Relax na plážích Kypru + Jízda Džípy + Ruční Výroba Sýru Halloumi (letecky z Pra

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Kypr
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 33 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Starosti stranou, je čas na pohodu… Afroditin ráj vás dostane. Zrelaxujete na plážích Pafosu, objevíte pestrý život pod hladinou a možná i mořské želvy. Můžete prozkoumat potopený vrak, vyrobit si vlastní sýr halloumi, užít si jízdu džípem, koupání v Blue Lagoon nebo plavbu lodí. A ochutnávat kyperské meze, souvlaki i skvělé víno. Načerpejte novou sílu a prožijte odpočinek na Kypru!

Popis stravování

snídaně a večeře jsou zajištěny v hotelu během dne je počítáno s časem na oběd

Popis ubytování

ubytování je zajištěno ve 3* hotelu ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Larnaky dle letového řádu. Po příletu se přesuneme na hotel do Pafosu a začne opravdový relax! Přivítá vás město s bohatou historií a nespočtem krásných pláží.

2. den

Vítejte na Kypru, ostrově Afrodity… Písčité pláže jako zrozené k odpočinku už na vás čekají. Nadšenci historie jistě ocení fakultativní výlet do Pafosu, kde probádáme archeologický park (UNESCO) i podzemní královské hrobky. Večer ochutnáme tradiční kyperské meze.  Dovolená, o které jste snili, je tady. Pafos se právem řadí k nejkrásnějším kyperským letoviskům. Nádherné pláže, průzračné moře, starobylá kultura, mystická atmosféra, stylové taverny… Co víc si přát? Odpočinková idylka, jak má být. Pro aktivnější zájemce je připravena fakultativní procházka městem Pafos. Navštívíme archeologický park zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Ohromí nás především podzemní královské hrobky tvořící ohromnou nekropoli skalních hrobů z helénského a římského období. Naší pozornosti neuniknou ani nádherné mozaiky v Dionýsově a Théseově vile nebo katakomby sv. Solomoni, v nichž si prohlédneme svatyni zasvěcenou židovce Solomoně, jejíž sedm synů bylo podle pověsti kvůli své víře vhozeno do nádrže s vroucím olejem.  A nebude chybět ani pravá kyperská kuchyně. Připraveni? Se zájemci se večer vydáme do místní taverny a ochutnáme tradiční kyperské meze.  Jde o rozsáhlé menu skládající se z několika chodů. Nabízí se vám tak jedinečná příležitost ochutnat veškeré delikatesy, které kyperská kuchyně nabízí. Od salátů, přes mořské plody, ryby, kebab, olivy, grilovaný sýr haloumi až po sladkou tečku na závěr v podobě želé z hroznového vína s mandlemi neboli soutzioukos.  Po skvěle zakončeném dni se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.

3. den

Slunce, písek a nekonečný klid. Symboly dalšího dne dovolené v kyperském ráji. Budeme si dopřávat lahodné míchané drinky a příjemně lenošit ve stínu palem. Nabízí se i šnorchlování, při kterém objevíte utajené krásy mořského dna a místní živočichy.  Vychlazené koktejly, blankytná obloha a božský klid. Zahoďte starosti a začněte naplno odpočívat! Na výběr máte hned několik pláží a ta nejznámější v okolí nesoucí název Coral Bay je na dosah ruky.  Pokud patříte mezi zkoumavější povahy, nasaďte si brýle a vydejte se šnorchlovat. Zdejší vody ukrývají kromě jiného i mořské želvy. Kypr je oblíbenou destinací potápěčů. Pokud jste někdy chtěli potápění vyzkoušet, teď máte tu pravou příležitost. Průvodkyně vám poradí se zajištěním potřebného vybavení v potápěčském obchodě a pak už se směle můžete vydat třeba na průzkum místního potopeného vraku lodi. 

4. den

Šumění vln nebo adrenalinová jízda. Co vás láká více? Opět si můžete nerušeně užívat plážovou pohodu. S milovníky dobrodružství vyrazíme džípy do přírodní rezervace Akamas. Projdeme se kaňonem v rokli Avakas a navštívíme i želví zátoku. Stačí nasednout... I dnes se můžete dát přednost odpočinku na lehátku a začíst se na pláži do své oblíbené knihy. Odpočívejte, jak je libo. Pro dobrodruhy máme adrenalinový fakultativní výlet džípy do přírodní rezervace Akamas.  Ráno nastoupíme do džípů a vyrazíme směr západní pobřeží. Vydáme se přes banánové plantáže až do rokle Avakas. Při krátké procházce projdeme menším kaňonem s kamennými útvary, kde můžeme narazit na ohrožené druhy rostlin či hmyzu. Další zastávkou bude zátoka Lara, kde se dozvíme zajímavosti o záchraně mořských želv, které na tuto pláž kladou svá vejce. V neposlední řadě navštívíme Afroditiny lázně, proslulý přírodní bazének s kříšťálově čistou vodou a vodopádem.  A hlavně nezapomenout plavky, vyrazíme totiž i do Blue Lagoon neboli Modré zátoky, jež je známá svou křišťálově čistou vodou a je vhodným místem pro šnorchlování.  Během dne je počítáno i s obědem, který si můžete dát v jedné z místních restaurací či si oběd nechat zabalit s sebou a udělat si piknik. 

