Maďarské národní parky na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Maďarsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 10 400 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Po cyklostezkách národními parky Aggtelek a Bükk

Program zájezdu

1. den

Večerní odjezd z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Slovenska.

2. den

Okruh z obce Aggtelek po cyklostezce přes obce Jósvafö a Szin působivou krasovou krajinou k prameni Tetves-forrás a podél potoka Ménes do osady Szelcepuszta a zpět do Aggtelek (45 km, ↑500 m, ↓500 m). Volitelné zkrácení etapy a odpolední prohlídka jeskyně Baradla a následný přejezd autobusem na místo ubytování v Bogács. Podle chuti a času možná návštěva místního termálního aquaparku.

3. den

Cyklostezkou z opatství Bélapátfalva k cisterciánskému klášteru a pod vrcholy Bél-Kó (815 m), Ör-Kö (880 m), Kerek-rét-fö (875 m), Kálmán-hegy (855 m), Körös-bérc (956), poté kolem zříceniny hradu Gerenna-vár, sjezd pod vrchol Kalapat (615 m) s rozhlednou Millenniumi kilátó, možnost výšlapu na rozhlednu. Dále k závojovému vodopádu Fátyol, kolem konečné stanice úzkokolejky Szalajka-Fátyolvízesés, nad potokem Horotna až do Szilvásvárad se státním hřebčínem lipicánů (35 km, ↑800 m, ↓800 m). Případné zkrácení sjezdem přímo ke konečné stanici úzkokolejky v údolí Szalajka. Cestou na ubytování možná návštěva unikátních termálních lázní Saliris Resort v obci Egerszalók s kaskádovitým úbočím travertinového svahu a vápennými jezírky připomínajícími turecké Pamukkale.

4. den

Z obce Bogács po cyklostezce do Cserépfalu a údolím podél potoka Hór nedaleko zříceniny hradu Füzér-Kö, kolem útulny jeskyňářů k osadě Hollóstetö přes Bükkszentkereszt až do Miskolctapolca (40 km, ↑550 m, ↓550 m). Možnost zkrácení s využitím autobusu do Bükkaranyos, dále po silnici do Kisgyör a lesní cestou údolím potoka Kulcsár-völgyi do Miskolctapolca. Návštěva přírodních termálních jeskynních lázní Barlangfürdo.

5. den

Přejezd autobusem nad ves Répáshuta a odtud po cyklostezce centrální částí národního parku k samotě Völgyföház a prameni Szent Erzsébet až do obce Bükkzsérc a místa ubytování v Bogács (25 km, ↑350 m, ↓750 m). Případné zkrácení cyklostezkou podél potoka Hór a kolem jeskyně Suba-lyuk do Cserépfalu a Bogács. V případě nepřízně počasí možná návštěva termálů v Egeru nebo v Győru. Odpolední přejezd Maďarska přes Bratislavu, příjezd do Brna ve večerních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.