Thajsko, Kambodža, Vietnam - velké asijské dobrodružství Premium

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Thajsko, Kambodža, Vietnam
Název ubytování Thajsko, Kambodža, Vietnam - velké asijské dobrodružství ...
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 61 785 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT na trase Polsko - Bangkok -  Polsko (přímý let), přelet místními leteckými linkami na trase: Saigon - Haiphong a Hanoj - Bangkok, letištní taxy, ubytování v hotelech (14 nocí), transfery klimatizovaným autokarem/minibusem, stravování dle programu (snídaně a večeře nebo pouze snídaně), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během prohlídek, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, plavby loděmi, projížďky rikšami atd., odměny pro místní průvodce, spropitné pro řidiče, nosiče zavazadel, hotelový personál atd. (celkem cca 273 USD/os. + jednodenní vstupenka do chrámu Angkor Wat aktuálně cca 37 USD/os., platí se povinně průvodci), další jídla během výletu, nápoje k jídlům, fakultativní výlety a jiné osobní výdaje. V základní ceně nejsou zahrnuty náklady na vyřízení vietnamského a kambodžského víza - vízová procedura je popsána níže. 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Tajlandia - Kambodża - Wietnam- Wielka azjatycka przygoda premium
Obyvatelé České republiky potřebují pro vstup do Vietnamu vízum.

Pro získaní vietnamského víza je potřeba:
- zaslat sken první stránky pasu (s fotografií) na e-mail info@rainbowtours.cz nejpozději 10 dní před plánovaným odletem.
- cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data předpokládaného návratu z Vietnamu a musí mít min. 2  volné strany za sebou

Poplatek 1 350 Kč je dodán do rezervace automaticky. 

Klienti si musí vzít s sebou 2 fotografie pasového formátu (aktuální, barevné)

UPOZORNĚNÍ: Klienti, kteří si vízum zařizují sami, musí mít platné vietnamské vízum v cestovním pase. Vízový příslib do Vietnamu organizovaný na vlastní náklady nemusí být dostatečný, vzhledem k vleklým vízovým formalitám na letišti ve Vietnamu. V případě dlouhého zpoždění/možnosti narušení programu zájezdu, se budou muset klienti připojit ke skupině na vlastní náklady.


Pro vstup do Kambodži je také zapotřebí vízum.
Povinný poplatek je přidán k ceně zájezdu. Je zapotřebí vzít si s sebou 1 barevnou aktuální pasovou fotografii a mít min. 3 volné stránky v cestovním pase. Vízum obdržíte na hraničním přechodu do Kambodži. 
Měna
Doporučujeme vzít s sebou americké dolary, i když si lze také vyměnit eura nebo jinou běžně přijímanou měnu. Peníze mohou být vyměněny v mnoha bankách, směnárnách a hotelech. Doporučujeme vzít s sebou bankovky v dobrém stavu: v zemích jihovýchodní Asie nejsou akceptovány poškozené, roztrhané, špinavé bankovky atd. - směnárny a banky je odmítají vyměňovat. V případě amerických dolarů je třeba upozornit, aby to byly bankovky nejnovější edice - tzv. „barevná“ řada. Starší bankovky často nejsou akceptovány nebo vyměněny v nižším kurzu.


Telefony
Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming pro Vietnam a informujte se u svého operátora o cenách vámi používaného tarifu. U některých operátorů je potřeba zažádat o aktivování roamingu pro Vietnam.


Upozornění! V souladu s ustanoveními Thajského úřadu pro civilní letectví existuje mnoho omezení pro charterové lety.
Nelze využít zpáteční let charterem společnosti LOT na trase z Bangkoku do Varšavy nebo z Bangkoku do Katovic a z Phuketu do Varšavy nebo z Phuketu do Katovic, pokud jste nepřiletěli do Thajska charterem společnosti LOT ze stejného odletového města a do stejného místa určení ve stejné sezóně (od listopadu do května).

Při zpátečním letu nelze kombinovat letiště odletu při odletu z Polska s cílovým letištěm (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Katovic).
Není možné kombinovat cílové letiště při odletu z Polska s letištěm odletu při zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Phuketu do Varšavy).
Není možné kombinovat pravidelnou leteckou společnost s odletem z Polska s charterovou leteckou společnosti LOT na zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku pravidelnou linkou společnosti Emirates a vrátit se z Bangkoku do Varšavy charterovou společnosti LOT).