5. den

Celý den můžete věnovat oddechu a koupání v křišťálovém moři. Se zájemci se vypravíme do pohoří Troodos, kde si vyzkoušíme výrobu sýru halloumi u místní farmářky. Vlastní výrobky náležitě ochutnáme a okoštujeme kyperské víno i typické sladkosti. Nenechte si ujít nejlepší gurmánský zážitek na Kypru!  Pro ty z vás, jež se od slunce neodtrhnou, bude opět k dispozici vyhřátá pláž. Bez zábran si můžete užívat středomořskou atmosféru, relaxovat nebo prozkoumat nejkrásnější zákoutí při procházce po pobřeží. Pro gurmány máme připraven jedinečný fakultativní výlet do pohoří Troodos s kurzem vaření sýru halloumi na místní farmě s ochutnávkou vína.   Ráno odjedeme do horské vesničky na malou farmu jedné místní dámy, která nás krok po kroku provede tradiční ruční výrobou kyperského sýra halloumi. Vlastnoruční výrobek si následně společně vychutnáme v čase, kterému se anglicky s oblibou říká brunch a u nás lidově branč, i s dalšími pochutinami. Nasyceni výborným sýrem, který se velice často podává grilovaný, se přesuneme dále do hor. Čeká nás vinice se starým lisem hroznů a budeme mít možnost i ochutnat vynikající kyperské víno.  Při cestě zpět do Pafosu na hotel bude naší poslední zastávkou vesnička Geroskipou proslulá výrobou tradičních sladkostí, které samozřejmě můžete okusit dle libosti. 

6. den

Odpočinek u Středozemního moře pokračuje… Nechte se unášet na vlnách při plavbě po okolních zátokách. Čeká vás fantastický půldenní fakultativní zážitek na palubě výletní lodi. Koupání, šnorchlování, grilované pochoutky, osvěžující koktejly i výhledy na ostrov – relax s puncem dokonalosti. Plážového lenošení není nikdy dost. Pokud přece jen potřebujete změnu, tak dnešek je k tomu jako stvořený. A přitom nepřijdete o průzračné moře ani vodní radovánky. Využijte jižního středozemního slunce naplno a nasajte jeho energii – z paluby lodě. Se zájemci dopoledne vyrazíme do přístavu v Pafosu, odkud se vydáme na poklidnou půldenní plavbu. Nebudou chybět výhledy na pevninský Kypr, na programu je i zastávka na koupání či šnorchlování a budete tak mít příležitost prozkoumat další část místního podmořského života a třeba i tady narazíte na mořskou želvu.  V průběhu plavby se podává oběd. Na výběr je nepřeberné množství grilovaných pokrmů, salátů, ovoce a pochutin včetně nápojů. 

7. den

Plnými doušky si užijeme poslední den na prosluněném Kypru. Vychutnáme si ostrovní atmosféru, budeme odpočívat a načerpáme novou energii i místní pohodu. Závěr úžasné dovolené na věčně slunném ostrově se blíží. Načerpejte sluneční paprsky do zásoby a nechte se hýčkat koktejly u bazénu. Tento den je celý určený k odpočinku. Můžete ho využít i k nákupu suvenýrů, nakouknout do místních taveren a ochutnat například typické souvlaki neboli maso grilované na špejli. Doporučujeme také nenechat si ujít příležitost a vyzkoušet místní kebab. V případě zájmu můžete s průvodkyní podniknout večerní procházku po okolí. Celý den je jen váš, tak si ho skutečně užijte!

8. den

Rozloučíme se s Kyprem a odletíme zpět do ČR dle letového řádu. 

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Jízda džípy přírodní rezervací Akamas Dospělý 1300.00 Kč Výroba sýru Halloumi a ochutnávka vína Dospělý 2600.00 KčDítě 2100.00 Kč Odpočinková plavba lodí s koupáním Dospělý 1300.00 KčDítě 750.00 Kč



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.