To nejlepší z Kuby + Karibské Pláže s Koupáním (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Kuba
Ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 86 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Zažijte atmosféru Kuby až na kůži… S naším průvodcem objevíte koloniální Havanu, malebné město Santa Clara i nádherný Trinidad. Zhlédnete nejkrásnější scenérie údolí Viñales, nedotčenou krajinu pohoří Sierra del Escambray a zrelaxujete na kouzelných plážích ve Varaderu. Ochutnáte kubánský rum i proslulý tabák. Poznávejte Karibik jako cestovatel – prožijte kubánská „nej“ bez starostí!

Popis stravování

snídaně podávány na hotelu obědy – 2. den programu v Havaně v restauraci Bodeguita del Medio, 3. den u Zdi prehistorie, 4. den u Jezera pokladů, 5. den v horách, 6. den v Trinidadu, 7. den ve městě Santa Clara, 8. a 9. den all inclusive ve Varaderu večeře podávány v hotelu – 4. den je možné, že bude večeře namísto v hotelu podávána v okolí města Cienfuegos

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy dle letového řádu s přestupem na Kubu. Přílet do Havany.

2. den

Dnešek je vyhrazen prohlídce kubánské metropole, Havany. Podíváme se během ní mimo jiné na to, jak se vyrábí kubánský rum, navštívíme místa spojená s Ernestem Hemingwayem, prohlédneme si historické budovy i tržiště se suvenýry. Po snídani začneme společnou prohlídku hlavního města Kuby, Havany. Naše první kroky povedou do uliček Staré Havany s množstvím kulturních a historických památek. Abychom se na naše poznávání hezky naladili, vydáme se nejprve do Muzea rumu, kde nás bude čekat prohlídka historického zařízení palíren s místním průvodcem a chybět nebude samozřejmě ani ochutnávka pravého kubánského rumu, případně šťávy guarapo, vyrobené z cukrové třtiny. Po prohlídce muzea se přesuneme na náměstí Plaza Vieja, které bylo postaveno již v 16. století. Na nedalekém náměstí Františka z Assisi si nesmíme nechat ujít příležitost vyfotit se se sochou havanského tuláka. Procházkou přes Plaza de Armas dorazíme až k hotelu Ambos Mundos, ve kterém budeme moci nakouknout do pokoje číslo 511, v němž pobýval slavný spisovatel Ernest Hemingway. Společně pak vyjedeme na terasu hotelu, kde se budeme moci osvěžit pravým kubánským mojitem nebo jiným koktejlem dle vlastní chuti. Po krátkém odpočinku povedou naše kroky dále na náměstí Plaza de la Catedral s dominantní stavbou barokní havanské katedrály, v níž byly v minulosti uloženy ostatky Kryštofa Kolumba. Na oběd nemůžeme zajít nikam jinam než do malé krčmy La Bodeguita del Medio, legendárního havanského podniku, do nějž chodíval Hemingway i Errol Flynn. Po obědě se projdeme po hlavní havanské nákupní třídě a zavítáme do proslulého baru Floridita, v němž údajně vznikl koktejl daiquiri. Později odpoledne nás bude čekat přesun autobusem, kterým dojedeme na ústřední havanské tržiště. Čas strávený zde budeme moci využít k nákupům tradičních suvenýrů. Po nákupech přejedeme k pevnosti El Morro, od níž se nám naskytne úchvatný pohled na Starou Havanu. Zastavíme se také v hotelu Nacional, jednom z architektonických symbolů celého města, v němž v minulosti nacházeli útočiště pučisté i mafiáni. Naší poslední dnešní zastávkou bude Plaza de la Revolucion – rozlehlé prostranství obklopené šedivými komunistickými budovami, na kterém v minulosti řečnil k početným masám Fidel Castro. Ve večerních hodinách přesun autobusem na hotel, fakultativní večeře, případně návštěva kabaretu.

