To nejkrásnější z Provence + Marseille + Opatství Sénanque (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotel v Marseille
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 26 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Voňavá, sladká, kouzelná… Provence. Ochutnáte kuchyni plnou čerstvých surovin i lahodných cukrovinek. Palác v Avignonu vás ohromí, lomy v Les Baux-de-Provence vám předvedou úžasnou show umění a v Arles najdete místa z obrazů Vincenta van Gogha. Rozhlédnete se na Marseille z nejvyššího bodu města a projdete se Okrovou stezkou. Vyrazte do Provence a dopřejte si nové zážitky!

Popis stravování

hotel podává snídani formou bufetu během dne bude možnost zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování

Popis ubytování

3* hotel v Marseille
malé útulné pokoje s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Marseille. Po přesunu na hotel krátký odpočinek a dle časových možností případný program v Marseille. Dle letových řádů odlet z Prahy a přílet do Marseille. Pokud nám to letové řády dovolí, vydáváme se na první průzkum Marseille, čeká na nás starý přístav a po panoramatické pobřežní cestě vyjedeme turistickým vláčkem na nejvyšší bod města k bazilice Notre-Dame de la Garde, odkud se nám otevře úžasné panorama na moře a nedaleké ostrovy If a Frioulské ostrovy. Na ostrově If se nachází stejnojmenný hrad z počátku 16. století, který dlouho sloužil jako věznice. Mezi zdejší vězně údajně patřil i hrabě Monte Christo, hrdina stejnojmenného románu Alexandra Dumase. Pokud bude hezky, můžeme si na ostrovy udělat výlet lodí. Návrat do hotelu, volný program.

2. den

Čeká nás návštěva historického Avignonu. Prohlédneme si nejen slavný most a Papežský palác, ale ochutnáme také místní vyhlášenou cukrovinku.  Po snídani se vlakem vypravíme do další perly regionu. Papežský Avignon je nádherné fascinující město jižní Francie s největším evropským gotickým palácem. Prohlédneme si nejen Papežský palác, ale i pověstmi opředený most St. Bénézet, který jistě všichni znáte ze slavné písničky. Avignonské hradby postavené ve 14. století dodnes obepínají celé město a z vyhlídky Rocher des Doms se nám naskytne krásný pohled nejen na řeku Rhonu a Avignonský most, ale i na protější městečko Villeneuve les Avignon. Mlsouni mohou ochutnat zdejší unikátní cukrovinku, tzv. Papaline d´Avignon – růžové čokoládové koule s bylinným likérem uvnitř. Návrat vlakem zpět do Marseille.

3. den

Nevynecháme ani antický skvost – Arles. Projdeme se po náměstí a vychutnáme si atmosféru uliček v centru města. Prohlédneme si zdejší arénu i jednu z nejkrásnějších románských katedrál. Opět využijeme výborného vlakového spojení a vyrazíme do Arles, které se ne nadarmo nazývá Římem Galie. Z římského období nezapomeneme navštívit arénu, kde kdysi probíhaly býčí zápasy, antické divadlo či Konstantinovy lázně. Jistě nás uchvátí klikaté uličky a stinná náměstí s množstvím malebných kavárniček. Uvidíme také jednu z nejkrásnějších románských katedrál sv. Trophima s přilehlým klášterem stejného jména a jeho pozoruhodnou křížovou chodbu. A můžeme zavítat na něco dobrého i do slavné van Goghovy Žluté kavárny. Návrat vlakem zpět do Marseille a odpolední program v Marseille.

4. den

Dnes vyrazíme za ikonickými místy Provence. Nevynecháme levandulová pole, Okrovou stezku nebo unikátní audiovizuální projekci v bývalých vápencových lomech. Vypravíme se objednaným minibusem na celodenní výlet za poznáním skutečných skvostů vnitrozemské Provence. Středověká vesnička Les Baux-de-Provence nabídne obrovskou citadelu na skalnatém ostrohu s dechberoucím výhledem do kraje. Neopomeneme navštívit i Carrières de Lumières, velkolepou multimediální projekci, na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat. Naživo si prohlédneme téměř kýčovitý obrázek z kalendářů, románské opatství s přilehlým kostelem a voňavými bochánky kvetoucí levandule Abbaye de Sénanque. A pak se už vypravíme do pitoreskní vesničky Roussillon, kde se donedávna těžil přírodní okr, takže celá vesnička hraje všemi odstíny okrové barvy. Projdeme si z jedné strany tzv. Okrovou stezku, z druhé pak středověké skalní městečko s množstvím útulných hospůdek. Večer návrat zpět na hotel do Marseille.

5. den

Poslední volné chvíle si užijeme v uličkách kolem přístavu v Marseille. Najdeme zde historické i moderní budovy, úžasnou katedrálu i výbornou kuchyni. Poslední den dokončíme prohlídku Marseille. Prozkoumáme starou rybářskou čtvrť Le Panier s malebnými křivolakými uličkami, rozlehlou katedrálou Notre-Dame la Major, pevností Saint-Jean a úžasnou moderní budovou muzea umění MUCEM. Můžeme zde i ochutnat proslulou rybí polévku bujabézu, která má ve svém rodném listě napsáno právě město Marseille. Pak už se přesuneme na letiště a odletíme domů.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 3 200 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Audiovizuální show Dospělý 480.00 KčStudent 400.00 KčSenior 450.00 Kč



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.