Ztracená města Angkoru

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Thajsko, Kambodža
Název ubytování Ztracená města Angkoru
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 47 614 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Přelet:    
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek. Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).
.
Kambodžské vízum
- cestovní pas musí být platný min. 6 měsíců od data předpokládaného návratu z Kambodži a musí být volné min. 3 strany pro udělení víz 
- kromě toho je nutné si vzít s sebou 1 pasovou fotografii (barevné a aktuální)            
- cena víza je automaticky přidána do smlouvy o zájezdu


Upozornění! Klienti, kteří mají jiný cestovní pas, než český jsou povinni si vyřídit příslušné vízum na vlastní náklady. Veškeré informace týkající se vízových postupů obsažených v nabídce platí pro občany České republiky.

 

Upozornění! V Thajsku, Laosu, Kambodži, Bruneji a Singapuru je dovoz a používání elektronických cigaret, e-shish a náplní do elektronických cigaret zakázáno.
Pokus o dovoz a používání se trestá pokutou nebo odnětím svobody.
Bangkok a smaragdový Buddha • dávné impérium Khmérů v Angkoře • zapomenuté chrámy uprostřed džungle • pro zájemce týdenní pobyt v Kambodži • pobyt v Sihanoukville nebo na rajském ostrově Koh Rong • neprozkoumané pláže Kambodži


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 3 hodiny před odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přelet charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let) do Bangkoku.


Den 2
Přílet do Bangkoku. Pasová kontrola a transfer do hotelu. Ubytování v hotelu, odpočinek po cestě. Ve večerních hodinách večeře v hotelu.


Den 3
Snídaně v hotelu. Následně prohlídka Bangkoku, uvidíme mimo jiné: chrám Zlatého Buddhy, květinový trh v Chinatown, královský palác, v jehož areálu se nachází také Wat Phra Kaeo - chrám, kde je uschována nejznámější thajská socha Buddhy - malý smaragdový Buddha. Po prohlídce oběd. Odpoledne výlet po Khlongach - výlet lodí po kanálech, které v minulosti představovaly alternativní komunikační systém Bangkoku. Večer pro zájemce plavba po řece Menam spojená s večeří formou bohatého bufetu (za poplatek cca 2000 THB/os. nebo cca 65 USD/os.). Přenocování v hotelu.


Den 4
Po časné snídani transfer autokarem k hranici mezi Thajskem a Kambodžou, celní a pasové odbavení. Následně přejezd do města Siem Reap, které se nachází pouhých 7 km od chrámů v Angkoře (cesta bude trvat cca 6 hodin). Po příjezdu ubytování v hotelu. Následně přejezd k jezeru Tonlésap a výlet lodí k plovoucí vesnici. Po prohlídce večeře v místní restauraci. Návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 400 km)


Den 5
Po snídani prohlídka komplexu kamenných chrámů z doby rozkvětu Khmérské říše s hlavním městem v Angkoře (seznam UNESCO). Během prohlídky oběd v místní restauraci. Komplex skládající se z více než 400 budov byl kdysi obklopen zemědělskou půdou, dobře udržovanými silnicemi, kanály a obrovskými hradbami. V programu mimo jiné: chrám Bayon, chrám ve tvaru pyramidy - Babhuon, Terasa slonů, Terasa malomocného krále, jižní brána Angkor Thom a Angkor Wat. Odpoledne navštívíme Ta Phrom - část Angkory, kterou ponechali vlivům přírody, v tomto případě džungli. Často se stává, že obrovské stromy vyrůstají z kamenných staveb a jejich kořeny se omotávají kolem sloupů nebo dokonce celých budov. Večeře na vlastní náklady. Přenocování v hotelu.
 

Den 6
Po snídani odjezd do Koh Ker, zapomenutého hlavního města Khmerů nacházejícího se v těžko dostupné džungli. Uvidíme komplex nezrenovovaných chrámů zarostlých divokou vegetací, mimo jiné: Prasat Thom, který se tyčí 30 m nad rovinou a okolním lesem. Na zpáteční cestě navštívíme chrám Beng Mealea nacházející se na dávné královské silnici Prasat Bakan, nyní také zarostlé stromy a popínavými rostlinami. V autobuse dostaneme balíček s jídlem na cestu. Návrat do hotelu. Večeře na vlastní náklady nebo pro zájemce večeře spojená s ukázkou khmérských lidových tanců (cena cca 50 USD/os.). Přenocování v hotelu v Siem Reap. (Trasa cca 250 km)
 

Den 7
Po snídani přejezd do hlavního města Kambodži - Phnompenh. Transfer bude realizován autokarem. Odpoledne krátká prohlídka Phnompenh, uvidíme mimo jiné: královský palác, Stříbrnou pagodu, Památník nezávislosti, Muzeum Tuol Sleng (věnované obětem režimu Pol Pota) a chrám Wat Phnom - nejstarší chrám ve městě, od kterého pochází název hlavního města Kambodže. Tento den oběd nebo večeře. Přenocování v hotelu v Phnompenhu. (Trasa cca 340 km)


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu:
- klienti, kteří se rozhodli zůstat v Kambodži o týden déle - přejezd do Sihanoukville nebo na ostrov Koh Rong do vybraného hotelu. Volný čas na opalování, koupání a odpočinek. (Trasa cca 220 km)
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Phnompenh a přelet do Bangkoku. Po příletu transfer do hotelu v Bangkoku, ubytování a volný čas na samostatné prozkoumávání města nebo na poslední nákupy.


