Provence na kole - romantická a přátelská

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 19 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika v oblasti Avignonu, provensálských "Benátek" a ve stínu Mont Ventoux

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd v 10 hod z Brna přes Prahu a Plzeň, noční přejezd Německa na jih Francie.

2. den

Z Pernes-les-Fontaines se 41 kašnami přes středověké opevněné Vénasque, po stopách nejslavnějšího etapového cyklistického závodu Tour-de-France přes levandulové opatství Abbaye-de-Sénanque do města umělců Gordes a provensálských "Benátek" L'Isle-sur-la-Sorgue s trhy a kavárničkami podél kanálů se spoustou monumentálních mlýnských kol. (45 km, ↑650 m, ↓800 m)

3. den

Pěšky magickým Colorado-Provençal-de-Rustrel (2 hod). Poté po "okrové cyklostezce" přes vesničku Villars a Gargas do proslaveného Roussillonu s domy zářícími všemi odstíny okru až do Goultu a dál po "calavonské cyklostezce" zpět do kempu. (55 km, ↑400 m, ↓700 m)

4. den

Z cedrového pohoří Petit Luberon sjezd k vinohradu v srdci Luberonu, Chateau-la-Canorgue, proslavený filmem Dobrý ročník. Poté po cyklostezce přes Goult a dál okolo extravagantních kamenných soch u městečka St Pantaléon až do kempu. (35 km, ↑250 m, ↓500 m)

5. den

Sjezd z Velkého Luberonu přes Saignon až na "calavonskou cyklostezku", přes vesničku Caseneuve s ohromujícími výhledy. Dále přes Viens s pozoruhodnými věžemi a Vachéres se zastřešenými uličkami do Céreste s římským mostem. (55 km, ↑950 m, ↓1150 m)

6. den

Odpočinkový den: Návštěva papežského Avignonu a koupání ve Středozemním moři v Saintes Maries de la Mer, možnost výletu lodí v deltě malé Rhôny v oblasti Camargue.

7. den

Okolo Mt Ventoux: Z Malaucéne panoramatickou cestou přes terasovitý Brantes a středověké lázeňské město Montbrun-les-Bains s výhledem na "velikána Provence" Mt Ventoux (1909 m) do levandulového Saultu a úchvatným kaňonem Nesque až do Villes sur Auzon (80 km, ↑1000 m, ↓1100 m). Alternativně královská etapa z Mont Serein přes vrchol Mont Ventoux (1909 m) (kultovní místo cyklistů z celé Evropy), parádní sjezd s převýšením 1600 m. Levandulová pole poblíž města Sault a kaňonem Nesque do Villes sur Auzon (60 km, ↑700 m, ↓1850 m).

8. den

Na kole z kempu za nádhernými výhledy přes La-Roque-sur-Pernes do Saumane-de-Vaucluse s dechberoucím výhledem do údolí a poté nádherný sjezd pod akvadukt ve Fontaine-de-Vaucluse. Odtud na lodích nebo na kole zpět do kempu a prohlídka L'Isle-sur-la-Sorgue (30 km, ↑450 m, ↓450 m). Alternativně zajímavostmi nabitá etapa z antického i van Goghova městečka St Rémy přes slavnou katedrálu obrazů Carrières de Lumières s audiovizuálním představením a druhé nejnavštěvovanější místo Francie Les-Baux-de-Provence na skalním ostrovu v pohoří Alpilles do kamenné vesničky Eygalières (40 km, ↑500 m, ↓650 m).

9. den

Odjezd přes slavné Châteauneuf du Pape, ochutnávka a nákup pověstného vína. Noční přejezd přes Německo.

10. den

Příjezd přes Plzeň a Prahu do Brna v dopoledních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.