To nejlepší z Apulie + Alberobello + Koupaní v Moři (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 26 590 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Vydejte se s námi do méně známé oblasti Itálie – Apulie. Že jste o ní zatím neslyšeli? Nevadí! Budete se procházet tajemnými uličkami skalního města Matera, obdivovat pohádkové bílé domečky trulli a ochutnáte proslulý altamurský chléb. Užijete si den plný slunce u moře a objevíte nevídané kouzlo tohoto zapomenutého kousku Itálie. Neváhejte a vyrazte s námi za nepoznaným do čarokrásné Apulie!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Bari. V závislosti na letových řádech možný program s průvodcem.

2. den

Strávíme úžasný čas v městečku Altamura, které proslavil zdejší chléb. Poté se přesuneme do historií opředené Matery. Projdeme si uličky tajuplného místa, které je často v hledáčku filmových režisérů. Naše první zastávka bude v malebném městě Altamura, které se pyšní nádhernou architekturou, starobylými uličkami a chutnými tradičními pokrmy. Vyhlášené jsou zejména místní speciality, jako je chléb „Pane di Altamura“, známý po celé Itálii pro svou jedinečnou chuť. Poté se vydáme na cestu do Matery, která byla prohlášena za Evropské hlavní město kultury. Matera je jedním z nejstarších kontinuálně obývaných měst na světě a její kamenné jeskyně, známé jako „Sassi di Matera“, jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. Prozkoumáme úzké uličky, uvidíme podivuhodné jeskynní domy, kde místní obyvatelé žili po staletí. Atmosféra těchto míst nás uchvátí na první pohled.

3. den

Plnými doušky si užijeme odpočinek u moře. Ponoříme nohy do teplého písku, budeme poslouchat šplouchání moře a načerpáme energii ze slunečních paprsků.  Představte si, jak se budete probouzet s vůní slaného mořského vzduchu a zvukem jemných vln, které se líně valí na pláž. Přesně v tomto duchu bude probíhat náš dnešní program. Strávíme příjemný den na pláži, kde si odpočineme s knížkou v ruce, zchladíme se v moři a nasajeme atmosféru překrásné Itálie. Co více si přát?  Pokud by někoho přece jen odpočívání na pláži nebavilo, má možnost vyrazit na procházku městem.  

4. den

Další den využijeme k poznávání nových míst. Vyrazíme do Alberobella, které se pyšní pohádkovými domečky trulli. Nasát úžasnou atmosféru pobřeží Jadranu pak vyjedeme ještě do městečka Polignano a Mare. První zastávkou našeho putování je nádherné město Alberobello, které je známé svými unikátními trulli domy. Tyto tradiční kamenné stavby s kuželovitými střechami jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO a tvoří nádhernou kulisu k procházce úzkými uličkami. Během prohlídky se dozvíme o historii tohoto fascinujícího místa a o zdejším životě v minulosti i současnosti. Po návštěvě Alberobella zamíříme do malebného města Polignano a Mare, které doslova znamená „Polignano na moři“. Toto okouzlující městečko nás nadchne svými úchvatnými výhledy na azurové Jaderské moře. Procházka po promenádě nás zavede do útrob města, kde na nás čekají úzké uličky, maličká náměstíčka a krásné kavárny s výhledem na moře. Zájemci se mohou vydat na projížďku lodí kolem ostrova, odkud se jim naskytne neskutečný výhled na toto fascinující město na skále.

5. den

Dnes vyrazíme na samotný "podpatek" jižní Itálie. Vydáme se do barokního města Lecce. Užijeme si jízdu vlakem a budeme obdivovat krásy samotného města. Uvidíme starý římský amphiteatr nebo překrásnou baziliku Basilica di Santa Croce. Ráno se vydáme na místní vlakové nádraží a nasedneme do vlaku, který nás doveze na jižnější část apeninského poloostrova. Vystoupíme v Lecce a začneme prozkoumávat barokní perlu jihu. Projdeme se do historického centra města, kde uvidíme Teatro Romano, které bylo objeveno teprve roku 1929 a dodnes se vyjimečně využívá k divadelním představením. Dále se projdeme k starému římskému amfiteátru ze 2. století, který je ještě z velké části ještě zasypán a jeho stavba byla objevena až při stavbě barokního paláce. Amfiteátr mohl pojmout až 25 000 diváků a byl oblíbeným místem místních obyvatel i obyvatel z širokého okolí. Navštívíme i nejvelkolepější barokní chrám svatého kříže neboli Basilica di Santa Croce. Není snad jediného návštěvníka, který by nebyl uchvácen až neskutečným počtem dekorativních prvků na jejím průčelí. Než byla bazilika v roce 1695 dokončena, pracovali na ní různí architekti po více než tři staletí a z její krásy přechází zrak. Poté se již občerstvíme před zpáteční cestou a vyrazíme  zpět do Bari.

6. den

Odlet zpět do Prahy. V závislosti na letových řádech možný program s průvodcem.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.