To nejkrásnější z Normandie + Bretaň (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotely po trase
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 33 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Za perlami přírody, pohnutými dějinami i gastronomií. Projdete se Monetovou zahradou v Giverny a po útesech v Étretatu. Nahlédnete do válečné historie v Caen. Čeká vás osmý div světa. Objevíte Konec země, žulové břehy Atlantiku i megality v Carnacu. Vyrazíte za Johankou z Arku do Orléans. Zkusíte palačinky, cidre… Poznávejte Francii – poznávejte, co skrývá Normandie a Bretaň!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet do Paříže a následný odjezd směr Normandie. Naší první zastávkou bude městečko Giverny, kde si prohlédneme dům Clauda Moneta a jeho zahrady. Pak nás čeká středověký Rouen. Odlet z Prahy dle letových řádů. Po příletu do Paříže už na nás bude čekat pohodlný autobus Radynacestu, kterým se vydáme směrem do Normandie. Naší první zastávkou bude malebné městečko Giverny, kde pobýval a tvořil malíř impresionismu Claude Monet. Prohlédneme si jeho dům a také úžasné zahrady, včetně leknínových jezírek, které jej inspirovaly k řadě slavných obrazů. K večeru se pak přesuneme do hlavního a nejníže položeného města Horní Normandie Rouenu, jednoho z nejstarších francouzských měst. Po příjezdu se ubytujeme v hotelu. Poté si společně prohlédneme středověké centrum města. Právě zde byla totiž upálena francouzská hrdinka Johanka z Arku. Zdejší katedrálu také nesčetněkrát maloval v různých denních dobách a ročních obdobích sám Claude Monet. Během prohlídky staré části města uvidíme gotickou katedrálu Notre-Dame, známou z Monetových obrazů, Velký orloj, náměstí Place du Vieux-Marché, na kterém byla Johanka z Arku upálena, či Justiční palác, klenot renesanční architektury. 

2. den

Dnes nás čeká návštěva bývalého opatství Saint Georges de Boscherville s nádhernou francouzskou zahradou. Odpoledne se projdeme kolem ikonických skalních útesů v Étretatu. Po snídani vyrazíme k opatství Saint Georges de Boscherville, jedinečnému komplexu bývalého benediktinského opatství. Komplex vznikl na počátku 12. století. Součástí opatství je také rozsáhlá francouzská zahrada. Odpoledne se protáhneme při lehké pěší turistice na pobřeží u lázeňského městečka Étretat, v jehož okolí se nachází majestátní skalní útvary. Příjemná pěšinka nás zavede k osamocené „jehle“ v moři i ke skalním branám, které Maupassant kdysi přirovnal ke slonovi, jenž svůj chobot noří do oceánu. Večer ubytování v hotelu v přístavním městě Le Havre.

3. den

Užijeme si nevšední přejezd přes impozantní most Pont de Normandie do uměleckého městečka Honfleur. Odpoledne věnujeme městu Caen a místům spojeným s dějinami 20. století. Ráno přejedeme autobusem Radynacestu přes ohromný Pont de Normandie, konstrukčně zajímavě řešený most přes řeku Seinu, který od roku 1995 spojuje Horní a Dolní Normandii. Den začneme prohlídkou opevněného městečka Honfleur s malebným přístavem, jenž inspiroval mnoho malířů. Vznikla tady tzv. Honfleurská škola, která vedla k vytvoření impresionistického směru. Odpoledne už se ocitneme v malebném městě Caen. Čeká na nás hrad a dva klášterní komplexy vybudované Vilémem Dobyvatelem a jeho ženou Matyldou. Tím hlavním lákadlem je zde především památník věnovaný dějinám 20. století, tzv. Le Mémorial de Caen. Nevynecháme muzeum věnované 2. světové válce a vylodění v Normandii a za zmínku stojí i muzeum věnované Studené válce.

