Kalábrie - pobytový zájezd

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Kalábrie
Ubytování Hotel Parco dei Principi
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 19 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Říká se jí „perla jižní Itálie“ a svou přezdívku nezískala jen tak náhodou. Vysloužila si ji stovkami kilometrů pohádkových písečných pláží, které patří k těm nejkrásnějším v Evropě. Břehy Kalábrie omývají vlnky azurově modrého moře, jež je tak čisté, že i ve větší hloubce stále dohlédnete na písečné dno a budete se moci kochat bohatým podmořským životem.
 

Popis ubytování

Hotel Parco dei Principi se nachází v samém srdci Cedrátové riviéry (Riviera del Cedro), která je známá krásnými plážemi, a hlavně průzračným mořem. Leží u historického městečka Scalea, které si jistě ihned zamilujete. Město je od hotelu vzdálené přibližně 600 m chůze a nabízí krásné procházky starými uličkami jako z romantických filmů, výhledy na moře, normanský hrad, kostely a samozřejmě i spousty kaváren, obchodů a kulturních zařízení. Pohodový odpočinek vás čeká na soukromé prostorné pláži vzdálené jen 80 m od hotelu.

Program zájezdu

PERLA JIŽNÍ ITÁLIE

Kalábrie je kraj ležící na jihu Itálie. Jeho západní břehy omývá Tyrhénské moře, východní pak moře Jónské. Ne nadarmo se Kalábrii říká „perla jižní Itálie“. Najdete zde totiž pláže, které patří mezi ty nejkrásnější v celé Evropě. Zdejší členité pobřeží ukrývá krásné zátoky s jemným bílým či zlatavým pískem a křišťálově průzračnou vodou. Zkrátka ideální kulisa pro pohodové lenošení během dovolené.

MĚSTEČKA PLNÁ BAREV A CHUTÍ

Až vás přestane bavit slunění, můžete se vydat na průzkum historických městeček v okolí. V Kalábrii jich najdete bezpočet a jejich jedinečná atmosféra vás zajisté okouzlí. Barevné domečky jsou často vystavěny na skalních útesech a maličké kavárny v křivolakých uličkách jen volají po tom, abyste se na chvíli zastavili a vychutnali si zdejší kouzlo nad šálkem kávy či skvělého kalábrisjkého vína. Na našich výletech můžete navštívit třeba romantickou Tropeu, všemi barvami hrající městečko Pizzo či bájemi opředenou Scillu.

DARY MOŘE I PIKANTNÍ FEFERONY

Italové si potrpí na výborné jídlo a Kalábrie rozhodně není výjimkou. Místní kuchyně rozhodně nestaví pouze na těstovinách a pizze, jak se mnozí domnívají, ale je nesmírně bohatá a chutná. Byl by hřích nevyzkoušet na vlastní chuťové buňky nejrůznější dary moře nebo čerstvě vylíhnuté ančovičky, které jsou zdejší specialitou. Místní si také rádi okoření život – populární jsou velmi pikantní feferonky, na jejichž počest se koná slavný Feferonkový festival v městečku Diamante.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.