Čarokrásné Pobaltí - Velikonoční Riga, Tallin a Vilnius

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Lotyšsko, Vidzeme
Název ubytování Čarokrásné Pobaltí - Velikonoční Riga, Tallin a Vilnius
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 16 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

1. DEN
Odlet z Prahy do Rigy.  Po příletu poznávání hlavního města Lotyšska s možností výletu na Rižský trh či do města Jurmala. Ubytování ve 4* hotelu se snídaní, nocleh.
2. DEN
Po snídani poznávání největšího města Pobaltí. Čeká na Vás například Staré město („Vecrīga“), které je součástí seznamu světového dědictví UNESCO. Zde se nachází například Dům Černohlavců – budova která sloužila cechu svobodných německých kupců, je nejznámější stavbou Rigy a nejspíše jste ji již někdy viděli na nějaké fotografii. Pro příznivce výšek a výhledů je možné navštívit věž kostela sv. Petra, která se tyčí ve výšce přesahující 120 metrů a odkud je krásný výhled na celou Rigu či Televizní věž s výškou 322 metrů. Mezi další úchvatná místa, která rozhodně stojí za to navštívit jsou Rižský hrad (sídlo prezidenta země), Rižský Central Market či Pomník svobody. O Rize je známo, že je ideálním místem pro milovníky historie a architektury – důkazem jsou například budovy Lotyšské akademie věd, Lotyšské národní knihovny, bývalého sídla KGB apod. Příroda zastává v Rize také svou důležitou roli, nachází se zde například Victory Park vhodný k pikniku, či ZOO. V odpoledních hodinách transfer do Tallinu přes oblast Turaida. Ubytování ve 4* hotelu v Tallinu se snídaní, nocleh.
3. DEN
Poznávání hlavního města Estonska – Tallinu. Pro toto město jsou typické kontrasty historie s moderními budovami. Navštívit zde můžete například radniční náměstí, které je centrem starého města (je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO) a kde se nachází Tallinská radnice – místo, kde sídlí politika, ale zároveň se zde konají různé kulturní a společenské akce. Dalším zajímavým místem je katedrála Alexandra Něvského, která se tyčí na kopci Toompea v komplexu městského hradu – na tomto kopci dnes sídlí také estonský parlament. I v tomto městě si najdou své příznivci historie – nachází se zde Tallinské městské hradby, které se dochovaly až do dnešní doby a můžete tak nahlédnout, jak vypadal středověký obranný systém tohoto města. Dále se zde nachází také věž s přezdívkou „Tlustá Markéta“ a mnoho dalších historicky významných míst. Ochuzeni nebudou ani příznivci scenérií a výhledů – kromě kopce Toompea můžete navštívit i zde vysokou televizní věž s vyhlídkou či platformu Kohtuotsa. V odpoledních hodinách návrat zpět do Rigy, ubytování ve 4* hotelu se snídaní, nocleh.
4. DEN
První část dne určena pro další poznávání Rigy, poté následuje transfer do Litevského Vilniusu přes Rundalský palác a ubytování ve 3* hotelu ve Vilniusu se snídaní.
5. DEN
Prohlídka hlavního města Litvy – Vilniusu. Toto město bylo dříve z velké části závislé na Polsku a proto zde stále žije mnoho Polských obyvatel. Oproti ostatním Pobaltským hlavním městům je Vilnius obehnán kopci a lesy, které město chrání. Dominantou tohoto města je historické centrum, které je jako další místa v Pobaltí zapsáno seznam kulturního dědictví UNESCO. Dalším místem, které rozhodně stojí za návštěvu je Litevský hrad, který je rozdělen na 2 části – dolní a horní. Na vrcholu horního hradu se poté nachází raritní osmiboká Gediminasova věž, ze které můžete zažít úchvatné výhledy na celou tuto Litevskou metropoli. Ve Vilniusu je také mnoho krásných kostelů a chrámů, které nádherně odkazují na všudypřítomnou barokní architekturu. Historii Litvy zajímavým způsobem popisuje také projekt Literatų street, kde můžete nalézt různá umělecká díla mnoha významných Litevských umělců. V pozdních večerních hodinách transfer zpět do Rigy na letiště.
6. DEN
V brzkých ranních hodinách odlet zpět do Prahy.
Změna program vyhrazena.
CENA ZAHRNUJE: leteckou přepravu Praha – Riga – Praha, letištní taxy a další poplatky, transfer na letiště a z letiště, transfer Riga – Tallin – Riga, transfer Riga – Vilnius – Riga, 1 noc ve 3* hotelu ve Vilniusu, 2 noci ve 4* hotelu v Rize, 1 noc ve 4* hotelu v Tallinu, 4x snídaně, služby česky či slovensky hovořícího průvodce.
CENA NEZAHRNUJE: cestovní a covid pojištění, jízdné na místní hromadnou dopravu, vstupy, příplatek za polopenzi, místní pobytové taxy (platba v hotelu na recepci).



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.