Egypt a Jordánsko - dvě tváře Blízkého východu

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Jordánsko
Název ubytování egypt a Jordánsko - dvě tváře Blízkého východu
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 25 241 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Poklady ze seznamu UNESCO • Petra - skalní město • Džaraš - město 600 sloupů • Betánie - místo křtu Ježíše Krista • koupel v Mrtvém moři • Jordánské údolí • Ammán a královská stezka • Wádí Rum - v náručí pouště


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Celní a pasové odbavení a následně transfer do 4* hotelu v Sharm El Sheikhu (Old Vic Resort Sharm nebo podobný). Večeře a přenocování. 


Den 2
Po časné snídani vystěhování z hotelu a přejezd přes Sinaj do Taby. Po dokončení formalit spojených s překročením hranice s Izraelem přejezd izraelským územím ve směru Akaby. (Alternativně možnost plavby trajektem Taba Heights - Aqaba Tala Bay, s vyjímkou Izraele). Překročení hranice s Jordánskem. Následně výlet do pouště Wádí Rum (pro zájemce za příplatek cca 60 USD/os.) - oblast je zapsaná na seznamu UNESCO od roku 2011. Jedno z nejkrásnějších míst na Středním východě, neobvyklé údolí ležící mezi skalami, obývané záhadnými a vždy pohostinnými beduíny. Večeře a přenocování ve Wádí Musa nedaleko Petry. (Trasa cca 400 km)


Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a prohlídka Petry (seznam UNESCO). Budeme mít možnost vidět mimo jiné: faraónovu pokladnici, fasádovou ulici, nabatejské divadlo, královské hrobky a chrám boha Dušary. Celé město je vytesáno ve skále a nachází se v nepřístupném horském údolí. Petru opustili poslední obyvatelé po ničivém zemětřesení v 6. století. Znovu ji objevil v roce 1812 švýcarský badatel a cestovatel Johann Ludwig Burckhardt. V roce 1929 začaly archeologické výzkumy a teprve až v roce 1958 bylo město Petra otevřeno pro turisty. Některé budovy jsou umístěny také na okolních vrcholcích - doporučujeme procházku k malebnému klášteru. Přejezd do hotelu u Mrtvého moře. Večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)


Den 4
Po snídani přejezd na sever do Džaraš, kde lze obdivovat: Vítězný oblouk císaře Hadriána, dokonale zachovalé oválné fórum, chrám boha Dia a chrám bohyně Artemidy, monumentální schodiště a propyleje, raně křesťanské kostely s podlahovými mozaikami, hipodrom a především téměř 600 m ulici sloupů. Následně výjezd na horu Nebo, považovanou za místo smrti Mojžíše. Za hezkého počasí lze odtud spatřit i hradby Jeruzaléma. Přejezd do Betánie u řeky Jordán, kde byl pokřtěn Ježíš Kristus. Následně koupání v Mrtvém moři, v nejnižším bodě na Zemi, cca 440 m pod hladinou moře. Návrat do hotelu u Mrtvého moře, večeře a přenocování. (Trasa cca 140 km)


Den 5
Po snídani vystěhování z hotelu a prohlídka hlavního města země - Ammánu. V programu mimo jiné: majestátní římský amfiteátr, odeon - čili antická koncertní síň, pozůstatky obrovské citadely, panorama města a archeologické muzeum. Odpoledne návštěva zříceniny křižáckého hradu, slavného Keraku. Pevnost byla dobyta po ročním obléhání samotným vojenským velitelem Saladinem. Poté večeře a přenocování v kempu v údolí Wádí Rum. (Trasa cca 320 km) 


Den 6
Po snídani vystěhování a prohlídka Akaby. Uvidíme mimo jiné: pozůstatky mamelucké pevnosti ze 16. století a obrovskou vlajku připomínající anti-turecké povstání z přelomu 19. a 20. století. Překročení jordánsko-izraelské hranice. Po dokončení formalit spojených s překročením hranice přejezd k izraelsko-egyptské hranici. Následně transfer autokarem do Sharm El Sheikhu. Ubytování v hotelu (Old Vic Resort Sharm nebo podobném). Večeře a přenocování v hotelu. (Trasa cca 380 km)


Den 7
Snídaně, čas na odpočinek, opalování a koupání. Ve večerních hodinách večeře v hotelu.
 

Den 8
Ráno po snídani vystěhování z hotelu (nejpozději do 10:00 hodiny) a transfer na letiště v Sharm El Sheikhu (přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě):
- pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu v Sharm El Sheikhu - transfer do vybraného hotelu,
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště.