Den 9
Po snídani:
- klienti, kteří se rozhodli zůstat v Kambodži o týden déle - volný čas na opalování, koupání a odpočinek.
- klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště v Bangkoku a návrat do Polska charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let).


Den 10 - 14
Klienti, kteří se rozhodli zůstat v Kambodži o týden déle - pobyt v hotelu (stravování: snídaně). Pro zájemce fakultativní výlet na rajský ostrov Koh Rong (cca 80 USD/os.).
 

Den 15
Klienti, kteří se rozhodli zůstat v Kambodži o týden déle - po snídani vystěhování z hotelu, transfer na letiště v Phnompenh a přelet do Bangkoku. Po příletu transfer do hotelu v Bangkoku, ubytování a volný čas k samostatnému prozkoumávání nebo na poslední nákupy.
 

Den 16
Klienti, kteří se rozhodli zůstat v Kambodži o týden déle - po snídani transfer na letiště v Bangkoku a návrat do Polska charterovým letadlem společnosti LOT nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.


Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Vzhledem k přísnému dodržování předpisů týkajících se práce průvodců během výletů v Thajsku, nemá v některých objektech polský průvodce právo nejen provázet nebo překládat místního průvodce, ale dokonce nemá do těchto objektů vstup. Týká se to především palácového komplexu v Bangkoku.
- V některých termínech může průvodce vyzvednout skupinu na letišti v Bangkoku. Tehdy na letišti v Polsku nabízíme klientům služby polského zástupce během odbavení.
- V hotelu je třílůžkový pokoj obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou ​​(přistýlka je zpravidla formou lehátka nebo rozkládací pohovky).
- Váhový limit hlavního zavazadla během vnitřního přeletu je 20 kg.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT (přímý let) do Bangkoku a z Bangkoku do Polska, letištní taxy, ubytování v hotelech (7 nocí), transfery klimatizovaným autokarem/minibusem, stravování dle programu, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během prohlídek, turistický program (viz níže), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, plavby loděmi, projížďky rikšami atd., odměny pro místní průvodce, spropitné pro řidiče, nosiče zavazadel, číšníky, hotelový personál atd. (celkem cca 188 USD/os. + třídenní předplatné do komplexu Angkor Wat aktuálně cca 62 USD/os., platí se povinně průvodci jako balíček), další jídla během výletu, nápoje k jídlům, fakultativní výdaje a jiné osobní výdaje. Základní cena nezahrnuje náklady na kambodžské vízum (je vystaveno na thajsko-kambodžské hranici). Povinný poplatek za vyřízení víza (220 PLN/os.) byl připočten k rezervaci.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Zaginione miasta Angkoru
Kód zájezdu: TKS
Měna
Doporučujeme vzít s sebou americké dolary, i když si lze také vyměnit eura nebo jinou běžně přijímanou měnu. Peníze mohou být vyměněny v mnoha bankách, směnárnách a hotelech. Doporučujeme vzít s sebou bankovky v dobrém stavu: v zemích jihovýchodní Asie nejsou akceptovány poškozené, roztrhané, špinavé bankovky atd. - směnárny a banky je odmítají vyměňovat. V případě amerických dolarů je třeba upozornit, aby to byly bankovky nejnovější edice - tzv. „barevná“ řada. Starší bankovky často nejsou akceptovány nebo vyměněny v nižším kurzu.


Upozornění! V souladu s ustanoveními Thajského úřadu pro civilní letectví existuje mnoho omezení pro charterové lety.
Nelze využít zpáteční let charterem společnosti LOT na trase z Bangkoku do Varšavy nebo z Bangkoku do Katovic a z Phuketu do Varšavy nebo z Phuketu do Katovic, pokud jste nepřiletěli do Thajska charterem společnosti LOT ze stejného odletového města a do stejného místa určení ve stejné sezóně (od listopadu do května).

Při zpátečním letu nelze kombinovat letiště odletu při odletu z Polska s cílovým letištěm (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Katovic).
Není možné kombinovat cílové letiště při odletu z Polska s letištěm odletu při zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Phuketu do Varšavy).
Není možné kombinovat pravidelnou leteckou společnost s odletem z Polska s charterovou leteckou společnosti LOT na zpátečním letu (např. nelze letět z Varšavy do Bangkoku pravidelnou linkou společnosti Emirates a vrátit se z Bangkoku do Varšavy charterovou společnosti LOT).

Lze odletět a vrátit se charterem společnosti LOT do stejného města v Polsku při výběru stejného letiště v Thajsku (např. lze letět z Varšavy do Bangkoku a vrátit se z Bangkoku do Varšavy).
Lze také letět do Bangkoku nebo na Phuket charterovým letem (bez ohledu na odletové letiště) a vrátit se pravidelnou linkou do Polska (např. lze letět charterem společnosti LOT z Katovic na Phuket a vrátit se z Bangkoku do Varšavy pravidelnou linkou společnosti Emirates).

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

PopisPoznávací část
Hotely odpovídající standardu *** dle hodnocení pořadatele - mějte ovšem na paměti, že standard hotelů v Kambodži se může mírně lišit od evropských norem. (V Thajsku a Kambodži není žádná oficiální kategorizace hotelů. Hotely jsou kategorizovány pořadateli zájezdů).
Pokoje: skromně, ale komfortně zařízené, s koupelnou. Většina je vybavena TV, klimatizací a telefonem, někdy i minibarem (za poplatek). Třílůžkový pokoj je obvykle dvoulůžkovým pokojem s přistýlkou (přistýlka je zpravidla v podobě rozkládacího lůžka nebo pohovky).  

Pobytová část
Popisy jednotlivých hotelů jsou k dispozici na webových stránkách R.pl

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.