Korsika - pohodová turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 18 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Perla středomoří - přírodní krásy, hory, moře, kaskády a tůně

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 13-14 hod (bude upřesněno v závěrečných informacích) z Brna přes Mikulov (termíny 4812 a 4819 z Brna kolem 10 hod a přes Prahu, termín 4815 i z Ostravy přes Olomouc), přejezd přes Rakousko do Itálie.

2. den

Dopolední trajekt na Korsiku, koupání na krásné písčité pláži u Bastie, příjezd do horského městečka Tattone.*

3. den

Výstup pod Monte Renoso do sedla Punta del Oriente (2112 m) s jedinečnými výhledy na okolní vrcholy. V závěru možnost koupání v Anglických kaskádách. (6 hod, ↑900 m, ↓900 m, lze zkrátit)

4. den

Turistika údolím Manganello: Výlet ke kaskádám a tůním, koupání v pohádkově krásné horské krajině s výhledem na Mte D'Oro (2389 m), salaš Bergerie de Tolla (1011 m) s výborným místním sýrem a uzeninami. (6-7 hod, ↑700 m, ↓700 m)

5. den

Přejezd na západní pobřeží, vodní túra kaskádami či po lesní pěšině v soutěsce Spelunca z Evisy k Otě s koupáním v několika tůních po trase (4 hod, ↑200 m, ↓650 m), lze vynechat a strávit den na pláži. Individuální prohlídka malebného večerního Porta.

6. den

Oblast Calanches: Výstup na vrchol Capu d'Ortu (1294 m) s výhledem na Porto. Prohlídka bizarních skalních útvarů Calanches (UNESCO). Koupání v moři při západu slunce. (7-8 hod, ↑850 m, ↓900 m)

7. den

Jedna z nejhezčích korsických pláží Arone, cestou výšlap na nejzápadnější výběžek Corse du Sud Capo Rosso s janovskou věží a výhledem na všechny strany (3 hod, ↑350 m, ↓350 m), zastávka v obci Piana, zapsané na seznamu nejkrásnějších francouzských obcí. Alternativně možnost výletu lodí z Porta přes zátoku Girolata za mořskou faunou do přírodní rezervace Scandola, případně podél rudých skal Les Calanches.

8. den

Lehká túra z Col de Vergio k salaším Radule, koupání v kaskádách pod vodopády. (4-5 hod, ↑250 m, ↓350 m)

9. den

Divokým kaňonem Scala di Santa Regina po staré oslí stezce do malebné vsi Corscia, po cestě možnost koupání. (6 hod, ↑700 m, ↓150 m)

10. den

Návštěva starobylého města Corte, vyhlídka, nákupy, kavárny, pevnost. Přejezd do Bastie, koupání na krásných písečných plážích, prohlídka večerní Bastie se skvělou atmosférou, možnost korsické večeře v místní hospůdce.

11. den

Dopolední koupání na krásné písčité pláži v kempu. Odpolední trajekt z Bastie na italskou pevninu, noční přejezd přes Itálii a Rakousko.*

12. den

Návrat na stejná místa jako při odjezdu (Brno v dopoledních hodinách).



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.