Lze odletět a vrátit se charterem společnosti LOT do stejného města v Polsku při výběru stejného letiště v Thajsku (např. lze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Varšavy).
Lze také letět do Bangkoku nebo na Phuket charterovým letem (bez ohledu na odletové letiště) a vrátit se pravidelnou linkou do Polska (např. lze letět charterem společnosti LOT z Katovic na Phuket a vrátit se z Bangkoku do Varšavy pravidelnou linkou společnosti Emirates).
Přelet:
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytne PLL LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).
Bangkok a smaragdový Buddha • chrám Angkor Wat a džungle • úchvatná zátoka Ha Long • Ho Chi Minh City a Hanoj • partyzánské tunely Cu Chi


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet do Bangkoku charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let).


Den 2
Přílet do Bangkoku. Pasová kontrola a transfer do hotelu. Ubytování v hotelu, odpočinek po cestě. Ve večerních hodinách večeře v hotelu.


Den 3
Snídaně v hotelu. Následně prohlídka Bangkoku, uvidíme mimo jiné: chrám Zlatého Buddhy, květinový trh v Chinatown, královský palác, v jehož areálu se nachází také Wat Phra Kaeo - chrám, kde je uschována nejznámější thajská socha Buddhy - malý Smaragdový Buddha. Po prohlídce oběd. Odpoledne výlet po Khlongach - výlet lodí po kanálech, které v minulosti představovaly alternativní komunikační systém Bangkoku. Večer pro zájemce plavba po řece Menam spojená s večeří formou bohatého bufetu (za poplatek cca 2000 THB/os., nebo cca 65 USD/os.). Přenocování v hotelu.


Den 4
Po časné snídani transfer autokarem k hranici mezi Thajskem a Kambodžou, pasová kontrola. Následně přejezd do města Siem Reap, které se nachází pouhých 7 km od chrámů Angoru (cesta potrvá cca 6 hodin). Po příjezdu ubytování v hotelu. Následně přejezd k jezeru Tonlésap a plavba lodí k plovoucí vesnici. Po prohlídce večeře v místní restauraci a návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 400 km)


Den 5
Po snídani prohlídka komplexu kamenných chrámů z doby rozkvětu Khmérské říše s hlavním městem v Angkoru (seznam UNESCO). Během prohlídky oběd v místní restauraci. Komplex skládající se z více než 400 budov byl kdysi obklopen zemědělskou půdou, dobře udržovanými silnicemi, kanály a obrovskými hradbami. V programu mimo jiné: chrám Bayon, chrám ve tvaru pyramidy - Babhuon, Terasa slonů, Terasa malomocného krále a jižní brána Angkor Thom a Angkor Wat. Odpoledne navštívíme Ta Phrom - část Angkoru, kterou ponechali vlivům přírody, v tomto případě džungli. Často se stává, že obrovské stromy vyrůstají z kamenných staveb a jejich kořeny se omotávají kolem sloupů nebo dokonce celých budov. Přenocování v hotelu. Večeře na vlastní náklady.


Den 6
Po snídani volný čas na samostatné prozkoumávání nebo fakultativní výlet do chrámového komplexu Banteay Srei, zvaného „tvrzí žen“ a Prasat Bakong (pro zájemce za poplatek cca 60 USD/os. + vstupenka do chrámu Angkor Wat aktuálně cca 37 USD/os.). Oběd v místní restauraci. Následně přejezd do Baeng Malea, chrámu postaveného v době, kdy byly stavěny chrámy Angkoru. Ruiny jsou pokryty mechem, lišejníky, propleteny kořeny stromů a lianami, což vytváří úžasnou atmosféru tohoto místa. Po prohlídce návrat do města Siem Reap. Večeře na vlastní náklady nebo pro zájemce večeře spojená s ukázkou khmérských lidových tanců (cena cca 25 USD/os.). Přenocování v hotelu v Siem Reap. (Trasa cca 130 km)
 

Den 7
Po snídani přejezd do hlavního města Kambodži - Phnompenh. Transfer bude realizován autokarem. Odpoledne krátká prohlídka města Phnompenh. Uvidíme mimo jiné: královský palác, Stříbrnou pagodu, Památník nezávislosti, Muzeum Tuol Sleng (věnované obětem režimu Pol Pota) a chrám Wat Phnom - nejstarší chrám ve městě, od kterého pochází název kambodžského hlavního města. Tento den oběd nebo večeře. Přenocování v hotelu v Phnompenhu. (Trasa cca 340 km)


