. den

A: Cyklotrasa Ploubalay - Cap Frehel. Nádherné pobřeží Bretaně, skály vysoké několik desítek metrů, skryté písčité pláže, poloostrovy s majáky a ptactvem, pevnost Fort la Latte a maják Cap Fréhel (45 km, ↑550 m, ↓500 m). B: Navíc projížďka po rozeklaném západním pobřeží Cap Frehel (+10 km, ↑+100 m, ↓+100 m).

9. den

A: Projížďka podél řeky Rance. Krásná klikatá cesta přímo podél plavebního kanálu propojujícího severní a jižní pobřeží Bretaně. Prohlídka středověkého městečka Dinan s hrázděnými domky a jedinečnou atmosférou (35 km ↑250 m, ↓250 m). B: Dále na kole až do kempu (+30 km, ↑+200 m, ↓+200 m).

10. den

Ranní přejezd do Blois, na kole podél Loiry k zámku Chambord (možnost prohlídky), projížďka po cyklostezkách v zámeckých lesoparcích a večerní návštěva královského města Blois (35 km téměř po rovině). Možnost vynechání cyklo etapy, prohlídka renezančního zámku v Blois, katedrály a celého historického centra města. Noční přejezd Francie a Německa.

11. den

Návrat přes Plzeň a Prahu do Brna ve večerních hodinách.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.