Toskánsko na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 16 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika v kraji olivovníků, cypřišů a u moře

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd z Brna kolem 18 hod. přes Mikulov, noční přejezd přes Rakousko do Itálie.

2.den

Gotická perla Toskánska: A: Pěší prohlídka města Siena (UNESCO) - náměstí El Campo ve tvaru lastury, Palazzo Pubblico, výhledy z věže Torre del Mangia, velkolepý dóm. B: Okruh vinicemi a toskánským venkovem přes opevněný Monteliscai a reprezentační univerzitní sídlo Pontignano (15-30 km, ↑200-500 m, ↓ 200-500 m). Ubytování v kempu na 7 nocí.

3. den

Krásy poutní cesty Via Francigena: Romantické městečko San Gimignano s typickou siluetou středověkých rodových věží (UNESCO), městečko Colle Val d'Elsa se zajímavou polohou ve svahu a labyrintem úzkých uliček s tunely a vesnička Monterrigioni skrytá uprostřed středověké pevnosti s dalekými výhledy z hradeb. (45 km, ↑850 m, ↓850 m)

4. den

Na skok do středověku: A: Vápencová rokle Balze, jejíž eroze způsobila v dávné historii zřícení několika kostelů. Opevněná Volterra s římským divadlem, dramaticky umístěná na kopci, známá už od dob Etrusků těžbou a zpracováním alabastru (40 km, ↑950 m, ↓950 m). B: Prodloužení za panoramatickými výhledy a k bývalému lomu (+15 km, ↑+200 m, ↓+200 m).

5.den

Na kole k moři: A: Okruh přes vesničku Tirli obklopenou kaštanovými lesy a středomořskou vegetací. Sjezd a zakončení etapy na poloostrově Punta Ala s průzračným mořem, plážemi a hradem Castello di Punta Ala (30 km, ↑400 m, ↓400 m). B: Z Tirli navíc ke kostelíku uprostřed hájů Eremo di Sant'Anna. Terénní sjezd do údolí a napojení na trasu A nebo ještě možnost bajkování uprostřed lesů v oblasti Poggio Rossino (+5-15 km, ↑+200-400 m, ↓+200-400 m). Alternativně odpočinkový den: K moři tam i zpět autobusem a individuální program v oblasti poloostrova Punta Ala.

6. den

Krajem věhlasného vína Chianti A: Typickou toskánskou krajinou vinic, olivových hájů a vesnic na pahorcích, možnost ochutnávky vína ve vinotékách. Opevněná Castellina s etruskými hroby, vrcholové Radda in Chianti a Panzano in Chianti (45 km, ↑750 m, ↓750 m). B: Navíc městečko Greve in Chianti s krásným trojúhelníkovým náměstím (+15 km, ↑+200 m, ↓+200 m).

7. den

Za historií slavné Florencie nebo okolím Sieny: A: Odpočinkový den: Pěší prohlídka kolébky renesance Florencie – proslulý dóm a baptisterium, náměstí Piazza de la Signoria se sochou Davida od Michelangela a Palazzo Vecchio, most Ponte Vecchio, galerie Uffizi se sbírkami rodu Medici, kostel Santa Croce s náhrobky Michelangela, Macchiavelliho či Galilea, kaple Medicejských a další. B: Okruh z kempu do kempu na severovýchod od Sieny mezi vinicemi převážně po velmi pestré šotolinové cyklotrase tradičního závodu historických kol Eroica (30-60 km, ↑400-800 m, ↓400-800 m).

8. den

Přírodní termální prameny Toskánska: Prohlídka Montalcina se středověkou pevností a strmými uličkami, vinotékami s vínem Brunello světové kvality. Zastávka v lázeňském středověkém městečku Bagno Vignoni, s bazénem vytvářející hlavní náměstí a možností procházky v místním parku se systémem potůčků s termální vodou Il Parco dei Mulini. Koupání v přírodních termálních bazénech Bagni San Filippo v okolí sopky Monte Amiata. (40 km, ↑450 m, ↓ 600 m)

9. den

Toskánským pobřežím: A: Závěrečný odpočinek u moře v letovisku Marina di Bibbona s desetikilometrovou písečnou pláží, na kterou je přístup několika cyklotrasami procházejícími rozlehlým piniovým hájem. Vinnou cyklotrasou přes Bibbonu a Bolgheri s možností degustace špičkového vína (25 km, ↑250 m, ↓250 m). B: Navíc středověké Casale Marittimo (+15 km, ↑+200 m, ↓+200 m). Večerní odjezd, noční přejezd Itálie a Rakouska.

10. den

Příjezd přes Mikulov do Brna dopoledne.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.