Kavkaz - výstup na Kazbek

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Gruzie
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 44 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Vysokohorská turistika na ikonické pětitisícovce v Gruzii

Program zájezdu

1. - 2. den

Odlet z Prahy, přílet do Tbilisi. Přejezd na Kavkaz pod horu Kazbek, do horského městečka Stepantsminda (česky Svatý Štěpán, dříve název Kazbegi), ubytování v guesthousu u místních na 2 noci.

3. den

Aklimatizační túra: z vesničky Juta (2150 m) výstup zeleným údolím ke stejnojmennému vodopádu až do vysokohorského sedla Chaukhi (3330 m) s krásnými výhledy na okolní čtyřtisícovky. (8-9 hod, ↑1200, ↓1200)

4. - 7. den

Pokus o výstup na Kazbek, 5033 m vysokou dominantu a třetí nejvyšší horu Gruzie. Výstup s místními průvodci povede i po ledovci, ledovcovou výbavu můžete mít vlastní nebo si ji půjčíme na místě. Cestou zastávka u kostelíku Tsminda Sameba, jedné z nejnavštěvovanějších církevních památek v celé Gruzii (8 hod denně, vrcholový den 10 hod, celkově za 4 dny ↑3300 m, ↓3300 m). Nocleh v guesthousu.

8. - 9. den

Tyto dny slouží primárně jako rezervní pro výstup na Kazbek v případě nepřízně počasí. Pokud se výstup stihne za 4 dny, pak bude tyto dny program: 8. den: Výlet do malebného údolí Truso - kolem sirných travertinových vývěrů a minerálních jezírek k zřícenině Zakagori (6 hod, ↑500 m, ↓400 m). 9. den: Zapůjčenými džípy k vodopádům Gveleti, prohlídka dolního a horního vodopádu, případně koupání v místním termálním bazénu. Odpolední přesun do Tbilisi, ubytování na 1 noc, prohlídka večerního hlavního města Gruzie

10. den

Dopolední odlet z Tbilisi.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.