To nejkrásnější z Jihoafrické republiky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Jihoafrická republika, Kapské město, Kapské Město
Název ubytování To nejkrásnější z Jihoafrické republiky
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 89 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Den 1: Přílet do Johannesburgu
 
Po příletu do Johannesburgu vás přivítá místní česky mluvící průvodce.
Pojedete do Pretorie, hlavního města Jižní Afriky, kde se zúčastníte prohlídky města., známou jako Jacaranda City pro fialové květy stromů. Hlavní město s bohatou historií a kulturou, muzeí, památky, Opera a Union Buildings.
Večer ubytování v Johannesburgu s volným programem.
 
Den 2: Z Johannesburgu do Hazyview
 
Ráno bude vaše cesta pokračovat do kouzelné provincie Mpumalanga. Objevte divokou krásu Krugerova národního parku a dalších přírodních rezervací, které nabízí domovy a ochranu hojnosti zvířat. Tento kraj nabízí fascinující scenérie, bohtatou faunu a flóru. Dále pojedete kolem Belfastu a Lydenburgu k malebnému průchodu Long Tom Pass.
Check in v hotelu a odpočinek.
Odpoledne odjezd na „Sundowner game drive“ (posezení při západu slunce s fascinujícími výhledy) do Krugerova národního parku.
 
Den 3: Objevování Zázraků Hazyviewu
 
Třetí den vás zve k prozkoumání Panorama Route, dechberoucí cesty skrz kaňony, vodopády a jezera. Ponořte se do historie v Pilgrim’s Rest, obdivujte úchvatný Blyde River Canyon a zachvátí vás úžas nad majestátními Třemi Rondavely.
Lze zde navštívit mnoho autentických budov. Od skromného domu zlatokopa až po honosné sídlo ředitele společnosti Transvaal Gold Mining Estate Ltd.
 
Den 4: Divoké Safari v Krugerově parku
Za úsvitu odjedeme z hotelu na celodenní jízdu v Krugerově národním parku autobusem, nebo je volitelná možnost pro Celodenní výlet ve vozidlech 4x4 v Krugerově národním parku.
Fakultativní výlet vozidlem 4x4: Objevíte rozmanitost divoké zvěře v Krugerově národním parku na půldenní projížďce za zvěří v otevřeném vozidle 4x4. Prohlídka začíná v poledne setkáním s rangerem a úvodem do Krugerova národního parku
 
 
Den 5: Hazyview do eSwatini
 
Vydáte se na cestu do eSwatini, malého království proslulého svou bohatou přírodou a živou kulturou. Hory jsou přirozenou hranicí na západě s Jižní Afrikou a na východě s Mosambikem. Toto místo je známé nejen krásnou přírodou, ale také laskavostí jejích obyvatel
 
Den 6: eSwatini do St. Lucia
 
Tento den započnete cestou, která pokračuje přes Svazijsko na jih směrem k hranicím Jižní Afriky. Projedeme se oblastí Elephant Coast.
Odpoledne Vaše výprava pokračuje do St. Lucie, kde se vydáte na plavbu k pozorování hrochů a krokodýlů v jejich přirozeném prostředí.
 
Den 7: St. Lucia do Port Elizabeth
Po snídani se přesunete směrem k Durbanu.
Subtropické podnebí, dlouhé písečné pláže a teplá voda indického oceánu vytváří perfektní jihoafrické letovisko. Nicméně, Durban má taktéž velkou a silnou ekonomiku a je to důležité průmyslové město.
Následuje transfer na letiště King Shaka a odlet do Port Elizabeth.
Po příletu do Port Elizabeth ubytování a večer volný program.
 
 
Den 8: Port Elizabeth do Oudtshoornu
 
Po snídani se opouštíme Port Elizabeth.  Cestou podél fascinující Garden Route mineme Jeffrey’s Bay, vyhlášený ráj surfařů. Pokračovat budete směrem k lesu Tsitsikamma. Les je světovým dědictvím. Bylo zde postaveno mnoho velkolepých mostů vysoko nad hlubokými údolími vyhloubenými řekami.
Následně se projedeme městem Plettenberg Bay a Knysnou, malým přímořským městečkem na chráněné laguně.
Knysna je známá svými ústřicemi, přírodními rezervacemi a různými aktivitami, které nabízí svým návštěvníkům.
Přes Outeniqua Pass vás cesta zavede do Oudtshoornu. Tato 12 kilometrů dlouhá cesta byla postavena italskými válečnými zajatci během druhé světové války. Oudtshoorn je hlavním městem Little Karoo a je známý jako hlavní město pštrosů. Některé vznešené „péřové paláce“ stále ukazují bohatství vzniklé rozmachem průmyslu pštrosích per během bouřlivých dvacátých let.
 
Den 9: Oudtshoorn do Kapského Města
 
Navštívíte Pštrosí Safari ranč a město Calitzdoro, centrum vinného průmyslu. Projedete Little Karoo, Ladismith, a Montagu. Cesta pokračuje údolím řeky Breede do Worcesteru a Paarlu. Cílem je Kapské město s bohatou historií, ikonickými horami, krásnými plážemi a Waterfront.
Ubytování v hotelu a volný program.
 
Den 10: Objevte Kapské Město
 
Ráno Vás čeká prohlídka Kapského Města. Company´s Garden, založená Nizozemskou Východoindickou společností, s historickými budovami a botanickou pestrostí. V Kapské malajské čtvrti Bo-Kaap se nachází barevné domy a mešity. Dále se můžete těšit na návštěvu Stolové hory s úchvatnými výhledy. Odpoledne pojedete do Cape Winelands, kde na Vás budou čekat ochutnávky vína a historická architektura. Stellenboschi  je krásné kapsko-holandské budovy a dubové ulice..
 
Den 11: Pobřežní Expedice
 
Dnešní prohlídka povede krajinou s horami, oceánem, útesy a původní vegetací „fynbos“. Trasa vede podél pobřeží Atlantiku, Hout Bay, s možností lodního výletu k tuleňům. Dále pojedete malebnou cestou Chapman's Peak Drive přes vesnice Noordhoek, Kommetjie a Scarborough ke vstupu do přírodní rezervace Cape of Good Hope.
Navštívíte také Mys Dobré naděje s vyhlídkou, Boulder’s Beach s tučňáky, Simonstown s námořnictvem. Přímořská města Fishhoek a Muizenberg jsou oblíbená pro své pláže a pozorování velryb.
V pozdních odpoledních hodinách příjezd a ubytování.
 
Den 12: Odlet
 
Vaše dobrodružství zakončíte návštěvou Kirstenbosch National Botanical Garden a rozloučíte se s Kapským Městem.
Následně transfer na letiště a odlet.
 
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha-Johannesburg, Kapské město- Praha, Durban- Port Elizabeth, 11x ubytování v hotelích ***/****, 11x snídaně, 4x večeře a 1x oběd, vstupy dle programu, služby česky nebo slovensky hovořícího průvodce.
Cena nezahrnuje: cestovní a covid pojištění, fakultativní výlet: projížďka v Krugerově Národním parku ve 4x4 terénních vozidlech, spropitné.
Poznámka: pro cestu do JAR je nutné mít v cestovní pase dvě volné stránky. Vzhledem k proměnlivému počasí může být program v Kapském Městě pozměněn.  



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.