4. den

Dnešek věnujeme jednomu z velkolepých symbolů Francie, klášteru Mont-Saint-Michel. Poté se vydáme do Bretaně až k největší elektrárně světa a úchvatnému mysu Cap Fréhel. Po snídani nás čeká přesun o několik století zpět, protože navštívíme unikátní ostrov s goticko-románským klášterem Mont-Saint-Michel, který je po Paříži druhým nejnavštěvovanějším místem Francie. Tento „Merveille“, tedy zázrak, se od roku 1979 řadí na seznam světového dědictví UNESCO. Odpoledne zamíříme do Bretaně a cestou ještě navštívíme slavný přístav francouzských korzárů Saint-Malo a jeho Ville-Close – město obehnané hradbami, které se majestátně tyčí na skalnatém ostrůvku. Ze zdejšího přístavu vyplouvali známí mořeplavci jako Jacques Cartier, který v roce 1534 objevil Kanadu a který je zde pohřben v katedrále sv. Vincenta z 12. století. Z městských hradeb shlédneme tři ostrůvky, na které lze za odlivu dojít téměř „suchou nohou“: ostrov Le Grand Bé s hrobem básníka Chateaubrianda, Le Petit Bé a Národní tvrz. V místních restauracích bude možnost ochutnat výborné čerstvé ústřice, lahodné palačinky a další bretaňské speciality. Bude také možnost koupání přímo na pláži za hradbami města. Cestou na hotel se zastavíme u největší přílivové elektrárny na světě – Rance, a na jednom z nejkrásnějších mysů Francie – Cap Fréhel, kde můžeme obdivovat typický bretaňský maják a úchvatné strmé útesy z červenajícího pískovce. 

5. den

Dnes objevíme půvab divokého pobřeží i poklidné vesničky typické pro Bretaň. Poznáme tradiční architekturu farních dvorců a ochutnáme místní speciality, v čele s vyhlášenými palačinkami. Ráno vyrazíme na procházku starou Celnickou stezkou po jednom z nejkrásnějších úseků bretaňského pobřeží, tzv. Pobřeží růžové žuly. Kouzlo tohoto místa spočívá v kontrastu vyvřelé růžové žuly a smaragdově zelené vody. Za příznivého počasí a přílivu bude možnost koupání.  Odpoledne přejezd do nejvzdálenějšího koutu Bretaně – Finistère (znamená Konec země), kraje útesů a mysů bojujících s oceánem a kraje ponurých legend a svérázné kultury. Ve vesničkách St. Thégonnec a Guimiliau zhlédneme unikátní farní dvorce (enclos paroissiaux) s monumentálními kalváriemi, které představují typicky bretaňskou sakrální architekturu. Tyto znamenité žulové stavby zdobí propracované sochařské výtvory a vypravují legendy a příběhy z evangelií. Závěr dne bude patřit návštěvě nejstaršího bretaňského města Quimper, známého výrobou fajánse. Městečko oplývá tradiční bretaňskou atmosférou a v místních restauracích můžete ochutnat jedny z nejlepších palačinek a moštů v kraji. K večeru ubytování v hotelu.

6. den

Než Bretaň opustíme, prozkoumáme ještě tajemné megality v Carnacu. Cestou zpět do Paříže se ještě zastavíme ve městě Orléans, spojeného s francouzskou svatou Johankou z Arku. Po snídani nás čeká legendami opředený Carnac a jeho tajemné řady menhirů (tj. stojících kamenů), tzv. Alignements. Těch je tady přibližně 2 000 a táhnou se v délce téměř 4 kilometrů, lze je tedy považovat za nejvýznamnější prehistorické naleziště v Evropě, pocházející z doby dávno před pyramidami i úchvatnými chrámy ve stejnojmenném egyptském Karnaku. Odpoledne už budeme směřovat zpět k Paříži, zastavíme se ale ještě ve městě Orléans. Město proslavené stejnojmenným šlechtickým rodem má počátky v dobách před naším letopočtem, původní osadu zde totiž založili Keltové. Během stoleté války se město proslavilo o to více, neboť jej od anglické navlády zachránila Johanka z Arku, proto se jí také přezdívá Panna Orleánská. Ve městě se nachází dům, ve kterém Johanka nocovala.  Za návštěvu rozhodně stojí i impozantní gotická katedrála svatého Kříže. Za povšimnutí pak také vitráže, které popisují život a příběh Johanky z Arku. V podvečerních hodinách návrat do Paříže.

7. den

Odlet z Paříže zpět do Prahy.  V závislosti na čase odletu možná společná procházka Paříží či individuální program. Následný přesun na letiště a odlet zpět do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.