3. den

Dnes přejedeme do města Pinar del Rio, které je obklopeno nádhernou krajinou a proslulo především pěstováním tabáku, posléze budeme pokračovat do údolí Viñales s tabákovými poli, kde uvidíme působivou malovanou Zeď prehistorie. Po snídani se objednaným autobusem přesuneme západně od Havany do provincie Pinar del Rio se stejnojmenným správním městem Pinar del Rio, které je obklopeno nádhernou krajinou a které proslulo především pěstováním tabáku a výrobou pravých kubánských doutníků. Společně navštívíme továrnu na výrobu doutníků Fábrica de Tabacos Francisco Donatién (pokud bude dostatek času na návštěvu továrny na výrobu doutníků v Havaně, tak bude prohlídka továrny Fábrica de Tabacos Francisco Donatién vynechána), kde se o tomto tradičním průmyslovém odvětví dozvíme více, a zájemci budou samozřejmě moci doutníky také vyzkoušet, případně zakoupit. Poté navštívíme Indiánskou jeskyni, kterou projdeme pěšky, a prohlídka bude zakončena plavbou na lodičce a krásným výjezdem ven z jeskyně. Následně se přesuneme ke zvláštní ručně malované Zdi prehistorie, které se přezdívá „Fidelova modrá skála“. Tato skála, umístěná v nádherné krajině, byla na přání Fidela Castra v 60. letech pomalována výjevy s tématem vývoje člověka od prehistorie až do kubánské revoluce. V blízkosti zdi, na níž převládají různé odstíny modré barvy, nás bude čekat společný oběd. Po obědě opět nastoupíme do našeho autobusu a dále budeme projíždět úrodným údolím Viñales, které nás ohromí bezesporu nejkrásnější kubánskou scenérií s červenými políčky, tabákovými plantážemi a kopci, kterým se tady říká mogoty. Úchvatný pohled do údolí se nám naskytne z jeho jižního okraje, z hotelu Los Jazmines. V pozdních odpoledních hodinách se přesuneme zpět na ubytování v Havaně a večer můžete navštívit tradiční představení s živou kubánskou hudbou a tancem v Divadle Rosaria de Castro nebo kabaret Parisien v hotelu Nacional, popřípadě se projet starými auty.

4. den

Dnes navštívíme poloostrov Zapata a seznámíme se s historií invaze v Zátoce sviní a prohlédneme si historické město Cienfuegos. Ráno opustíme Havanu a i s našimi zavazadly se autobusem vydáme vstříc dalšímu poznávání. Tentokrát pojedeme směrem na jih na poloostrov Zapata do přírodní rezervace, kterou tvoří převážně mokřady a lesy a která je jednou z nejméně osídlených oblastí na Kubě. Po cestě se zastavíme u cukrovaru Australia, kde měl Fidel Castro svůj hlavní stan během invaze v Zátoce sviní v roce 1961. Následně se vypravíme lodičkou na Jezero pokladů Laguna del Tesoro, kde se na ostrůvku nachází indiánský skanzen se sochami indiánů v životní velikosti, chatky pro ubytování a bar.  Po prohlídce ostrova pojedeme na společný oběd do restaurace, většinou se nachází na břehu moře, kde nás bude čekat také odpočinek s možností krátkého koupání. Po čase stráveném u moře budeme autobusem pokračovat podél hlubokého zálivu Zátoky sviní, kde se nachází muzeum Museo de Playa Girón.  Později odpoledne se ještě zastavíme ve městě Cienfuegos, které je přímořským střediskem se zachovalým historickým jádrem, z něhož dýchá francouzský šarm. V Cienfuegos vznikl v 18. století vůbec první cukrový mlýn na Kubě a město se později vyšvihlo až na jedno z nejdůležitějších kubánských překladišť cukru. Společně se projdeme městem a během prohlídky uvidíme třeba úchvatnou luxusní vilu Palacio del Valle, postavenou v maurském stylu, katedrálu z 19. století na rozlehlém centrálním náměstí nebo divadlo Téatro Tomás Terry, jež zřídil jeden ze zdejších majitelů cukrovaru, který zbohatl díky obchodu s otroky. V divadle v minulosti vystupovali slavní pěvci jako Enrico Caruso či Sarah Bernhardtová. Ve večerních hodinách přesun na hotel v Cienfuegos či okolí, ubytování.

5. den

Dnešní den je vyhrazen přírodě a lehké horské turistice v oblasti Topes de Collantes a pohoří Sierra del Escambray.  Po snídani se přesuneme autobusem do chráněné oblasti Topes de Collantes, nedotčené krajiny v pohoří Sierra del Escambray, druhého největšího pohoří na Kubě, které se táhne v délce 90 kilometrů. Ze střediska Topes de Collantes se přesuneme nákladním vozem ZIL k místu, odkud se vyráží pěšky. Úchvatnou krajinu s tropickou vegetací, borovicemi, eukalypty a bohatou faunou si nejlépe užijeme během nenáročné pěší túry v horách s místním průvodcem. Během procházky uvidíme zástupce místní flóry – kávovníky, velké stromy mamey nebo košaté mimózy. Projdeme se kolem vodopádu Rocío a zájemci budou moci využít volný čas na koupání. Pěšky dojdeme společně až k restauraci, kde nás bude čekat zasloužený společný oběd. Po obědě autobusem dojedeme do letoviska Topes de Collantes, které založil ve 30. letech minulého století diktátor Batista pro svou nemocnou ženu, jíž tu nechal vystavět malebnou venkovskou chatu. V tomto letovisku se také ubytujeme. Večer bude následovat volný program k individuálnímu odpočinku a večeře na hotelu.

