Indonésie - souostroví Malé Sundy

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Indonésie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 77 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Po exotických ostrovech Bali, Flores a Lombok

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Přílet na „ostrov bohů“ Bali, do hlavního města Denpasar, ubytování, první asijské nudle mie goreng.

3. den

Ranní koupání na slavné pláži Kuta. Přejezd do kulturního a duchovního centra ostrova - městečka Ubud. Posvátná džungle s chrámem Monkey Temple, hustě osídleným opicemi – makaky. Fakultativně představení tradičních balijských tanců – ohňový Kecak, maskový Barong nebo balet Ramayana. Nocleh 2 noci po sobě.

4. den

Brzy ráno výstup na sopku Gunung Batur (1717 m). Snad budeme odměněni nádherným východem slunce a překrásnými výhledy na celý ostrov Bali i na kráter sopky. V klidu kochání se výhledy na kráterové římse, sestup (5 hod, ↑600 m, ↓600 m). Po túře fotogenický pagodovitý chrám Pura Jati na jezeře Danau Batur, možnost návštěvy a odpočinku v horkých pramenech pod Baturem. Rýžové terasy Tegalalang – pěší okruh s výhledy na překrásně zelená rýžoviště (1 hod, ↑100 m, ↓100 m).

5. den

Návrat do Denpasaru, přelet do Maumere (či případně do Ende) na divoký překrásný ostrov Flores. Po klikatých úzkých cestách horami s tropickými pralesy, dojezd do vsi Moni, nocleh.

6. den

Brzy ráno výjezd pod vrchol sopky Kelimutu (1639 m). Východ slunce nad třemi různě zbarvenými jezery v kráterech. Barva jezer se v čase mění, nejčastěji bývá modrá, zelená a černá, může být i červená, hnědá či azurová. Sestup pralesem a přes vesnice s bambusovými chatrčemi a s domorodci žvýkajícími betelové oříšky, koupání pod vodopádem, (5 hod, ↑250 m, ↓1000 m). Odpoledne přejezd na pobřeží do Ende, ubytování.

7. den

Pláž s černým pískem v Ende a pláž s modrými oblázky Blue Stone Beach. Přejezd z Ende do městečka Bajawa, nocleh.

8. den

Kraj pod sopkou Gunung Inerie s bambusovými lesy. Návštěva původních domorodých vesnic Bena a Luba, vsí tradičního animistického etnika Ngada - dvě řady chatrčí na nízkých kůlech s vysokými slámovými střechami, kamenné struktury jako hrobky a tajemné rituální stavby mužské a ženské symboly plodnosti na „návsi“. Ženy tkající překrásné ikaty. Možnost koupání v horkých pramenech. Přejezd do Rutengu, nocleh.

9. den

Návštěva jeskyně Liang Bua, ve které se našly pozůstatky floreského „hobita“, procházka po rýžových terasách Spiderweb Rice Field. Tranzit hornatou krajinou ostrova Flores mezi rýžovými poli, lesy a místními vesnicemi. Dojezd do přístavu Labuan Bajo - sušené a živé ryby na trzích, plavidla s plováky. Nocleh.

10.–11. den

Nezapomenutelná dvoudenní okružní plavba Floreským mořem. Návštěva světoznámého ostrova v NP Komodo - pozorování největších žijících ještěrů světa – endemických varanů komodských, „opravdových draků“ (samci až 3 m a přes 100 kg) (1 hod, ↑50 m, ↓50 m). Fotogenické výhledy na tři zátoky s různobarevným pískem na překrásném ostrově Padar (1 hod, ↑150 m, ↓150 m). Jedno z nejlepších šnorchlování na světě - podmořské korálové zahrady, barevný svět tropů s hejny pestrých ryb nejrůznějších tvarů a velikostí, mořské želvy. Proplouvání okolo menších ostrůvků. Západ a východ slunce nad mořem. Loď bude naším dočasným domovem - nocleh na lodi, plná penze od místního lodního kuchaře. Návrat zpět na Flores do Labuan Baja, nocleh.

12. den

Přelet z Floresu na ostrov Lombok, přesun do vesnice Tetebatu na svazích majestátní sopky Rinjani.

13.–14. den

Ranní toulání se kouzelným krajem rýžových teras a tropických zahrad k místním vodopádům (2 hod, ↑100-150 m, ↓100-150 m). Přejezd na pobřeží Lomboku a lodí na souostroví Gili. Odpočinek na tropickém ostrůvku Gili Meno nebo Gili Air. Procházky a relaxace na plážích s bělostným pískem, koupání, šnorchlování s karetami. Večerní posezení v některé z příjemných restaurací na pláži, grilované ryby či plody moře a popíjení místního piva Bintang.

15. den

Přeplutí na Bali do přístavu Padangbai. Jeden z nejvýznamnějších chrámů na Bali – netopýří Goa Lawah. Rozloučení s Indonésií, návrat do Denpasaru, odlet směr Evropa.

16. den

Návrat do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.