To nejlepší z Paříže + Louvre + Renesanční Zámek Chambord (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotel v Paříži
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 21 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nejkrásnější zámky, umění i šarm. Na Blois budete obdivovat spojení architektonických stylů. Renesanční Chambord vás uchvátí. Svět francouzské elegance vás čeká v muzeu Fragonard a umělecké skvosty v Louvru. Paříž z jiné perspektivy objevíte při plavbě po Seině. V Latinské čtvrti se zahřejete výbornou místní kuchyní. Poznejte pravý život Pařížanů a šlechtická sídla Francie!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

3* hotel v Paříži, poblíž centra města
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den

Přílet do Paříže, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Odlet z Prahy, po příletu do Paříže transfer autobusem na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem. Paříž má svou jedinečnou uměleckou čtvrť, malebný Montmartre. Hlavní dominantou nejen čtvrti, ale i celého města je bělostná bazilika Sacré Coeur. Kromě impozantní kopule můžeme nad hlavním oltářem obdivovat jednu z největších mozaik na světě, ta znázorňuje Krista se zlatý srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají. Procházkou malebnými uličkami nevynecháme ani náměstí malířů Place du Tertre či slavný kabaret Moulin Rouge. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.  

2. den

Dnes navštívíme nejslavnější pařížskou dominantu, Eiffelovu věž. Projdeme se po Champs-Élysées i po mostě Alexandra III. A prozkoumáme historické centrum na ostrově Cité. Návštěva Paříže by nebyla kompletní bez návštěvy největší dominanty Paříže, Eiffelovy věže. Nekonečně fronty a bezpečnostní kontroly ale budou rázem zapomenuty v momentě, kdy ve třetím patře vystoupíme z výtahu a z vrcholu věže nás bude čekat nádherný výhled na celou metropoli.  Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám Vojenské akademie a Invalidovny, kde se můžeme poklonit hrobce Napoleona Bonaparte. Procházkou přes nejkrásnější pařížský most, most Alexandra III. dojdeme až na bulvár Champs Elyséées. V samém historickém jádru Paříže se nachází čtvrť Cité, jejíž dominantou je fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga "Zvoník u Matky Boží v Paříži". Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Vydáme se do údolí Loiry, kde si prohlédneme jeden z nejkrásnějších zámků Chambord. Pak zavítáme do malebného města Blois, jehož pýchou je stejnojmenný královský zámek. Po snídani se vypravíme do údolí Loiry. Zavítáme na největší a nejznámější renesanční zámek ve střední Francii Chambord. Obdivuhodná je nejen sama impozantní stavba, ale i dvojité točité schodiště, zbudované pravděpodobně podle návrhu Leonarda da Vinciho.  Čeká nás nekonečný labyrint pokojů, chodeb, arkád, věží a schodišť. Za prohlídku stojí kočár z roku 1871, kaple dostavěná Hardouin-Mansartem, králova ložnice, státní apartmány i pokoje královny. Nádherný výhled na rozsáhlé zahrady je ze střešních teras zámku, odkud kdysi Marie Medicejská pozorovala hvězdy.  Odpoledne se přesuneme do nedalekého města Blois, kde na nás čeká malebné a fotogenické historické centrum a zdejší královský zámek.  Blois se v současné době skládá ze tří křídel. Východní část vznikla ve stylu gotiky na přelomu 15. a 16. století za vlády Ludvíka XII. a dnes v ní sídlí Muzeum výtvarného umění a Archeologické muzeum. Renesanční křídlo Františka I. představuje severní část zámku a uvnitř si návštěvníci mohou prohlédnout zrekonstruované bohatě zdobené komnaty Františka I., Jindřicha III. a Kateřiny Medicejské. Nejmladší, klasicistní křídlo na západě, je zdobeno dorskými, jonskými a korintskými prvky a vzniklo díky Gastonovi d´Orleans. Čtvrté, původní křídlo Karla Orleánského, bylo roku 1834 zničeno a na jeho místě vznikla vojenská kuchyně. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

4. den

Čeká nás Louvre… Nejslavnější muzeum světa. Poznáme fascinující svět umění a jeho skutečné skvosty. Vyrazíme i do Latinské čtvrti s univerzitou Sorbonna i neodmyslitelným Pantheonem. Pár hodin strávíme v jednom z nejkrásnějších muzeí na světě, v Louvru. Sbírky starověkého Egypta, Řecka, Říma či malby renesančních a barokních autorů doplňují fascinující interiéry, Napoleonovy komnaty či významné sochy antiky i novějších období.  Milovníci umění si mohou krom Louvru vybrat některé z jiných muzeí, kterými Paříž překypuje - například Musée d´Orsay s impozantní kolekcí impresionismu, Orangerie s Monetovým cyklem Lekníny, Rodinovo muzeum se sbírkou jeho soch nebo dočasné výstavy v nedalekém Petit Palais.  Obědová pauza v jedné z malebných francouzských restaurací na bulváru Saint-Michel nám dodá energii na další část dne. Při našich toulkách Paříží nesmíme vynechat ani čtvrť intelektuálů, Latinskou čtvrť. Zastavíme se u kostela Saint Sulpice, který ve svých interiérech ukrývá díla malíře Eugena Delacroix nebo varhany s více než šesti tisíci píšťalami. Čekají na nás rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu a národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo).  Blouděním uličkami narazíme i na budovy univerzity Sorbonna nebo Muzeum středověku v bývalých antických lázních. Můžeme pozorovat zdejší život, kavárny jsou kouzelné, místní restaurace vyhlášené, výborně se zde nakupuje vše od knih až po suvenýry. Velkým zážitkem je plavba lodí po Seině. Plavba, která trvá necelou hodinu, nám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní nám prohlédnout si většinu Pařížských památek z paluby lodi. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

5. den

V závislosti na letových řádech program s průvodcem a následný odlet z Paříže. Čeká nás procházka nejdražšími pařížskými bulváry a majestátní budova jedné z nejkrásnějších oper na světě, Opery Garnier. Ta byla postavena v druhé polovině 20. století a dodnes je opředena legendami. V blízkosti opery se nachází hned dva velké luxusní obchodní domy, jejichž interiéry vás ohromí - Galeries Lafayette a Printemps. Nedaleko se nachází také muzeum parfémů Fragonard, kde se dozvíme více o výrobě parfémů, a také si zde můžeme pořídit nějaký voňavý suvenýr. Objednaným transferem přesun na letiště, odlet do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 35 x 20 x 20 cm tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček Letecká společnost může vzít na palubu letadla pouze omezené množství zavazadel. Zavazadla, která se nevejdou na palubu letadla, budou zdarma před nástupem do letadla uložena do zavazadlového prostoru. Zavazadlo za příplatek 2 000 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Louvre Dospělý 750.00 KčDítě 1.00 Kč Chambord Passport Dospělý 1000.00 KčDítě 550.00 KčStudent 700.00 Kč



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.