6. den

Návštěva koloniálního města Trinidad na pobřeží, prohlídka keramické dílny a ochutnávka tradičního koktejlu. Následně přejezd do malebného města Sancti Spiritus. Po snídani opustíme hory a vydáme se na jižní pobřeží Kuby do města Trinidad, které je zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Po cestě se zastavíme na vyhlídce Mirador, z níž se nám naskytne nádherný pohled na pobřeží, do hor a na město Trinidad. To je jedinečným zachovalým španělským koloniálním městem, v němž jako by se zastavil čas. Nejprve navštívíme keramickou dílnu, kde budeme moci ochutnat tradiční koktejl canchanchará vyrobený z rumu, limetky, vody a medu. Koktejl dostaneme v keramickém pohárku, který si pak budeme moci ponechat coby suvenýr. Poté nás bude čekat společná procházka malebnými dlážděnými uličkami mezi domy v pastelových barvách. Podíváme se na poklidné ústřední náměstí Plaza Mayor  v srdci Starého města a na zdejší kostel Iglesia y Convento de San Francisco s vysokou zvonicí. Pokud bude otevřeno, navštívíme také kostel Iglesia de la Santísima Trinidad, uvidíme schody, na nichž se dříve obchodovalo s otroky a nemineme ani zdejší tržiště s tradičními suvenýry. Na závěr prohlídky se zastavíme na společný oběd a poté už se přesuneme autobusem do města Sancti Spíritus, které se rozkládá v srdci úrodného zemědělského kraje u řeky Tuinucú. Společně se projdeme zrestaurovanými uličkami, uvidíme koloniální domky natřené pestrými barvami s balkony z kovaného železa a zavítáme do srdce města na klidné náměstí Parque Serafín Sánchéz, obklopené stromy a neoklasicistními budovami. Náměstí je pojmenováno po zdejším hrdinovi ve válkách za nezávislost. Procházkou po hlavní pěší třídě dorazíme až k působivému kamennému mostu Yayabo s velkými oblouky, který je symbolem města. Aby byl most pevný a stabilní, mísili prý jeho stavitelé během stavby cement s kozím mlékem. Poté nasedneme do autobusu a vydáme se společně na hotel.

7. den

Prohlídka města Santa Clara a zdejšího muzea a mauzolea s ostatky Che Guevary. Odpoledne přejezd do letoviska Varadero s krásnými plážemi. Po snídani nás čeká přejezd do města Santa Clara, které je neodmyslitelně spjato s odkazem proslulého kubánského revolucionáře Che Guevary. Právě zde totiž Guevara zaznamenal svůj největší revoluční triumf – v prosinci roku 1958 zde se svými lidmi porazil oddíly generála Batisty. Společně nejprve navštívíme Museo Memorial del Ernesto Che Guevara, monumentální památník, muzeum a mauzoleum, v němž jsou uloženy ostatky slavného revolucionáře. Po návštěvě muzea se projdeme městem. Podíváme se na hlavní náměstí Parque Vidal, na kterém na fasádě hotelu Santa Clara objevíme díry po kulkách z revolučních bojů. Po společném obědě nás bude čekat delší cesta do nejznámějšího turistického letoviska na Kubě, Varadera. Jedná se o bezmála 20 kilometrů dlouhý poloostrov lemovaný nádhernými bílými písečnými plážemi. Zde se v podvečerních hodinách ubytujeme v hotelu u moře. Poté bude následovat večerní volno na koupání – all inclusive program.

8. den

Dnešek je vyhrazen odpočinku a koupání na pláži Varadero. Zájemci budou moci na místě využít nabídky některého z placených výletů a bohatých aktivit. Nabízí se například návštěva delfinária, výlet katamaránem na ostrov Cayo Blanco spojený se šnorchlováním a koupáním s delfíny, projížďka vodním skútrem, výlet džípem do přístavního města Matanzas apod. Občerstvení na hotelu po celý den formou all inclusive, včetně alkoholických nápojů.

9. den

Dnešek je vyhrazen odpočinku a koupání na pláži Varadero. Zájemci budou moci na místě využít nabídky některého z placených výletů a bohatých aktivit. Nabízí se například návštěva delfinária, výlet katamaránem na ostrov Cayo Blanco spojený se šnorchlováním a koupáním s delfíny, projížďka vodním skútrem, výlet džípem do přístavního města Matanzas apod. Občerstvení na hotelu po celý den formou all inclusive, včetně alkoholických nápojů.  

10. den

V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k relaxaci nebo k nákupům, poté přesun na letiště. Odlet zpět do Prahy.

11. den

Přílet do ČR v odpoledních hodinách.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Kabaret Tropicana Dospělý 2300.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.