To nejlepší z Florencie + Řím (autobusem)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 14 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

 
Podlehněte kouzlu dvou italských měst! Poznejte kolébku západoevropské civilizace - Řím. Florencie vás uchvátí svými uměleckými díly a nádhernou architekturou! Čekají vás nejen antické památky, největší skvosty Florencie a jedinečná atmosféra obou měst. Putujte s námi historií světa a objevte bohatství Florencie a Říma během jediného zájezdu!

Popis stravování

snídaně v hotelu je formou sladkého bufetu během dne při prohlídce Říma bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Popis ubytování

hotel v blízkosti Říma
hotel je dostupný MHD či vlakem do centra města

Program zájezdu

1. den

Odjezd autobusem Radynacestu z ČR dle nástupních míst. Ve večerních hodinách přejezd hranice s Rakouskem. Přesné časy budou upřesněny 7 dní před odjezdem.

2. den

Dnes se vydáme poznávat krásy Florencie. Projdeme se náměstím Piazza della Signoria s Neptunovou fontánou a dech nám vyrazí nejen dóm Santa Maria dell Fiore. Brzy ráno příjezd do městečka u Florencie, poté odjezd vlakem do jednoho z nejromantičtějších měst Evropy, Florencie. Nejprve nás zaujme jedna z nejhezčích renesančních budovu Palazzo Strozzi, která sloužila až do roku 1937 jako sídlo bohatého rodiného klanu Strozzi. Nyní jej spravuje samo město a využívá jej převážně ke kulturním akcím všeho druhu. Naše procházka bude pokračovat přes most Ponte Santa Trinita až k Palazzo Pitti a kostelu Santa Croce. Na Piazza della Signoria uvidíme známou Neptunovu Fontánu od architekta a sochaře Bartolomea Ammannata. Prohlédneme si dům Dante Alighieriho a projdeme se kolem známých památek a historických lákadel jako kostel Santa Maria Novella, nevynecháme ani srdce města náměstí Piazza Doumo, kostel Santa Maria del Fiore, ikonickou zvonici Campanile di Giotto anebo Battistero e Cupola di Brunelleschi. Mistrovské skvosty těch nejslavnějších uměleckých jmén nás zavedou až do Gallerie Uffizi, nejslavnější galerie výtvarného umění na světě, nebo do Gallerie dell'Accademia s největší sbírkou benátského umění. Ve večerních hodinách odjezd do Říma. 

3. den

Čeká nás poznávání věčného města, Říma a nejmenšího městského státu, Vatikánu. Projdeme se po úchvatných památkách italské metropole a chrám sv. Petra, Andělský hrad ale i chrámu všech bohů Pantheonu. Po snídani se nejprve zastavíme na nejkosmopolitnějším náměstí na světě - nám. sv. Petra ve Vatikánu s nádhernou Berniniho kolonádou. Vstoupíme do chrámu sv. Petra, kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Uvidíme Pietu - dílo teprve 25 letého Michelangela, katedrálu sv. Petra a další památky. Poté se vydáme k Andělskému hradu, dříve Hadriánovo mauzoleum, pevnost, úkryt i místo milostných schůzek papežů. Nyní je přístupný veřejnosti a uvnitř hradu je museum s cennou kolekci maleb a soch. Překročíme řeku Tiberu přes Andělský most s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla, pak navštívíme barokní náměstí - Piazza Navona, uchvátí nás Fontána čtyř řek od Berniniho anebo kostel sv. Agnese in Agone. Procházku zakončíme u Pantheonu, chrámu který nám stále připomíná moc a bohatství římské říše.  Návrat na hotel společně anebo individuálně.

4. den

Seznámíme se s nejznámějšmi římskými památkami – Koloseem, Forem Romanem. Vhodíme si minci do Fontány di Trevi a čeká nás také procházka po Španělských schodech. Prohlídku města zahájíme u nejznámějšího symbolu Říma a pradávných časů – Kolosea, vychutnáme si atmosféru největší a nejvyspělejší říše a civilizace, kterou západní Evropa ve své době zažila. Koloseum se využívalo jednak pro pořádání gladiatorských her, ale také sloužilo i jako místo pro náboženské obřady, popravy, dramatická představení na motivy klasické mytologie anebo rekonstrukce slavných bitev.  Okouzlí také pahorek známý legendou o Romulovi a Remov, Palatin a Forum Romanum, bývalé politické centrum a nejvýznamější pozůstatek antického Říma. Právě zde stály významné veřejné budovy, baziliky, senát. Zejména v tomto fóru se řečnilo a uzavíraly se významné dohody. Uvidíme i Konstantinův oblouk, vydáme se k Bazilice sv. Petra v řetězech - zde se nalézají okovy, kterými byl spoután sv. Petr v Římě a v Jeruzalémě, zhlédneme náhrobek papeže Julia II. - Mojžíše od Michelangela, vydáme se cestou římských fór - Césarovo fórum, největší Trajánovo fórum a nevynecháme ani novodobý památník Viktoria Emanuela II. Vstoupíme na pahorek Kapitol, na němž již po staletí sídlí římská samospráva, a z vyhlídky opět zhlédneme úchvatné Forum Romanum.  S naší výpravou historií a skvosty města pokračujeme rušnou obchodní třídou Via del Corso k nejslavnější fontáně - Fontána di Trevi, kterou proslavil F. Fellini ve svém Dolce Vita, vhodíme minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma a procházku ukončíme na nejživějším místě v Římě - u Španělských schodů, proslulých módními přehlídkami - a ukážeme si jednu z nejdražších ulic na světě - Viu Condotti, kde se nachází butiky slavných italských návrhářů. Noční přejezd autobusem Radynacestu do ČR.

5. den

Návrat do ČR.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Koloseum + Forum Romanum Dospělý 600.00 KčDítě 1.00 KčStudent 200.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.