Lombardie - turistika u Lago di Como

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 10 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Panoramatická turistika kolem horského jezera (Itálie)

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd v odpoledních hodinách z Brna přes Jihlavu, Prahu a Plzeň, noční přejezd Německa a Švýcarska do Itálie.

2. den

Ranní příjezd k jezeru Como do města Ballabio. Podél potoka s četnými vodopády a tůněmi až ke zlatému hřebu túry - vodopádu Cascata Cenghen. Z městečka Abbadia Lariana vlakem do kempu. (6-7 hod, ↑950 m, ↓1250 m)

3. den

Výjezd lanovkou na Artavaggio (1375 m), poté pozvolné stoupání do sedla Bocchetta dei Mughi (2010 m) s výhledy na okolní alpské dvoutisícovky, možnost výstupu na nedaleký vrchol Corna Grande (2087 m) s ještě impozantnějšími výhledy. Dále přes horskou chatu Rifugio Lecco (1779 m) sestup do Moggia. (7-8 hod, ↑500 m, ↓1250 m)

4. den

Okružní vyhlídková túra v kopcích a příjemných lesích nad jezerem. Výhledy na malebná městečka, rozpadlé pastevecké domky, četné prameny a studánky střídající se s výhledy na Lago di Como. Zakončení túry v historickém městečku Menaggio pravým italským aperitivem. (8 hod, ↑900 m, ↓900 m)

5. den

Panoramatická túra z kempu s výhledy na severní část jezera Como, cestou hrad Castello di Corenno Plinio ze 14. stol. Na závěr prohlídka městečka Dervio a relax na pláži (6-7 hod, ↑550 m, ↓550 m). Návrat vlakem do kempu, v podvečerních hodinách odjezd do ČR, noční přejezd Švýcarska a Německa.

6. den

Návrat na stejná místa jako při odjezdu (Brno v dopoledních hodinách).



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.