Nabatejské království

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Jordánsko, Saúdská Arábie
Název ubytování Nabatejské království
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 55 183 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Základní cena zahrnuje: přelety letadlem do/z Akaby, letištní taxy, ubytování (celkem 7 nocí), stravování: snídaně a večeře, transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 


Základní cena nezahrnuje: vstupenky do navštívených objektů, služby místních průvodců, spropitné (cena cca 350 USD/os., platí se průvodci na místě). Cena nezahrnuje fakultativní výlety, nápoje k večeřím a jiné osobní výdaje. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Nabatejskie Królestwa

Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 nocí ve vybraném hotelu v Akabě nebo u Mrtvého moře. 
Cestovní pas 
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Jordánské vízum je razítkováno do pasu na letišti v Akabě. Pro úspěšné překročení izraelsko-jordánských hranic je zapotřebí nejpozději 5 dní před odletem doplnit následující údaje o cestovním pase: jméno, příjmení, datum narození, státní příslušnost, číslo cestovního pasu, datum vydání a datum platnosti cestovního pasu (cestovní pas musí být platný ještě  min. 6 měsíců).  
- Pro krátkodobé turistické pobyty v Izraeli nepotřebují občané ČR vízum.
- Od 1. ledna 2018 státní orgány Izraele nerazítkují cestovní pasy na žádném hraničním přechodu. Každý cestující obdrží standardní tištěnou kartu s povolením vstupu a pobytu na území Izraele. Mějte prosím na paměti, že izraelské razítko v cestovním pase znamená automatický zákaz vstupu do Iráku, Íránu, Libanonu, Libye, Saudské Arábie a Sýrie. Pokud plánujete návštěvu těchto zemí, poproste úředníka v Izraeli, aby Vám nedával razítko do cestovního pasu (ani při příletu, ani při odletu), ale na samostatný list tzv. FLYING VISA). Není problém se vstupem do Izraele, i když předtím navštívíte arabskou zemi. 
Petra - skalní město - poklad UNESCO • výlet do pouště Wádí Rum • Al Ula - biblický Dedan, klenot severní Saúdské Arábie • Madáin Sálih - první hlavní město Saúdské Arábie a monumentální hrobky Nabatejců • Neom - oblast, kde se staví nové futuristické město Saúdské Arábie • pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 dnů v Akabě nebo u Mrtvého moře!


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Odlet do Akaby. Po příletu do Jordánska přejezd do jednoho z hotelů v Akabě. Večeře a přenocování v hotelu. 


Den 2 
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd ve směru Petry (seznam UNESCO). Budeme mít možnost vidět mimo jiné: faraónovu pokladnici, fasádovou ulici, nabatejské divadlo, královské hrobky a chrám boha Dušary. Celé město je vytesáno ve skále a nachází se v nepřístupném horském údolí. Petru opustili poslední obyvatelé po ničivém zemětřesení v 6. století. Znovu ji objevil v roce 1812 švýcarský badatel a cestovatel Johann Ludwig Burckhardt. V roce 1929 začaly archeologické výzkumy a teprve až v roce 1958 bylo město Petra otevřeno pro turisty. Některé budovy jsou umístěny také na okolních vrcholcích - doporučujeme procházku k malebnému klášteru. Přenocování v okolí Wádí Musa, večeře  a přenocování. (Trasa cca 150 km)

 

Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a výlet do pouště Wádí Rum. Jedná se o oblast zapsanou na seznamu UNESCO od roku 2011, jedno z nejkrásnějších míst na Středním východě - neobvyklé údolí ležící mezi skalami, obývané záhadnými a vždy pohostinnými beduíny. Přejezd do kempu v poušti Wádí Rum - volný čas, večeře a přenocování. (Trasa cca 130 km)


Den 4
Po snídani vystěhování a odjezd ve směru hranice se Saúdskou Arábií - překročení hranic. Následně přejezd do Al Uli. Ve 12. století se staré město Al Uli stalo důležitou osadou na poutní cestě z Damašku do Mekky. Město postupně nahradilo „Qurh“, jižně od města Al Ula, a zmiňují se o něm cestovatelé od 12. do 20. století, kdy byla poblíž postavena moderní Al Ula. Domy byly navrženy tak, aby byly vzájemně propojené a poskytovaly opevnění, což naznačovalo, že obrana byla prioritou pro první obyvatele města. V jednu chvíli vedlo do města 14 bran, které se otevíraly ráno, aby vítaly cestovatele, poutníky a další návštěvníky, a zavíraly se každý večer. Nedávná expanze evropských objevitelů a cestovatelů do starověkých měst Blízkého východu umožnila shromáždit ústní historii obyvatel, která dala příležitost částečně popsat a ukázat, jaký byl život mezi hradbami tohoto města. Tyto příběhy jsou nyní k dispozici návštěvníkům, kteří budou moci proniknout do živé paměti starého města Al Ula. Večeře a přenocování. (Trasa cca 550 km)


