Toskánsko - klenot historie, kultury a gastronomie

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Toskánsko, Florencie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 7 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pisa, Lucca, Montecatini Terme, San Gimignano, Siena, Florencie

Popis dopravy:
z Brna nebo z Mikulova


Nástupní místa za příplatek (svoz se uskuteční při min. počtu 4 osob): 240 Kč/os. (Velká Bíteš, Vyškov), 290 Kč/os. (Blansko, Prostějov, Velké Meziříčí), 340 Kč/os. (Boskovice, Jihlava, Letovice, Olomouc, Přerov), 390 Kč/os. (Hranice na Moravě, Kroměříž, Svitavy), 440 Kč/os. (Nový Jičín, Uherské Hradiště, Vysoké Mýto, Zlín), 490 Kč/os. (Frýdek-Místek, Pardubice), 540 Kč/os. (Hradec Králové, Ostrava, Praha)

Program zájezdu

1. den

Odjezd z Brna v 18 hod. do Itálie.

2. den

V ranních hodinách příjezd do toskánského města Pisa proslaveného jedním z nejkrásnějších a nejznámějších náměstí – Campo dei Miracoli s katedrálou, šikmou věží, křtitelnicí a hřbitovem. Následuje přejezd do města sta kostelů Lucca, starobylého města založeného Etrusky. Společná prohlídka historického centra (Torre delle Ore, Piazza Anfiteatro, katedrála San Martino), v odpoledních hodinách přejezd do místa ubytování – vyhlášeného lázeňského města Montecatini Terme, individuální program, večeře a nocleh.

3. den

Po snídani přejezd do ojedinělého města zapsaného v seznamu UNESCO – San Gimignana – přezdívaného díky 15 rodovým věžím „středověký Manhattan“. Prohlídka baziliky Nanebevzetí Panny Marie s překrásnými freskami, radnice a hlavně středověkého centra s věžemi, s typickými obchůdky a řemeslnými dílnami. Následuje ochutnávka sýrů a bílého místního vína Vernaccia. Přejezd do středověkého univerzitního města Siena (též v seznamu UNESCO). Prohlídka) náměstí Piazza del Campo, považovaného za nejkrásnější náměstí Itálie, s radnicí Palazzo Publico a renesančními paláci a v sousedství pozoruhodné katedrály Santa Maria Assunta. Po individuální procházce uličkami plnými obchůdků, restaurací a vinoték, přesun do hotelu, večeře a nocleh.

4. den

Po snídani odjezd do nejkrásnějšího toskánského města – Florencie, vlakem přejezd do centra města, prohlídka hlavních památek: Santa Maria del Fiore, Campanile di Giotto, Baptisterium San Giovanni, Palazzo Vecchio, Most zlatníků Ponte Vecchio. Fakultativní návštěva světoznámé galerie výtvarného umění Galleria degli Uffizi či renesančního paláce a muzea umění Palazzo Pitti. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.

5. den

Návrat do Brna v ranních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.