Upozornění k programu
- K elektrickým přístrojům s „tlustými kolíky“ jsou potřebné adaptéry.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či zrušeno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit.
- Pro vydání jordánského víza jsou potřebné údaje o cestovním pase: číslo cestovního pasu, datum vydání, státní příslušnost a datum ukončení platnosti (cestovní pas musí být platný ještě minimálně 6 měsíců)!


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Sharm El Sheikhu, letištní taxy, ubytování v hotelech (7 nebo 14 nocí - za příplatek), stravování: snídaně a večeře (nebo obědy), transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum 25 USD/os. (pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu v Sharm El Sheikhu je potřebné v případě fakultativních výletů: do Káhiry, Barevného kaňonu a Národního parku Ras Mohamed - autokarem); administrativní poplatky spojené s překračováním hranic - cca 140 USD; vstupenky do navštívených objektů, služby místních průvodců, nosičů zavazadel, řidičů cca 280 USD/os. (celkem cca 420 USD/os., povinný poplatek průvodci); nápoje k večeřím, fakultativní výlety (ceny uvedené v programu) a jiné osobní výdaje.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Egipt i Jordania - dwa oblicza Bliskiego Wschodu
Cestovní pas 
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Jordánské vízum je razítkováno do pasu na letišti v Akabě. Pro úspěšné překročení izraelsko-jordánských hranic je zapotřebí nejpozději 5 dní před odletem doplnit následující údaje o cestovním pase: jméno, příjmení, datum narození, státní příslušnost, číslo cestovního pasu, datum vydání a datum platnosti cestovního pasu (cestovní pas musí být platný ještě  min. 6 měsíců).  
- Pro krátkodobé turistické pobyty v Izraeli nepotřebují občané ČR vízum.
- Od 1. ledna 2018 státní orgány Izraele nerazítkují cestovní pasy na žádném hraničním přechodu. Každý cestující obdrží standardní tištěnou kartu s povolením vstupu a pobytu na území Izraele. Mějte prosím na paměti, že izraelské razítko v cestovním pase znamená automatický zákaz vstupu do Iráku, Íránu, Libanonu, Libye, Saudské Arábie a Sýrie. Pokud plánujete návštěvu těchto zemí, poproste úředníka v Izraeli, aby Vám nedával razítko do cestovního pasu (ani při příletu, ani při odletu), ale na samostatný list tzv. FLYING VISA). Není problém se vstupem do Izraele, i když předtím navštívíte arabskou zemi.

Vízum
Každý cestující je povinen mít platný cestovní pas s dobou platnosti nejméně 6 měsíců ode dne výjezdu z Egypta. Pro občany ČR je vízum povinné, je uděleno na mezinárodním letišti při příletu do země. Vízum je nutné pouze v případě, že turisté opouštějící Sinaj nebo během některých fakultativních výletů (do Káhiry nebo Luxoru). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD.
Během pobytu v Sharm El Sheikhu doporučujeme fakultativní výlety:


HORA SINAJ A KLÁŠTER SV. KATEŘINY - východ slunce na hoře Sinaj a prohlídka kláštera. Cena cca 40 USD.


DELFINÁRIUM - show s delfíny, v ceně transfer autokarem oběma směry. Cena cca 25 USD.


RAS MOHAMED - výlet lodí do Národního parku (nádherné korálové útesy), oběd na lodi (v ceně), koupání v moři, šnorchlování (barevné útesy jsou jen kousek od břehu!). Cena cca 45 USD + 5 USD za vstupenky do parku.


Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyv hotelu je restaurace a barUbytováníHotely odpovídající standardu *** (v Jordánsku) a **** (v Egyptě) dle pořadatele (dle programu) - (7 započatých hotelových dní) Poznámka!Pro zájemce je možnost připlatit si týdenní pobyt v hotelech v Sharm El Sheikhu...CateringSnídaně a oběd nebo večeře (podle popisu v programu).StravovanieRaňajky a oběd nebo večera (podle popisu v programu).K dispozícii pre hostív hotelu je restaurace a barUbytovanieHotely so štandard zodpovedajúcim *** (v Jordánsku) a **** (v Egyptě) podle organizátora (podle programu) - (7 začatých hotelových dní) Poznámka!Před zájmcov je možnosť priplatiť si týždenný pobyt v hoteloch v Sharm El Sheikhu...



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.