To nejlepší z adventního Říma + Vatikánská Muzea (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 21 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Italský adventní čas – ochutnejte věčné město… Projdete se po náměstí Navona s vánočními trhy i vyzdobenými uličkami s vůní pečených kaštanů. Prožijete jedinečné chvíle u nasvíceného vánočního stromu před Koloseem i na náměstí sv. Petra ve svátečním Vatikánu. Vhodíte minci do fontány de Trevi a prohlédnete si úžasné památky. Dopřejte si kouzlo italských Vánoc o adventu v Římě!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Říma, následný přesun na hotel a ubytování. V závislosti na čase příletu možnost krátké společné procházky Římem nebo pouze informační schůzka s průvodcem a ubytování.

2. den

Dnešek věnujeme nejznámějším památkám. Nevynecháme Kapitol s krásným výhledem na Forum Romanum a zamíříme k vánočnímu stromu u Kolosea. Dáme si pečené kaštany i skvělou kávu.  Dopoledne si prohlédneme antický stadion Circo Massimo a nejstarší římské fórum Foro Boario, u něhož se nacházejí slavná Ústa pravdy – Bocca della Verità. Říká se, že jde o předchůdce dnešního detektoru lži. Máte čisté svědomí? Vyzkoušejte! Poté se vypravíme až k samostného starověkému srdci Říma – na Kapitol (socha vlčice), odkud je nádherný výhled na Forum Romanum. Projdeme se také kolem císařských for až ke Koloseu, kde najdeme v adventním čase vánoční strom, který je po setmění krásně nasvícený. Naše další kroky nás povedou ke Konstantinovu oblouku. Od Konstantinova oblouku se vydáme k návštěvě překrásné baziliky sv. Petra v řetězech. Bazilika je známá zejména Michelangelovou sochou Mojžíše a dochovanými okovy svatého Petra. Nevynecháme ani baziliku Sv. Jana v Lateráně, která je oficiálním působištěm papeže. Celodenní procházku zakončíme možnou ochutnávkou pečených kaštanů, které si můžeme koupit téměř na každém kroku od pouličních prodejců.

3. den

Čeká nás Vatikán s náměstím sv. Petra a Berniniho kolonádou. Zastavíme se na náměstí Piazza Navona, u Andělského hradu či u Pantheonu. Předvánoční atmosféra nás bude doprovázet celý den. Navštívíme nejkosmopolitnější náměstí na světě – nám. sv. Petra s nádhernou Berniniho kolonádou. Vstoupíme do baziliky sv. Petra, kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Uvidíme Pietu, dílo teprve 25letého Michelangela, katedru sv. Petra a další památky. Ti, kteří budou mít zájem, budou moci vystoupat až do chrámové kupole, která ční do výšky 119 metrů, a vychutnat si tak jedinečný pohled na celý Řím.  Předem objednaní zájemci následně navštíví Vatikánská muzea, kde se nachází Sixtinská kaple. Od muzeí se vydáme k Andělskému hradu, dříve Hadriánovu mauzoleu, pevnosti, úkrytu i místu milostných schůzek papežů. Nad řekou Tiberou stojí Andělský most s 10ti anděly a sochami sv. Petra a Pavla, po němž lze dojít až ke zmíněnému hradu. Pak už nás čeká nejbaroknější náměstí Piazza Navona s Fontánou čtyř řek od Berniniho a kostelem sv. Agnese. Na náměstí se také konají vánoční trhy, kde je možné u stánků vyzkoušet typické italské sladkosti nebo si zakoupit různé dekorace. Procházku zakončíme u Pantheonu, chrámu všech bohů. Během dne bude dostatek času na občerstvení, třeba i v podobě vánočního biskupského chlebíčku tzv. panettone, či dobrou kávičku.

4. den

Projdeme se uličkami s vánoční výzdobou. Nahlédneme do zdejších kostelů, kde nejspíš narazíme na výstavu betlémů. Zastavíme se u fontány di Trevi a den zakončíme na Piazza del Popolo.  Dopoledne navštívíme trhové náměstí Campo dei Fiori nebo kostel San Luigi dei Francesi. Poté se vydáme vánočně vyzdobenými uličkami kolem Palazzo Montecitorio a přes náměstí Piazza Colonna ke slavné fontáně di Trevi a na náměstí Piazza di Spagna se Španělskými schody a kostelem Trinità dei Monti. Kostely v Římě jsou v tomto období známé svou neskutečnou výstavou betlémů. Výstava tady má tradici už několik desítek let a je opravdu co obdivovat. My se necháme překvapit, kde na betlémy narazíme tentokrát. Pokud patříte k milovníků nákupů a dobrého jída, budeme mít příležitost právě na nejrušnější římské třídě Via del Corso nebo v přilehlých uličkách. Zájemci mohou také navštívit blízký park Villa Borghese nebo se projít k oficiální rezidenci italského prezidenta – paláci Quirinale. Pak budeme společně pokračovat na náměstí Piazza del Popolo s egyptským obeliskem, kostely, tzv. dvojčaty, a s kostelem Santa Maria del Popolo. 

5. den

Návrat do Prahy. V závislosti na letovém řádu procházka Římem s průvodcem nebo odjezd transferem na letiště, návrat do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Koloseum + Forum Romanum Dospělý 600.00 KčDítě 1.00 KčStudent 200.00 Kč



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.