Kuba - To nejlepší z „ostrova svobody“

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Kuba
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 78 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Zažijte Kubu a s ní vše, co tato neobyčejná země nabízí. Poznejte její tradice, kulturu i minulost, která je všudypřítomná a stále jako by se zdráhala odejít. Kromě svérázných koloniálních městeček budete obdivovat také nádhernou přírodu údolí Viñales a bělostné pláže Karibiku či Atlantského oceánu. Projedete si Havanu ve starých „Amerikách“ a ochutnáte poctivé daiquiri v oblíbeném baru papá Hemingwaye. Samozřejmě nebude chybět ani odpočinek v komfortním resortu s all inclusive programem, kde poznávací zájezd Kubou zakončíte.

Program zájezdu

1. den: ODLET DO DESTINACE

Let s přestupem do hlavního města Kuby – Havany. Přílet na Kubu, transfer do hotelu. Ubytování.

2. den: STARÁ HAVANA (UNESCO)

Váš první den na Kubě a bližší seznámení s hlavním městem tohoto ostrova. Stará koloniální Havana s honosnými domy, koloniálními paláci i polorozpadlými vilkami, které dávají Havaně tu pravou tvář. Poznáte nejvýznamnější památky staré Havany a možná právě zde ochutnáte váš první drink – slavné daiquiri v baru Floridita, kde si ho dopřával i papá Hemingway. Vydáte se po stopách tohoto slavného spisovatele, kdy si například dáte drink v jeho oblíbené a proslulé Bodeguitě del Medio. Na závěr váš čeká návštěva muzea slavného rumu Havana, kde budete mít příležitost tento kubánský rum ochutnat. Ubytování.

3. den: PINAR DEL RÍO, ÚDOLÍ VIÑALES (UNESCO)

Po snídani odjezd do západní části ostrova, která je známá pěstováním jednoho z nejlepších tabáků na světě. Cestou do údolí Viñales, oblasti pěstování tabáku a chráněnou oblastí UNESCO, navštívíte orchideárium a místní farmu na pěstování tabáku. V průběhu dne zastávka na oběd (zdarma v rámci programu).

4. den: HAVANA VE STARÝCH „AMERIKÁCH“

Dnes poznáte Havanu z trochu jiného pohledu – čeká vás návrat do 50. let 20. století a projížďka v tzv. starých Amerikách, kdy uvidíte např. Náměstí revoluce, mafiánský hotel Nacional, proslulý Malecón, Kapitol, pevnost El Moro a jiné. Zastávka ve fabrice, kde názorně uvidíte, jak slavný kubánský doutník vzniká.

5. den: KROKODÝLÍ FARMA, ZÁTOKA SVINÍ

Po snídani opustíte Havanu a vydáte se směrem na východ ostrova k Zátoce sviní, kde se poprvé vykoupete v Karibiku. Cestou vás čeká zastávka u krokodýlí farmy, v indiánské vesnici Guama a jeskyni Cueva de los Peces, kde si budete moci pořídit krásné fotografie. Ubytování v oblasti Cienfuegos.

6. den: CIENFUEGOS (UNESCO), TRINIDAD (UNESCO)

Návštěva města Cienfuegos, kterému se nazývá „perla jihu“ nebo „kubánská Paříž“. Nejelegantnější a nejčistší město Kuby leží u jedné z nejlepších přírodních zátok Karibiku. Navštívíte zde historické centrum, pobřežní promenádu Malecón, výstavní paláce a jednu z největších botanických zahrad Karibiku. Přesun autobusem do Trinidadu, nejkrásnějšího kubánského koloniálního města, které zbohatlo zejména díky cukrovarnictví. Ubytování v oblasti Trinidad s all inclusive – hotel přímo u pláže.

7. a 8. den: TRINIDAD - VOLNÝ DEN

Volné dny, abyste si dosyta užili all inclusive v hotelu přímo u Karibiku.  

