Unikátní cesta na Island s geologem

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Island, Putování zemí Vikingů
Název ubytování Unikátní cesta na Island s geologem
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 44 960 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Láká vás země ohně a ledu? Prozkoumejte Island v malé skupině dodávkou s doprovodem zkušeného průvodce a geologa! Právě Island je geologicky jedna z nejzajímavějších destinací na světě. Divoké řeky, monumentální vodopády, geotermální jezírka, sopky, fjordy, gejzíry a k tomu všemu vikingská historie, prostě definice zemské rozmanitosti na pětníku. Zde uvidíte přírodní zázraky, které vám možná připomenou knihu Cesta do středu země, protože právě na Islandu spatříte náznaky toho, co naše země skrývá hluboko pod povrchem. To vše s poutavým výkladem geologa a v komfortu malé skupiny. Tak vzhůru za Vikingy!  
Základní informace
To nejlepší z jihozápadního Islandu Večerní Reykjavík  Koupání v přírodní laguně Nespočet divokých vodopádů Jedinečný doprovod geologa Malá skupina Ubytování
První noc budeme ubytováni v centru Reykjavíku. Po zbytek pobytu nám základnou bude 3* hotel na předměstí Reykjavíku. Hotel na předměstí, kde strávíme 4 noci, má vysoký standard. Každý pokoj je vybaven vlastní koupelnou s WC, smart TV a varnou konvicí s čajem a instantní kávou. Součástí hotelu je také sauna a fitness centrum, obojí v ceně pobytu. 
Stravování
V ceně zájezdu je ubytování s bohatou snídaní. Obědy budou probíhat v terénu. Průvodce na oběd vždy vyhradí čas a doporučí vám, kam si zajít. Hotel na předměstí Reykjavíku, kde budeme 4 noci, nabízí za příplatek večeře ve formě dvouchodového nebo tříchodového menu (na vyžádání menu zašleme). V tomto hotelu je také sport bar.

Program zájezdu

1. den, Odlet

Letíme z Prahy do Reykjavíku. Po příletu se vydáme na krátkou prohlídku centrem večerního Reykjavíku, případně na seznamovací místní pivo. Následuje transfer do našeho hotelu.

4. den, Přírodní bohatství jižního Islandu

Po snídani se vydáme na další vodopády, jenž nás svou majestátností doslova učarují! Majestátný Skogafoss, který je 60 m vysoký a 20 m široký nebo okouzlující Seljalandsfoss, kde se dá dokonce dostat za padající vodu. Poté si prohlédneme také největší skanzen na Islandu, kde spatříme tradiční vikingské obydlí, ale také domky z 17. a 18. století. Nemineme ani věhlasnou černou pláž, kde se dají občas pozorovat papuchalky, islandský národní pták. Prohlédneme si jeskyni tvořenou čedičovými bloky. Zastavíme v nejjižnějším městě Islandu – Vik a následovat bude transfer na ubytování.

6. den, Odlet

Transfer na letiště a odlet domů. Děkujeme za zážitky, země ohně a ledu! Experitour si, především v závislosti na počasí nebo dopravě, vyhrazuje právo změnit naplánovaný program. Změnou programu se rozumí, že některá výše zmíněná místa nemusíme navštívit vůbec. Náš tým ale udělá maximum pro to, abyste o nic nepřišli.  



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.