Relax na plážích Malty + Modré Poklady Ostrova + Domov Pepka Námořníka (letecky

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Malta
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 26 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Azurové nebe, slunečné počasí, tyrkysové moře, chutná kuchyně… dokonalá kombinace dovolené. Míříme na malý, za to zážitky velký ostrov Malta. Užijete si krásnou pláž Golden Bay a koupání na ostrůvcích Gozo i Comino. Objevíte modré klenoty od jeskyně Blue Grotto až po Modrou lagunu. Prozkoumáte Vallettu a tajemné chrámy. Ochutnejte Středomoří a dopřejte si odpočinek na Maltě! 

Popis stravování

večeře o 3 chodech vč. nápoje - nutno objednat den dopředu poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc.zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy na Maltu. Po příletu se přesuneme na hotel, kde strávíme celý náš pobyt. Po cestě nás čeká vyhlížený středomořský odpočinek. 

2. den

A je to tady! Sen o středomořské dovolené se stal skutečností. Vyrazíme do zátoky Mellieha Bay a užijeme si krásné písečné pláže a tyrkysové moře. Odpočinek zpestří i gurmánské zážitky. Pro osvěžení na žhavém slunci jsou jako stvořené lahodné čerstvé saláty. Nebo rovnou vyzkoušet maltskou národní specialitu. Dopřejeme si klidnou snídani a vyrazíme na písečné pláže v zátoce Mellieha Bay. Jestli fungujete na solární přijímače, tak doslova nabijete baterky. Sluníčko, lehounký vánek a vůně moře! Zahálet na dovolené v jídle by byla velká škoda. Nebudeme váhat a vyzkoušet můžeme třeba maltské národní jídlo či pečivo pastizzi. Pokud jste čekali, že obvyklým národním pokrmem na jídelníčcích jsou mořské plody, tak jste trochu na omylu. Ochutnáte totiž „národního“ králíka nejčastěji podávaného s brambory a rajčatovou omáčkou a bylinkami nebo špagety s králičí omáčkou.

3. den

Jeden den na pláži nestačí. Nechte se opět unést… Pokud máte chuť poznat nová místa, je na dnešek fakultativně připraven výlet do osobité metropole Valletty. Prozkoumáme historické centrum, projdeme se nádhernými zahradami a čeká nás i plavba na Trojměstí. Slunečné pláže, letní drinky a šumění vln budou i dnes samozřejmostí. Pro ty, kteří budou mít zájem vychutnat si ostrovní atmosféru v objetí památek, je připraven fakultativní výlet do hlavního města, které je jako celek zapsané na listině památek UNESCO. Opevněná Valletta vám vezme doslova dech a naladí svou osobitou vůní. Překrásné kostely a paláce kontrastují s kouzelnými zahradami položenými vysoko na hradbách nad mořem. Uličky stoupají a klesají, ztrácí se mezi domy a paláci zdobenými malebnými dřevěnými arkýři a balkonky. Město budeme mít možnost prozkoumat i z mořské hladiny na palubě lodi během plavby na proti ležící Trojměstí, kde se původně usídlili Maltézští rytíři. Trojměstí s pohnutou historií nabízí mnoho zajímavých míst jako např. Národní námořní muzeum, které vzniklo přebudováním bývalé pekárny. 

4. den

Osvěžení, bezstarostný odpočinek, nejkrásnější maltské pláže… Pojďme je objevit! Golden Bay a Ghajn Tuffieha Bay patří k perlám ostrova. A my se o tom přesvědčíme. Dáváte-li přednost vodnímu adrenalinu, vyzkoušejte třeba jízdu na lyžích nebo parasailing. Pohoda na lehátku nebo dovádění v mořských vlnách? Je to jen na vás. Navíc můžete vyzkoušet vodní atrakce a sporty jako je jízda na lyžích či parasailing.  A pokud byste uvítali změnu, vydejte se na nedaleké pláže Golden Bay či Ghajn Tuffieha Bay, které patří k nejkrásnějším na Maltě a navíc je pojí i příjemná krátká procházka. Tvrdí se, že na plážích Ghajn Tuffieha Bay můžete pozorovat nejúchvatnější západy slunce nad ostrovem. 

5. den

Užívejte Středomoří… Relax na pláži, křišťálové moře nebo skryté skvosty na jihu ostrova. Se zájemci probádáme chrám Hagar Qim i Mnajdru. Při plavbě lodí budeme obdivovat jeskyni Blue Grotto. Můžete znovu nerušeně odpočívat nebo se chopit šnorchlu a nahlédnout pod hladinu Středozemního moře. Nebo se vydat fakultativně za novými zážitky na místa, kudy prošli Féničané, Řekové, Římané či Kartaginci. Prohlédneme si monolitické chrámové komplexy v Mnajdře a Hagar Qim. V průběhu krátkého lodního výletu se pak pokocháme nevšední krásou filmaři oblíbené jeskyně Blue Grotto.

6. den

Dopřejeme si celodenní odpočinek, při kterém můžeme vyzkoušet pláže i na ostrovech Gozo a Comino. Koupání v Modré laguně na ostrůvku Comino je jednoduše vysněná idylka a Azurové okno ostrova Gozo v nás zanechá hluboký zážitek. Protáhněte se ve vlnkách v zálivu Ghadira či polehávejte v jejich blízkosti. Nebo? Lodí téměř od hotelu můžete vyrazit lodí na ostrůvek Comino, známý tzv. Modrou lagunou s tyrkysově modrozelenou křišťálově čistou vodou S průvodcem se také můžete vypravit na ostrov Gozo, jehož symbolem je dnes již zřícené do moře Azurové okno, unikátní vápencová skalní brána. Oba ostrovy jsou ideální pro osvěžující koupání i příjemné procházky. Stačí si jen vybrat…

7. den

Naše dokonalá dovolená je téměř u konce. Den před návratem si můžeme naplno užít u moře s osvěžujícími koktejly a příjemně lenošit. Pro ty, kteří chtějí i poslední okamžiky strávit objevováním nových míst, se nabízí fakultativní výlet do filmové vesničky Pepka námořníka.  Využijte příležitost užít si plnými doušky poslední plážový den ve středomořské ostrovní atmosféře Malty. Jak se rozhodnete jej strávit, je zcela na vás. Relaxujte a načerpejte energii. Příjemným zpestřením na závěr se může stát fakultativní výlet autobusem k tzv. Popeye village, volně přeloženo vesnice Pepka námořníka. Vyrostla nad zálivem jako kulisa pro stejnojmenný film z 80. let. Slávy se film nedočkal, zato kulisy ve formě cca 20 malebných až pohádkových domků ano. Dospělí si tady přijdou na své stejně jako nadšené děti. 

8. den

V ranních hodinách odlet zpět do ČR a návrat po vydařené dovolené do Prahy. 

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: Kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: Odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.