Den 8
Po časné snídani transfer autokarem do Ho Či Minova Města (Saigonu) ve Vietnamu. Přejezd mostem přes řeku Mekong. Dojezd k přechodu Bavet - Moc Bai. Celní odbavení, změna autokaru. Pokud to bude možné, navštívíme neobvyklý chrám v Tay Ninh, který je hlavním centrem synkretického monoteistického náboženství Cao Dai. Navštívíme také slavné partyzánské tunely Cu Chi - symbol války Vietcongu s cizími vojsky. Tunely sloužily v době války jako kryty, zásobovací trasy, sklady zbraní, nemocnice. Během prohlídky oběd v místní restauraci. Ubytování v hotelu v Saigonu a přenocování. (Trasa cca 320 km)


Den 9
Po snídani prohlídka Ho Či Minova Města (Ho Chi Minh City), kde uvidíme mimo jiné: katedrálu Notre Dame, historickou Hlavní poštu, pagodu Thien Hau a pagodu Nefritového císaře, čínskou čtvrť a bazar Binh Tay. Během prohlídky oběd. Následně přelet do Hanoje nebo do Haiphongu. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Vnitřní přelet)
 

Den 10
Po snídani přejezd do města Ha Long a plavba kolem zátoky Ha Long (na seznamu Světového dědictví UNESCO). Tato jedinečná oblast je plná úžasných skalních útvarů, ostrovů, jeskyní. Na palubě lodi se bude podávat oběd z mořských plodů. Odpoledne přejezd do Hanoje. Během cesty zastávka ve vesničce, která je známá díky výrobkům z keramiky a zpracování kamene. Večer ukázka slavných „vodních loutek“, které jsou zvláštností Hanoje a severního Vietnamu. Přenocování v hotelu. (Trasa cca 230 km)  


Den 11
Po snídani prohlídka Hanoje. Uvidíme mimo jiné: Ho Či Minovo mauzoleum (pokud bude otevřené), prezidentský palác, sídlo Ho Či Mina, Pagodu na jednom sloupu a Chrám literatury. Během prohlídky oběd. Odpoledne přejezd rikšami přes koloniální staré město. Přenocování v hotelu.
 

Den 12
Po časné snídani transfer na letiště a přelet do Bangkoku. Následně přejezd do Pattaye/Jomtien/Rayong nebo na ostrov Koh Samet a ubytování v hotelu. Volný čas na opalování, koupání a odpočinek. (Trasa cca 170 km + vnitřní přelet)


Den 13 - 15
Volný čas na odpočinek u moře nebo na nákupy. Možnost využití fakultativních výletů (netýká se to klientů, kteří si vybrali pobyt na ostrově Koh Samet, Koh Chang nebo v oblasti Rayongu): výlet na ostrov Koh Lan (cca 50 USD/os.), revue transvestitů (cca 35 USD/os.), tropické zahrady Nong Nooch (cca 55 USD/os.), návštěva Svatyně slonů (cca 90 USD/os.) nebo jiné.
 

Den 16
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Přelet do Polska charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Vzhledem k přísnému dodržování předpisů týkajících se práce průvodců během výletů v Thajsku, nemá v některých objektech polský průvodce právo nejen provázet nebo překládat místního průvodce, ale dokonce nemá do těchto objektů vstup. Týká se to především palácového komplexu v Bangkoku.
- V některých termínech může průvodce vyzvednout skupinu na letišti v Bangkoku. Tehdy na letišti v Polsku nabízíme klientům služby polského zástupce během odbavení.
- V hotelu je třílůžkový pokoj obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou ​​(přistýlka je zpravidla formou lehátka nebo rozkládací pohovky).
- Váhový limit hlavního zavazadla během vnitřního přeletu je 20 kg.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Zájezd ve verzi PREMIUM - to jsou nezapomenutelné zážitky z památek a cestování spolu s celou řadou dalších výhod, jako je maximálně 25 osob v autobuse a kvalitní 4* a 5* hotely s klimatizací, nealkoholické nápoje v autobuse - zdarma. Jako vždy, garantujeme profesionální přístup pečlivě vybraných průvodců a řidičů.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyRozptýlení: v hotelové restauraci, baru a ve většině hotelů v bazénu.UbytováníTuristická částVysoce kvalitní hotely ****. Pokoje: všechny hotely mají TV, klimatizaci, koupelnu s WC a často i minibar (za příplatek). Třílůžkový pokoj je zpravidla dvoulůžkový pokoj s přistýlkou (přistýlka má zpravidla podobu polního lůžka nebo rozkládacího gauče).Pobytová částPobytová část. Hotely: popisy hotelů v sekci Volný čas v Thajsku (Jomtien/Pattaya, Rayong, Koh Samet nebo Koh Chang) a v rezervačním systému R.pl.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.