Elba na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 15 200 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika po nejkrásnějším ostrově Toskánska

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd z Brna kolem 20 hod. (bude upřesněno v závěrečných informacích) přes Mikulov, noční přejezd přes Rakousko do Itálie.

2. den

Z italského Piombina trajektem do Portoferraia. Přejezd autobusem do kempu v zátoce Lacona a relaxace na mořských plážích u kempu.

3. den

Do ráje mineralogů – poloostrov Calamita: A: Jedinečné středověké hornické městečko Capoliveri, následně panoramatickou cestou za koupáním na písečných plážích Straccolignino nebo Naregno. Kolem pevnosti Forte Focardo, přes přístavní město Porto Azzuro s výbornou zmrzlinou a prodejnou minerálů, zpět do kempu ( 40 km, ↑400 m, ↓400 m). B: Navíc MTB výjezd na nejvyšší vrcholek poloostrova Mte Calamita (413 m) (+10 km, ↑+250 m, ↓+250 m).

4. den

Panoramatickou silnicí nad divokým západním pobřežím: A: Z obce Marciana po silničce s krásnými výhledy na část Elby, ostrovy Capraia, Korsika a Pianosa do vesnice Pomonte. Zde příjemná pláž a možnost potápění k vraku lodi Elviscot. Přes město Marina di Campo dojezd do kempu (40 km, ↑500 m, ↓800 m). B: Navíc sjezd do Marina di Campo a stoupáním z obce La Pila přes malebnou vysoko položenou ves Sant Ilario di Campo a nejvyšší silniční sedlo ostrova (600 m) pod horou Monte Perone (630 m). Sjezd impozantním kaštanovým lesem do obce Poggio a dále po trase A (+20 km, ↑+600 m, ↓+400 m).

5. den

Turistika na nejvyšší horu Elby: A: Z malebné horské obce Marciana se středověkým centrem a vyhlídkou S. Rocco, svéráznou lanovkou na nejvyšší vrchol Elby Mte Capanne (1018 m) s kruhovým rozhledem na Elbu a okolní ostrovy, sestup zpět do Marciany (4-5 hod, ↑50 m, ↓650 m). B: Výstup na Mte Capanne (1018 m) bez použití lanovky z obce Poggio, sestup do Marciany (5-6 hod, ↑750 m, ↓650 m). Na zpáteční cestě návštěva přímořského letoviska Marciana Marina s rybářským přístavem, větrem vymodelovanými skalami Tafoni a Saracénskou věží.

6. den

Severovýchodní Elbou: A: Z překrásného horského městečka Rio nell'Elba do sedla Le Panch (300 m) s výhledem na zříceninu pisánského strážního hradu ze 13. stol. Volterraio a záliv Portoferraio. Na nejsevernější výběžek ostrova, obce Cavo, odpočinek na pláži. Po pobřeží přes Rio Marina k okouzlujícímu poutnímu kostelíku Madonna di Monserrato s neopakovatelným geniem loci (50 km, ↑500 m, ↓650 m, lze krátit cca na polovinu). B: Z kempu na kole mezi vinohrady a přes letovisko Magazini do sedla Le Panch (300 m), dále po trase A (navíc +15 km, ↑+300 m, ↓+150 m). Možnost výjezdu ze sedla Le Panch na nejvyšší horu východní části ostrova Cima del Monte (516 m) (+5 km, ↑+250 m, ↓+250 m).

7. den

Po stopách Napoleona I.: A: Přes sedlo Cole Reciso do Portoferraia s Napoleonovým sídlem Villa dei Mullini, starým přístavem, muzei, enotékou v pevnosti a řadou dalších pamětihodností. Relax na písečných plážích a prohlídka Napoleonova letního sídla Villa di San Martino (30 km, ↑700 m, ↓700 m). B: Navíc šíje poloostrova Enfola a letoviska Scaglieri a Viticco (+10 km, ↑+300 m, ↓+300 m).

8. den

Koupání v moři, případně krátký výlet pěšky na blízký výběžek Capo Stella. V podvečer trajektem do Piombina, noční přejezd Itálie a Rakouska.

9. den

Příjezd přes Mikulov do Brna okolo poledne.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.