Den 5
Snídaně v hotelu. Pokračování v prohlídce městečka Al Ula a jeho okolí. Toto město je prastarou oázou obývanou nepřetržitě cca 7000 let, ztotožňovanou s biblickým Dedanem. V prvním tisíciletí př. n. l. se město Dedan rozvinulo díky své strategické poloze na obchodní kadidlové stezce a stalo se jedním z nejstarších arabských království, které ovládalo většinu dnešních provincií Tabuk a Medina. Následně se vydáme do starého města Al Ula, které se na počátku islámské éry stalo důležitou zastávkou na poutní cestě do Mekky. Navštívíme také starověká místa Ekma a Abu Aboud, kde obyvatelé oázy zapisovali texty starověkým písmem. Den zakončíme na vrcholu Harrat Al-Uwayrid, odkud je úžasný výhled na oázu Al Ula. Večer přejezd do hotelu, večeře a přenocování v Al Ula.


Den 6
Snídaně a vystěhování. Den začneme návštěvou slavné Hegry (Madáin Sálih), která je prvním místem v Saúdské Arábii zapsaným na Seznamu světového dědictví UNESCO. Madáin Sálih, jehož původní název byl Al-Hidžr nebo řecky Hegra, je nejjižnějším městem nabatejského království, které vzkvétalo díky obchodu s karavanami od 2. století př. n. l. až do dobytí Římany v roce 106. Po Petře je to druhé nejzajímavější a nejbohatší město Nabatejců, co se týče vyřezávaných fasád monumentálních hrobek s 94 zdobenými památkami. Volný čas na procházku po tomto fascinujícím místě, kde objevíme tajemství jeho hrobek, starověkých nápisů, kamenných staveb a mnoho dalšího. Poté navštívíme Jabal Al-Fil, kde si odpočineme vedle skály Elephant Rock. Následně přejezd do města Tabúk, večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km)


Den 7
Snídaně a vystěhování. Návštěva místa, kde probíhá výstavba futuristického města zvaného Neom. Jeho název znamená New Future - Nová budoucnost (Neo pro nové a Mustaqbal, což v arabštině znamená budoucnost), což zdůrazňuje jedinečnou vizi tohoto projektu. Oblast Neom je na západním pobřeží provincie Tabúk, kterou tento den prozkoumáme, počínaje archeologickým nalezištěm Midján - starobylým městem citovaným v Koránu i Bibli. Místo bylo obsazeno mimo jiné Nabatejci, kteří zde postavili několik monumentálních hrobek známých místním jako jeskyně proroka Shu'ayba (Mughayr Shuwayb). Vydáme se po stopách proroka Mojžíše, protože jeho příběh vyprávěný v Koránu i Bibli říká, že žil v Midjánu 10 let. Navštívíme Mojžíšovu studnu a působivé Mojžíšovo údolí (známé také jako Tayyib Al Ism). Všechna tato místa nabízejí skvělý výhled na horu Sinaj z druhé strany Akabského zálivu. Na závěr dne pojedeme směrem k saúdsko-jordánským hranicím a přejedeme do Jordánska. Ubytování v hotelu v Aqabě, večeře a přenocování. (Trasa cca 280 km)


Den 8
Po snídani přejezd na letiště v Akabě. Odlet do Polska.
Pro klienty pokračující v pobytu - přejezd do vybraného hotelu v Akabě nebo u Mrtvého moře, pobyt ve dnech 8-14, 15. den vystěhování a odlet do Polska. (Trasa cca 50 km)  


Upozornění k programu
- Vzhledem ke specifikům multináboženské země, zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací hodiny muzejních objektů a chrámů, hodiny servírování pokrmů/nápojů a jejich složení).
- K elektrickým přístrojům s „tlustými kolíky“ jsou potřebné adaptéry.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit!


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyV hotelu je obvykle restaurace a bar.

 UbytováníHotely **** -7 zahájených hotelových nocí.CateringSnídaně a večeře (dle popisu v programu).StravovanieRaňajky a večera (podle popisu v programu).K dispozícii pre hostíV hotelu se obvykle nachází restauraácia a bar..UbytovanieHotely **** -7 začatých hotelových nocí.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.