To nejkrásnější z Jihoafrické republiky + Viktoriiny vodopády

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Jihoafrická republika, Kapské město, Kapské Město
Název ubytování To nejkrásnější z Jihoafrické republiky + Viktoriiny vodopád
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 104 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

den: Kapské Město

Transfer do hotelu zahrnuje prohlídku Kapského Města, které je obklopeno Atlantským oceánem a Stolovou horou. Toto město, považované za jedno z nejkrásnějších na světě, bylo založeno v roce 1652 Nizozemskou Východoindickou společností. Hlavními atrakcemi jsou historické centrum, Victoria & Alfred Waterfront a Stolová hora. Rotující lanovka na Stolovou horu nabízí úchvatné výhledy na město, oceán a vnitrozemí. Stolová hora, součást světového dědictví s unikátní vegetací Fynbos, je jedním z nových sedmi divů světa.
 
2.: den Kapské Město
Po snídani pojedete na celodenní výlet po Kapských vinařstvích, které zahrnují oblasti jako Stellenbosch, Franschhoek a Paarl. V těchto regionech můžete ochutnat širokou škálu druhů vín a navštívit sklepy na vybraných soukromých statcích. Stellenbosch, druhé nejstarší město v Jižní Africe, je známé svými duby a dobře udržovanými původními budovami Cape Dutch. Cesta pokračuje do údolí Franschhoek, které připomíná francouzskou vesnici a najdete zde jedny z nejlepších jihoafrických restaurací
3. den: Kapské Město
Dnešní prohlídka Kapského Města vede majestátními horami, oceány a útesy s původní vegetací „Fynbos“. Cesta vede podél pobřeží Atlantiku do Hout Bay s možností lodního výletu na ostrov Duiker k tuleňům, poté přes Chapman’s Peak Drive do ppřírodní rezervace Mys Dobré naděje a také přes Starý Maják v Cape Point s výhledem na False Bay. Další zastávkou je Boulder’s Beach, kde se nachází kolonie afrických tučňáků. Prohlídka končí v Kirstenbosch National Botanical Gardens s bohatou flórou.
 
4. den: Kapské Město – Viktoriiny Vodopády (Zimbabwe)
Po snídani transfer na mezinárodní letiště v Kapském Městě a let k Viktoriiným vodopádům. Po příletu vás vyzvedne místní anglicky mluvící průvodce a převeze do hotelu. Večer je naplánována nezapomenutelná plavba při západu slunce na řece Zambezi, čtvrtém největším africkém říčním systému, který protéká šesti zeměmi a tvoří Viktoriiny vodopády - jeden ze sedmi přírodních divů světa, jsou ohromujícím zážitkem díky své obrovské síle vody.
5. den:  Viktoriiny Vodopády
Po snídani odjedete na celodenní výlet do národního parku Chobe, který je jen 1¾ hodiny jízdy od Viktoriiných vodopádů. Tento park je jednou z největších rezervací v jižní Africe a domovem největší populace slonů na světě. Řeka Chobe zde poskytuje útočiště pro obrovská stáda buvolů, slonů, zeber, pakoňů a impal, které jsou pronásledovány predátory jako jsou lvi, hyeny a leopardi. Výjimečný je i ptačí život. Cesta do parku zahrnuje plavbu lodí přes řeku Zambezi na soutoku čtyř afrických zemí: Zambie, Zimbabwe, Botswany a Namibie.
6. den: Viktoriiny Vodopády
V tento den prozkoumáte Viktoriiny vodopády s průvodcem, který vám povypráví o jejich vzniku a místních tradicích. Vodopády, známé jako "Mosi-oa-Tunya" nebo "kouř, který hřmí," jsou jedním ze sedmi přírodních divů světa. Jejich šířka je 1,7 km a padají z výšky 100 metrů, což vytváří ohromující podívanou. Odpoledne si užijete tradiční africkou večeři v The Boma – Place of Eating, která nabízí kulturní zážitek s chutěmi, zvuky a vůněmi Afriky. Večer zakončí Boma – Dinner & Drum Show s tradičním africkým jídlem, bubnováním a tancem.
 
