To nejlepší z Neapole + Královský Palác v Casertě + Ischia (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 24 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Za krásami Neapolského zálivu… Projdete se uličkami Neapole i Pompejemi zavátými prachem dávných dob. Osvěžíte se v termálních pramenech na Ischii, navštívíte malebné Forio s dominantní obrannou věží a užijete si procházku barokními zahradami v Casertě. Vychutnáte si italské speciality i jižanskou atmosféru. Zahoďte starosti stranou a dopřejte si dovolenou – nabijte energii v Itálii!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, přílet do Neapole a ubytování. Po příletu do Neapole odjedeme objednaným transferem na hotel. Dle časových možností případná první procházka městem. 

2. den

Dnes se ponoříme do příběhů Pompejí a prozkoumáme toto mystické místo. Po návratu do Neapole se projdeme k hradu Nuovo, rušnou ulicí Via Toledo i po náměstí del Plebiscito. Ráno vlakem vyrazíme do Pompejí. Toto město pohřbené do historie je opředené řadou zajímavostí i záhad. V roce 79 vybuchla sopka Vesuv. Erupce trvala tři dny a vrstva zaschlé sutiny a prachu sahala až do výšky 6 metrů. V současné době se stále pracuje na odkrývání nových míst. Z Pompejí pojedeme zpět do Neapole, kde si projdeme centrum města. Vyrazíme k hradu Nuovo, který byl za své existence několikrát přestavěn. Neapolskými uličkami se poté vydáme k nákupní galerii Umberta I., která je jednou z nejkrásnějších pasáží světa. Odtud dojdeme na náměstí Piazza del Plebiscito, kde se nachází Královský palác a také kostel San Francesco di Paola. Naše kroky dále povedou ulicí Via Toledo, kde si nenecháme ujít ani nejkrásnější zastávku metra Toledo. Odtud pojedeme zpět na hotel.

3. den

Dnešek strávíme na ostrově Ischia v Neapolském zálivu. Projedeme si ostrov a poznáme jeho nejkrásnější místa. Pokud nám to čas dovolí, užijeme si i koupání v termálních pramenech. V neapolském přístavišti nasedneme na trajekt a odplujeme k ostrovu Ischia, který se náchází v Tyrhénském moři. Již z přístavu uvidíme v dáli Aragonský hrad, který je dominantou ostrova. Z přístavu pak vyrazíme do městečka Casamicciola Terme, které je velmi bohaté na termální prameny a říká se, že právě zde vzniklo ostrovní lázeňství. Odsud autobusem odjedeme do městečka Forio, kulturního a turistického místa ostrova. Město bylo postaveno na okraji ostrova, a proto jej chrání obranné věže, které se používaly jako ochrana proti pirátům. Ischia je známá zejména pro své termální prameny. Pokud nám tedy zbyde čas, tak určitě nějaké přírodní prameny navštívíme. Proto si nezapomeňte přibalit i plavky.

4. den

Vyjedeme za Neapol a vypravíme se do města Caserta, kde se nachází impozantní palác s obrovskými zahradami a vodopádem.  Po vydatné snídani se vydáme probádat další místo Kampánie. Nasedneme na vlak a odjedeme do města Caserta. Jeho hlavním lákadlem je palác, který byl vystavěn pro krále Karla III. Bourbonského, jenž chtěl mít vlastní palác podobný Versailles. Tomu také odpovídá honosnost, pompéznost a jeho majestátnost.  Součástí paláce jsou také zahrady, které mají rozlohu 120 hektarů. Najdeme zde sochu bohyně Diany nebo fontánu Fontana di Eolo s 29 sochami. Velkou podívanou je také vodopád Cascata Grande, kde voda padá z výšky 78 metrů. Nedílnou součástí jsou také pavilony s rostlinami, umělé zříceniny a menší lesíky. Celý den strávíme v tomto rozsáhlém komplexu, projdeme si zámek i zahrady, dáme si nějaké výborné jídlo nebo kávu a odpoledne vyrazíme zpět do Neapole.

5. den

Zažijeme krásný den v centru Neapole. Navštívíme slavný Dóm San Gennara,projdeme se kolem kostela Chiesa del Gesù Nuovo a zájemci budou moci navštívit klášter Santa Chiara s úžasnými zahradami. Poté se vydáme prozkoumat ulici Via Toledo odkud se dostaneme až na vrchol Vomera s hradem Sant'Elmo. Po vydatné snídani vyrazíme do víru energické Neapole. Navštívíme Dóm San Gennara,kde jsou uchovány ostatky sv. Januária, patrona Neapole.  Dále se vydáme ke kostelu Chiesa del Gesú Nuovo, který má překrásnou fasádu. Hned opodál se nachází Santa Chiara- komplex náboženských budov z 14. století zahrnuje veliký kostel, dlážděné chodby, muzeum a úžasné zahrady uprostřed dvora. Z komplexu půjdeme k zajimavé ulici Via Toledo, kde se nachází i stejnojmenná stanice metra. Interiér této stanice připomíná mořské dno a řadí se mezi nejkrásnější stanice metra na světě. Projdeme se po Via Toledo a nasedneme na lanovku a ta nás doveze na vrchol Vomero, na kterém se nachází hrad Sant'Elmo s úžasnou vyhlídkou na celý neapolský záliv.

6. den

Odlet zpět do Prahy, případný program v závislosti na letových řádech.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.