To nejlepší z Říma + Florencie (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Ubytování Hotel v Římě
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 23 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nechte se uchvátit kouzlem dvou italských měst. Pojďte si s námi užít jedinečný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Říma a renesanční perlu Toskánska, Florencii. Prožijete nepopsatelné emoce při pohledu na antické památky Říma. Florencie vás naopak dostane svou romantickou atmosférou. Putujte s námi historií světa a objevte bohatství Říma a Florencie během jediného zájezdu!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Přílet do Říma, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Přílet do Věčného města - Říma, ubytování, organizační schůzka s průvodcem. Dle času příletu možnost procházky Římem s průvodcem.

2. den

Celý den strávíme ve společnosti neznámějších římských památek. Uvidíme úžasné Koloseum a ruiny Fora Romana. Splníme rituál vhození mince do Fontány di Trevi a projdeme se po Španělských schodech.  Prohlídku města zahájíme u nejznámnějšího symbolu Říma a pradávných časů – Kolosea, které se proslavilo zejména jako místo, kde se pořádaly gladiatorské zápasy. Naši historickou duši okouzlí také Forum Romanum, bývalé politické centrum a nejvýznamější pozůstatek antického Říma. Právě zde stály významné veřejné budovy, baziliky, senát, právě tady se řečnilo a uzavíraly se významné dohody.  Poté se vydáme se cestou římských fór - Césarovo fórum, které mělo oslavovat slavné skutky císaře Julia Ceasara, a Trajánovo fórum. Trajánovo forum, které se nachází v centru města, nedaleko Fora Romana, je pojmenované po významném římském vládci, Trajánovi. Forum bylo centrem politického života Římské říše. Jeho velikost byla v porovnání s ostatními fory mnohonásobně větší, a to díky částem, ze kterých se forum skládalo. Do dnešní doby dochované fragmenty fora napovídají, že zde stávala obrovská bazilika Ulpia, dvě knihovny latinských a řeckých svazků, trh i velkolepý chrám. Uprostřed fora se tyčí 30 m vysoký sloup, na němž se vyjímala socha císaře Trajána. Do současnosti se nejlépe zachoval právě Trajánův sloup, spolu s Trajánovým trhem, komplex se šesti podlažími, a několika sloupy, které byly součástí baziliky Ulpia.  Naše kroky povedou také k památníku Viktoria Emanuela II., který připomíná sjednocení Itálie, a vstoupíme na pahorek Kapitol, na němž již po staletí sídlí římská samospráva. Z vyhlídky uvidíme již dříve zmiňované Forum Romanum i Palatin. Cesta nás dále zavede přes Via del Corso, uličkou plnou různých obchůdků, luxusních butiků, až k nejslavnější fontáně - Fontána di Trevi, kterou proslavil F. Fellini ve svém filmu Dolce Vita. Vhodíme si minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma. Dojdeme až k rušné obchodní třídě Via Condotti a dnešní procházku ukončíme u Španělských schodů.

3. den

Den jako stvořený pro návštěvu Vatikánu. Projdeme pomyslnými hranicemi a ocitneme se na krásném náměstí sv. Petra, prohlédneme si i interiér baziliky. Poté vyrazíme směrem k Andělskému hradu a nevynecháme ani zastávka u chrámu všech bohů - Pantheonu.  Dnešní toulky Římem započneme v nejmenším a nejnavštěvovanějším městském státě na světě - ve Vatikánu. Vatikán je ústředním bodem římskokatolického světa a také úžasnou pokladnicí umění a historie. Nachází se v centru Říma a přestože je jeho rozloha pouhých 43 hektarů, jeho význam je obrovský.  Ve Vatikánu bude prostor pro individuální volno či na prohlídku Vatikánských muzeí s freskovým cyklem od Michelangela - Stvoření světa, Poslední soud, dále Rafaelovy stanze, Egyptské muzeum, Etruské muzeum, Sál map a další. Uvidíme i to nejkosmopolitnějším náměstí na světě - nám. sv. Petra s nádhernou Berniniho kolonádou. Vstoupíme do chrámu sv. Petra, kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Nenecháte si ujít ani Pietu - dílo teprve 25 letého Michelangela, katedrálu sv. Petra a další památky. Poté nás čeká procházka k Andělskému hradu, dříve Hadriánovo mauzoleum, pevnost, úkryt i místo milostných schůzek papežů. Nad řekou Tiberou je Andělský most s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla, jímž se projdeme a budeme pokračovat na kouzelné barokní náměstí - Piazza Navona s vyjímečným sochařským uměním od Berniniho a jeho Fontánou čtyř řek či barokním kostelem sv. Agnese in Agone, pojmenovaný po slavné mučednici Svaté Anežce Římské. Prohlídku v tento den zakončíme u nejzachovalejší antické památky Říma Pantheonu, která nám stále připomíná moc a bohatství římské říše.

4. den

Ráno se vydáme poznávat krásy Florencie. Projdeme se náměstím Piazza della Signoria,  uvidíme dechberoucí dóm Santa Maria del Fiore nebo kostel Santa Croce. Krása Florencie Vám vyrazí dech. Brzy ráno vyrazíme do kolébky renesance a evropského umění - Florencie. Náš pohled uchvátí jedna z nejhezčích renesančních budov Palazzo Strozzi, která sloužila až do roku 1937 jako sídlo bohatého rodiného klanu Strozzi. Nyní jej spravuje samo město a využívá jej převážně ke kulturním akcím všeho druhu.  Nevynecháme ani překrásný kostel Santa Croce a centrum politického života Piazza della Signoria se známou Neptunovou Fontánou Bartolomea Ammannata. Prohlédneme si dům Dante Alighieriho. Mezi našimi dalšími zastávkami budou kostel Santa Maria Novella, či Ponte Vecchio neboli most zlatníků. Unikátní je stavba především kvůli tzv. Vasariově chodbě, která vede nad zlatnickými krámky. Byla postavena na žádost Cosima I. de'Medici, který chtěl bezpečně přecházet z Paláce Vecchio do Paláce Pitti na druhé straně řeky Arno.  Nevynecháme ani zastávku na náměstí Piazza dell Doumo, v srdci Florencie, odkud se nám nabídne možnost obdivovat gotickou katedrálu s renesanční kupolí Santa Maria del Fiore která je známá díky své dominantní kupoli. Ve večerních hodinách návrat do Říma.

5. den

Návrat do ČR Po snídani dle letového řádu program s průvodcem v Římě nebo  odjezd transferem na letiště, návrat do ČR.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Koloseum + Forum Romanum Dospělý 600.00 KčDítě 1.00 KčStudent 200.00 Kč Vatikánská muzea Dospělý 900.00 KčDítě 550.00 KčStudent 550.00 Kč



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.