7. den: Viktoriiny Vopodády - Hazyview
Po snídani transfer na letiště  a odlet do Nelspruitu. Po příletu se vydáte na prohlídku Panorama Route, která nabízí úchvatné scenérie kaňonů, hor a vodopádů. Navštívíte historické město Pilgrim’s Rest, kde bylo v roce 1837 poprvé objeveno zlato. Trasa vede přes přírodní rezervaci Blyde River Canyon, jedno z největších údolí na světě. Zastávky zahrnují vyhlídky jako Three Rondavels a Boží okno s nádhernými výhledy. Pozdě odpoledne ubytování, volný program.
8.den: Hazyview
Dnes vás čeká celodenní safari v Krugerově národním parku. Ráno se setkáte s rangerem, který vás uvede do parku, a pak se vydáte na projížďku v otevřeném vozidle. Budete mít možnost vidět divokou zvěř s možností zahlédnout i "Velkou pětku". Po zastávce na snídani budete pokračovat v jízdě Odpoledne po obědě se vrátíte na místo setkání, kde budete moci dále pozorovat přírodu.
 
9. den: Hazyview - eSwantini
Ráno odjezd z Hazyview na hranice Svazijska, jednoho z nejmenších nezávislých států na světě. Navštívíte hlavní město Mbabane, které leží v pohoří Mdimba. Mbabane je známé svými kvalitními uměleckými a řemeslnými výrobky. Během dne se podíváte i na exotický trh v centru města a sklářskou továrnu Ngwenya.
10. den: eSwantini – St.Lucia
Cesta pokračuje přes Svazijsko na jih k hranicím Jižní Afriky, s návštěvou barevného trhu v Manzini. Projedete oblastí Elephant Coast, kde je lidská přítomnost minimální a příroda poskytuje útočiště vzácným rostlinám a zvířatům. Dnešním cílem je iSimangaliso Wetland Park, který je na seznamu světového dědictví UNESCO díky své rozmanité flóře a fauně. Odpoledne vás čeká plavba po ústí řeky ve Svaté Lucii, kde budete moci pozorovat hrochy a krokodýly v jejich přirozeném prostředí. Park je známý i pro svůj ptačí život s více než 520 druhy ptáků.
 
 11. den: St Lucia - Durban
Po snídani budeme pokračovat na jih do Durbanu. Durban, s více než 3 miliony obyvatel, je známý svým subtropickým klimatem, dlouhými bílými plážemi a teplou vodou Indického oceánu. Město má nejen silnou ekonomiku, ale také nejrušnější kontejnerový přístav v Africe. Půldenní prohlídka zahrnuje návštěvu uShaka Marine World, jednoho z největších akvárií na světě, a procházku po Zlaté míli. Mezi další atrakce patří Victorian Street Market známý bohatým výběrem exotického jídla, Umgeni River Bird Park s exotickými ptáky, Killie Campbell Museum se sbírkou Africana a Botanická zahrada s vynikajícím domem orchidejí.
12. den: Odlet
Po snídani odhlášení z hotelu a transfer na letiště Durban, odlet.Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha- Kapské město, Kapské Město - Viktoriiny Vodopády, Viktoriiny Vodopády - Nelspruit,  Durban - Praha, 11x ubytování v hotelích ***/****, 11x snídaně,  vstupy dle programu, služby česky nebo slovensky hovořícího průvodce.
Cena nezahrnuje: cestovní a covid pojištění, fakultativní výlety: projížďka v Krugerově Národním parku ve 4x4 terénních vozidlech, lodní výlet k tuleňům, spropitné.
Poznámka: pro cestu do JAR je nutné mít v cestovní pase dvě volné stránky. Vzhledem k proměnlivému počasí může být program v Kapském Městě pozměněn. 



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.