9. den: CAMAGÜEY (UNESCO)

Vaše cesta pokračuje dál na východ ostrova, do třetího největšího města Kuby – Camagüey. Jeho koloniální architektura je naprosto odlišná od ostatních koloniálních měst nejen zde na Kubě. Město vás okouzlí svou spletí úzkých křivolakých uliček, jež sloužila jako obrana proti pirátům. Camagüey je poměrně rozlehlé, proto si ho projedete na tzv. bici-taxi. Ubytování v oblasti Camagüey.

10. den: BAYAMO

Po snídaní přejezd do jedné z nejvýchodnějších částí ostrova. Dnešním cílem bude Santiago de Cuba, ale cestou se ještě zastavíte v městečku Bayamo, kde vznikla kubánská hymna a které je spjato s kubánskou revolucí. Město, kde Fidel Castro pronesl svůj poslední projev před předáním moci svému bratrovi Raúlovi. Před konečným cílem v Santiago de Cuba vás ještě čeká zastávka u kostela El Cobre – kostel, jež je zasvěcen Panně Marii del Cobre – patronce ostrova. Ubytování v oblasti Santiago de Cuba.

11. den: SANTIAGO DE CUBA

Dnes vás čeká návštěva původního hlavního města Kuby, Santiago de Cuba – města revoluce Fidela Castra. Na první pohled je zde znát ostrý kontrast “bohatého západu“ a “chudého východu“. Navštívíte historické centrum města a hlavní náměstí, kde Fidel vyhlásil vítězství revoluce, kasárny Moncada (organizovaný útok Fidela 26.7. 1953), pevnost El Morro nebo hřbitov Infigenia, kde jsou pochováni jak José Martí, tak i Fidel Castro. Ubytování v oblasti Santiago de Cuba.

12. den: SANCTI SPÍRITUS

Váš program se pomalu chýlí ke konci, a tak vás čeká dlouhý transfer směrem k Varaderu. Cestou zastávka na oběd, cílový bod tohoto dne je městečko Sancti Spíritus, jedno z prvních sedmi založených měst na Kubě. Ubytování v oblasti Sancti Spíritus.

13. den: SANCTI SPÍRITUS, SANTA CLARA

Ve městě Sancti Spíritus vás čeká obdobná atmosféra, jakou jste již zažili v koloniálním městečku Trinidad, avšak bez davů turistů a fotek chtivých nadšenců. Navštívíte staré koloniální centrum, nejstarší most na ostrově přes řeku Yayabo nebo hlavní nákupní promenádu s bohatými paláci. Přejezd do města spjatého s „Che“ Guevarou – Santa Clara a návštěva mauzoela Che Guevary. Poté vás již čeká přesun do vašeho cílového bodu celého programu – do letoviska Varadero. Ubytování ve Varadero.

14. - 16. den: VARADERO – VOLNÝ DEN

Zasloužený odpočinek a relax na krásných plážích Atlantského oceánu, ve 4* hotelu s all inclusive přímo na pláži.

17. den: ODLET

Transfer do Havany a odlet s přestupem do Prahy (váš průvodce vás doprovází i při zpáteční cestě).

18. den: PŘÍLET DO PRAHY

Přílet na letiště Václava Havla v Praze.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků zájezdu: 14. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. CK si vyhrazuje právo na změnu v programu. CK si vyhrazuje právo na zvýšení ceny zájezdu z důvodu zvýšení ceny letenky či letištních poplatků. Upozorňujeme, že doba platnosti pasu musí přesahovat dobu pobytu minimálně o 6 měsíců!

PROČ S NÁMI

S námi máte jistotu, že náš průvodce vám bude k dispozici každý den. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se. Program je koncipován tak, abyste poznávali krásy Kuby a na závěr vašeho pobytu odpočívali. Žádná náročná honička nabitého poznávacího zájezdu vás nečeká.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.