Mezőkövesd - Privátní domky Mercurius

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Maďarsko, Mezőkövesd
Název ubytování Mezőkövesd - Privátní domky Mercurius
Typ ubytování Apartmány a studia
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 1 120 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Cestovní kancelář:  DAEN Ukaž zájezd na stránkách CK
Popis zájezdu

TIPY PRO SPORT A VOLNÝ ČAS
Cyklistika, městské lázně, koupaliště, procházka k jezeru Hámori-tó

POZNÁMKA
23.7.-20.8.pobyt na min. 3 noci. Ve vile pro 6 osob min. obsazenost 4 osoby.Možnost doplatku za klimatizaci - počítáno na den a místnost.V zimních měsících možnost přitápění za poplatek.

Popis stravování

Vlastní (vybavený kuch. kout). Možnost doobjednat večeře, polopenze či plné penze - cena na vyžádání.

Popis ubytování

Balíček 1Rekreační pobyt zahrnuje ubytování v počtu dle zvbovlené délky pobytu, spotřebu energií, lůžkoviny, závěrečný úklid, parkování, služby česko/maďarsky mluvícího delegáta (k dispozici 24/7 na telefonu).VYBAVENÍ UBYTOVACÍHO ZAŘÍZENÍVenkovní posezení, zahrada, venkovní bazén (některé APT s příplatkem), úschovna kol (některé APT), parkoviště.VYBAVENÍ POKOJŮ2 až 4lůžkové apartmány s možností až 4 přistýlek, vlastní soc. zařízení (sprcha nebo vana, WC), obývací pokoj s vybaveným kuch. koutem (varná deska, lednička, základní nádobí, mikrovlnná trouba,…), TV nebo TV-SAT, terasa. Jednotlivé apartmány se mohou lišit svým vybavením.

Popis lokality ubytování

Popis destinaceMezőkövesd: nachází se na severovýchodě Maďarska, u dálnice E71, jež vede z Budapešti do Miskolce. V roce 1938 nechal poslanec parlamentu na vlastní půdě vykonat ropné vrty. Ropu sice nenašel, ale roce 1939 začala z hloubky 875 m do 30 metrové výšky vyvěrat teplá voda z vodní nádrže z doby triasu. Tato voda je nejen jedna z nejvzácnějších v Maďarsku, ale významná je i v celé Evropě. Díky obsahu vápníku, hořčíku a hydro-karbonátu má protizánětlivé účinky. Vysoký obsah chloridu podporuje imunitní systém těla, má oživující a všeobecně posilující účinky.V termálních lázních Zsóry-fürdő, asi 3 km od Mezökövesd, se nachází 21 bazénů v krásném rozlehlém parku. Celoročně otevřená je krytá část areálu, kde jsou 3 bazény s léčivou termální vodou, dále plavecký bazén, sauny, bublinkové koupele a balneoterapie a vnější část (jen zážitkové a léčebné bazény). Letní koupaliště (bazén s umělým vlnobitím, kulatý bazén se zážitkovými prvky a dětský bazén s atrakcemi) se otevírá 1.5. Milovníci slunce se mohou využít sluneční terasu. Nejmenší čeká dětské hřiště, větší se mohou pobavit s obřími šachy nebo plážovým volejbalem.Nejstarší část městečka Mezökövesd – Hadas na první pohled vypadá jako skanzen, avšak v mnoha domech se stále bydlí. V této malé "čtvrti" můžete stále nalézt typické domky s běloskvoucími zdmi a doškovými střechami. Můžete zde vidět ruční práce vyšívání tradičních motivů „matyó“, výrobu starých panenek, malování na nábytek či vajíčka, hrnčířství, broušení skla a další lidové práce.Tipy na výlet:•Eger (cca 20 km) historické město s četnými historickými a kulturními památkami: - Bazilika (druhý největší kostel Maďarska), - Arcibiskupský palác (sbírka cenných církevních klenotů), - Lyceum (postaveno hrabětem Eszterházym, nyní vysoká škola, v knihovně uložen pravý Mozartův dopis), - Malo- a Velkoproboštský palác, hrad (kasematy, muzeum místních dějin atd.), minaret (nejsevernější památník Evropy z tureckých dob) atd. Oblast Egeru se vyznačuje především svými vinicemi a vinnými sklepy, které je možno také navštívit a případně shlédnout zde maďarský folklór případně vinobraní •Egerszalók (6 km od Egeru) - areál s 16 bazény (11 vnitřních, 5 venkovních)•Demjén (10 km od Egeru) – malé jeskynní termální lázně. Szarvaskö (32 km) – starobylý hrad v údolí toku říčky Eger, hrad Sirok a tzv. jeskynní byty, které sloužily jako obytné místnosti, obec Bükkszék - kyselá léčivá voda „Salvus“ (tiší bolesti žaludeční a střevní), koupaliště s velkou skluzavkou, Noszvaj – četné vinné restaurace, •Szilvásvárad (48 km) – hřebčín maďarských lipicánů



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.