Island

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Island
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 61 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Země ledu, ohně, polární záře a pověstí o skřítcích

Program zájezdu

1. den

Noční odlet z Prahy na Island, přejezd na ubytování na jednu noc.

2. den

Výlet v tzv. „Zlatém kruhu“ přírodních zajímavostí ke gejzíru Strokkur, který chrlí vařící vodu do výšky více než 20 metrů. Blízko je již pospávající Velký Geysir, který dal název všem gejzírům světa (1,5-2 hod, ↑50 m, ↓50 m). Přejezd a procházka kolem snad nejkrásnějšího islandského kaskádovitého vodopádu Gullfoss (2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Přejezd na ubytování na tři noci.

3. den

Terénním busem do geotermální oblasti Landmannalaugar na trek v oblasti též nazývané „Duhové hory“. Trasa přes lávové pole Laugahraun k barevnému vrcholu Brennisteinsalda (855 m) s horkými sopouchy a sirnými ložisky (4-5 hod, ↑350 m, ↓350 m). Navíc možnost výstupu na nejvyšší vrchol Blahnúkur (Modrý vrchol, 943 m) (+2-3 hod, ↑280 m, ↓280 m). Před návratem regenerační koupel ve zdejších termálních pramenech.

4. den

Celodenní túra od jednoho z nejkrásnějších vodopádů Islandu a naší planety Skógafoss na konec údolí podél řeky Skóga s výhledy na ledovce Mýrdalsjökull a Eyjafjallajökull a zpět. (7-8 hod, ↑700 m, ↓700 m)

5. den

Kolem fotogenického vodopád Seljalandsfoss, za jehož vodní stěnou se dá projít ( 1,5 hod, ↑100 m, ↓100 m). Výšlap na ptačí útesy s monumentální skalní bránou na mysu Dyrhólaey ( 3 hod, ↑300 m, ↓300 m), procházka po temně černé pláži s lávovým pískem Reynisfjara s výhledy na skalní jehly Reynisdrangar. Návštěva fotogenického kostelíku v osadě Vík. Přejezd na ubytování na dvě noci.

6. den

Celodenní výšlap v oblasti NP Skaftafell, černé čedičové přírodní varhany u vodopádu Svartifoss, původní domky farmářů Sel, úžasné výhledy na největší islandský ledovec Vatnajökul (4-5 hod, ↑400 m, ↓400 m). Tento trek je možné si prodloužit o vrchol Kristínartindar (1126 m) (+3,5 hod, ↑+700 m, ↓+700 m).

7. den

Návštěva blankytného jezera Jökulsárlón s plovoucími ledovými krami, fakultativně výjezd na obojživelné lodi, procházka po Diamantové pláži (2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Procházka u nádherného zeleného kaňonu Fjaðrárgljúfur, který vypadá jak z knihy Pána prstenů (1,5-2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Přejezd na ubytování na jednu noc.

8. den

Trajektem na nejmladší vulkanický ostrovy Vestmannaejar. Místní kostelík Heimaey, výstup na sopku Eldfell (205 m) a sopku Helgafell (227 m) (4-5 hod, ↑350 m, ↓350 m). Případně vycházka na útesy za hnízdícími alkouny a papuchalky (dle počasí), nebo fakultativně návštěva Muzea erupce – Pompeje severu, výzkumné centrum Sea Life Trust se dvěma běluhami, Folk Museum (lidové muzeum tradic). Trajektem zpět na pevninu a přejezd na ubytování na dvě noci.

9. den

Pěší výstup k 200 m vysokému vodopádu Glymur. Jedná se o náročnější výlet horským terénem (kameny, podpora lan - trasa se upravuje s ohledem na počasí) s jedním brodem (studená voda po kolena, kameny jsou kluzké) (3-4 hod, ↑380 m, ↓380 m). Přejezd a výšlap v NP Thingvellir, k aktivnímu riftu Almannagjá - tektonické puklině, kde se od sebe každoročně vzdalují severoamerická a evropská kontinentální deska. Návštěva sídla nejstaršího světového parlamentu Althing založeného v roce 930. (2 hod, ↑100 m, ↓100 m)

10. den

Túra údolím kouřové řeky Reykjadalur u Hveragerdii s vulkanickou činností a idylickým koupáním v termální řece (4-5 hod, ↑350 m, ↓350 m). Přejezd do Reykjavíku, vila Höfði, kde se tvořily dějiny a ocelová socha The Sun Voyager. Ubytování na jednu noc a pěší prohlídka centra města (radnice, parlament, moderní kostel Hallgrímskirkja), rozchod.

11. den

Program dne je variabilní, s ohledem na sopečné erupce na jihu ostrova. V případě dobrých podmínek podnikneme dopolední výlet s výhledem na kráter a lávová pole k sopce Fagradalsfjall na poloostrově Reykjanes (3 hod, ↑200 m, ↓200 m). Nebo nabídneme alternativní výlet. Odpolední odlet do Prahy.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.