To nejlepší z Paříže + Versailles + Louvre (letecky z Ostravy – Krakova)

** +
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování Hotel 3* v Paříži
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 22 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nezapomenutelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Paříže, navštívíte nejslavnější zámek ve Versailles a strávíte jedinečné odpoledne v Louvru. Nevynecháte proslulou Eiffelovu věž a užijete si večerní plavbu po Seině. Vychutnejte si s námi atmosféru francouzské metropole jako nikdo jiný a prožijte Paříž, na kterou se nezapomíná!

Popis stravování

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva) během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den

Přílet do Paříže, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu. Po příletu do Paříže transfer autobusem na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem.

2. den

Celodenní prohlídka centra města, návštěva Latinské čtvrti a relax v Lucemburských zahradách, prohlídka katedrály Notre Dame a večerní plavba po Seině. Při našich toulkách Paříží nesmíme vynechat ani čtvrť intelektuálů, Latinskou čtvrť. Zastavíme se u kostela Saint Sulpice, který ve svých interiérech ukrývá díla malíře Eugena Delacroix nebo varhany s více než šesti tisíci píšťalami. Čekají na nás rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu a národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo).  Blouděním uličkami narazíme i na budovy univerzity Sorbonna nebo Muzeum středověku v bývalých antických lázních. Můžeme pozorovat zdejší život, kavárny jsou kouzelné, místní restaurace vyhlášené, výborně se zde nakupuje vše od knih až po suvenýry. V samém historickém jádru Paříže se nachází čtvrť Cité, jejíž dominantou je fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga "Zvoník u Matky Boží v Paříži". Velkým zážitkem je plavba lodí po Seině. Plavba, která trvá necelou hodinu, nám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní nám prohlédnout si většinu Pařížských památek z paluby lodi. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Návštěva nejvýznamnějších symbolů města - Eiffelovy věže a Invalidovny, celé odpoledne ve znamení největších uměleckých sbírek Louvru. Návštěva Paříže by nebyla kompletní bez návštěvy největší dominanty Paříže, Eiffelovy věže. Nekonečně fronty a bezpečnostní kontroly ale budou rázem zapomenuty v momentě, kdy ve třetím patře vystoupíme z výtahu a z vrcholu věže nás bude čekat nádherný výhled na celou metropoli.  Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám Vojenské akademie a Invalidovny, kde se můžeme poklonit hrobce Napoleona Bonaparte. Procházkou přes nejkrásnější pařížský most, most Alexandra III. dojdeme až na bulvár Champs Elyséées. Pár hodin strávíme v jednom z nejkrásnějších muzeí na světě, v Louvru. Sbírky starověkého Egypta, Řecka, Říma či malby renesančních a barokních autorů doplňují fascinující interiéry, Napoleonovy komnaty či významné sochy antiky i novějších období. Milovníci umění si mohou krom Louvru vybrat některé z jiných muzeí, kterými Paříž překypuje - například Musée d´Orsay s impozantní kolekcí impresionismu, Orangerie s Monetovým cyklem Lekníny, Rodinovo muzeum se sbírkou jeho soch nebo dočasné výstavy v nedalekém Petit Palais. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

4. den

Výlet do Versailles, procházka městečkem a zahradami, návštěva zámku, večerní Montmartre s bělostnou bazilikou Sacré Coeur. Po snídani se příměstským vlakem přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu Versailles, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Čekají nás interiéry zámku, tedy královy i královniny komnaty, zámecká kaple i dechberoucí Zrcadlový sál. Projdeme si zahrady s nespočtem fontán a vodních ploch, Oranžérii a nevynecháme ani místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi, prohlédneme si Malý Trianon, Velký Trianon i idylickou vesničku Marie Antoinetty. Letní sezona nabízí také hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě. Paříž má svou jedinečnou uměleckou čtvrť, malebný Montmartre. Hlavní dominantou nejen čtvrti, ale i celého města je bělostná bazilika Sacré Coeur. Kromě impozantní kopule můžeme nad hlavním oltářem obdivovat jednu z největších mozaik na světě, ta znázorňuje Krista se zlatý srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají. Procházkou malebnými uličkami nevynecháme ani náměstí malířů Place du Tertre či slavný kabaret Moulin Rouge. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

5. den

V závislosti na letových řádech program s průvodcem a následný odlet z Paříže. Objednaným transferem přesun na letiště, odlet z Paříže do Krakova a odvoz zpět do Ostravy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 15 kg, max. rozměr součtu všech stran 275 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč: odbavované zavazadlo o max. hmotnosti 23 kg Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Versailles Pass Dospělý 1100.00 KčDítě 350.00 Kč Louvre Dospělý 750.00 KčDítě 1.00 Kč



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.