Nepál - Země horských velikánů

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Nepál
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 72 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nepál však najdete i v sytě rudých rododendronech jež pokrývají úpatí hor, v pestrých orchidejích, v travnatých savanách, a také v tropické vegetaci nepálského jihu. Nepál zosobňují i jeho otužilá zvířata žijící vysoko v horách, ale také pomalí obři džunglí – sloni a vzácní nosorožci. A samozřejmě jeho obyvatelé – přátelští Nepálci, zbožní Tibeťané, bojovní Gurkhové a představitelé mnoha dalších etnik, kultur a náboženství.
To vše a mnohem víc je Nepál – krásný a nesmírně pestrý kout Země nabízející každému nepřeberné množství zážitků, neopakovatelných pohledů a setkání s každodenní asijskou realitou, pestrou jako život sám.

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY

Sraz 2,5 hodiny před časem odletu na letišti Václava Havla Praha (místo a přesný čas bude upřesněn v pokynech k zájezdu). Odlet do Nepálu s přestupem.

2. den: KÁTHMÁNDÚ

Přílet do Káthmándú, hlavního města Nepálu, transfer do hotelu. Pobyt v Káthmandú zahájíme nenáročnou procházkou starým městem. Projdete se uličkami hlavní turistické čtvrti Thamel s mnoha obchůdky a restauracemi. Na náměstí Durbar Square (UNESCO) budete obdivovat prastaré chrámy, z nich některé stále ještě nesou známky zemětřesení z roku 2015. Poté spatříte domov „živoucí bohyně“ Kumárí. Závěr dne, v miliónové metropoli Káthmándú, si vychutnáte u společné večeře. Těšit se můžete na typickou nepálskou kuchyni.

3. den: KÁTHMÁNDSKÉ ÚDOLÍ a jeho památky

Brzy ráno možnost fakultativního vyhlídkového letu k nejvyšší hoře světa Mt. Everest (v závislosti na počasí). Poté bude následovat návštěva nejvýznamnějších památek Káthmándského údolí. Patří k nim buddhistický „opičí chrám“ Svájambhú (UNESCO) shlížející na rušné město pod sebou či nejposvátnější chrám nepálských hinduistů Pašupatináth (UNESCO) se svatými muži, čilým ruchem a spalovací gháty na břehu řeky Bágmatí. Spatříte také slavné Buddhovy oči na vrcholku chrámu Boudhanáth (UNESCO) – centrum místní komunity Tibeťanů.

4. den: KÁTHMÁNDÚ a procházka do vesničky BALTHALI

Čtvrtý den vašeho zájezdu zahájíte výletem do vesničky Balthali a první větší procházkou v Nepálu. Těšit se můžete na typickou krajinu terasovitých rýžových políček, které obklopují nepálské vesničky a pozorování běžného života zdejších obyvatel. * nenáročný trekking, přibližně 4 km, celkem asi 2 hodiny chůze, obtížnost: lehká

5. den: KÁTHMÁNDÚ - SAURAHA

Dopoledne vás čeká odjezd k jednomu z nejznámějších nepálských národních parků. Během cesty můžete fakultativně podniknout nepříliš obtížný rafting. Odpoledne příjezd do městečka Sauraha v blízkosti národního parku Čitvan. Večer se zúčastníte typického tanečního představení etnika Thárů.

6. den: NÁRODNÍ PARK ČITVAN (UNESCO)

Národní park Čitvan byl na seznam UNESCO zařazen v roce 1984. Rozkládá se na ploše 932 km² a je domovem více než 700 druhů zvířat – především ptactva, krokodýlů, kriticky ohrožených gaviálů a nosorožců, divokých slonů, či krále místní džungle tygra indického. Během vycházek, projížděk lodí a safari v džípech se spolu s místními průvodci pokusíte spatřit alespoň některé z těchto plachých tvorů.

7. den: ČITVAN - BANDIPUR

Během dopoledne vás čeká přejezd do Bandipuru, městečka s úžasnou atmosférou. Majestátně leží na krásném místě horského hřbetu ve výšce 1030 m n. m. a představuje živoucí muzeum névarské kultury. Během odpoledne si prohlédnete výrobky místních řemeslníků v dílnách. Nebo vás láká jen odpočinek? V případě dobrého počasí si ho užijete i s krásnými výhledy na masiv Himálaje.

8. den: ČITVAN - PÓKHARA

Vaše cesta bude nyní pokračovat do druhého největšího města v Nepálu, do Pókhary. Město je příjemně rozložené na břehu jezera Phéva a zároveň na úpatí masivu Annapurna. Pókhara je centrem nepálské horolezecké scény. Vy si zde prohlédnete Muzeum horolezectví a projedete se lodičkami po jezeře až k ostrůvku Tál Baráhí se zajímavým chrámem. V případě zájmu bude následovat fakultativní výlet k Pagodě míru, prudší výšlap je při dobrém počasí odměněn nádhernými výhledy na horský hřeben Annapuren.

9. den: PÓKHARA, etapa č. 1: KANDE – AUSTRALIAN CAMP

Devátý den vašeho zájezdu zahájíte prvním turistickým výšlapem. Čeká vás pohodová trasa z Kande, dlouhá přibližně 8 km (cca 2,5 hodiny chůze s  převýšením cca 300 m).  Cílem bude Australian Camp a odpoledne také zasloužený odpočinek. Při dobrém počasí vás budou doprovázet nádherné výhledy na majestátní vrcholky hor. Nadmořská výška: Kande (1 740 m n.m.), Australian Camp (2 055 m)

10. den: etapa č. 2 - AUSTRALIAN CAMP - LANDRUK

Při druhé etapě horské túry vás opět čeká nepříliš náročný trek dlouhý přibližně 12 km (cca 4 – 5 h chůze). Z Australian Campu vaše cesta povede krásnou horskou krajinou do vesnice Landruk. Cesta bude uzpůsobena počasí. Dle konkrétní vybrané trasy pak uvidíte vesničky, visuté mosty, vodopády a další zajímavá místa. Nadmořská výška: Australian Camp (2 055 m), Landruk (1 676 m n.m.)

11. den: etapa č. 3 - LANDRUK - GHANDRUK

Třetí etapa je poněkud náročnější, po úvodním klesání k řece Modi Khola vás čeká stoupání krajinou terasovitých políček nahoru k vesničce Ghandruk, častému výchozímu bodu výprav k Annapurnám. Tato vesnička bude cílem této etapy. Túra je dlouhá celkem 7 kilometrů (cca 3 – 4 hodiny chůze vysokohorským terénem). Večer možnost procházek vesnicí, zejména před západem slunce bývají výhledy na hory úchvatné. Nadmořská výška: Landruk (1 676 m n.m.), Ghandruk (1 996 m n.m.)

12. den: etapa č. 4 - GHANDRUK - SAULE, PÓKHARA

Během poslední etapy postupně sestoupíte opět do nížin. Půjdete cestou vedoucí vesničkami až do cíle ve vesnici Saule. Přibližně po 2 hodinách chůze a 7 km vzdálenosti vás vyzvedne autobus a vrátíte se zpět do Pókhary. Večer si dosyta užijete odpočinku, ale případně také nákupů a ochutnávání pravé nepálské kuchyně v restauracích a barech, které místní živá scéna nabízí. Nadmořská výška: Ghandruk (1 996 m n.m.)

13. den: PÓKHARA – KÁTHMÁNDÚ – BHAKTAPUR

Během dopoledne vás čeká místní přelet do Káthmandú. Vaše putování bude dále pokračovat do starobylého města Bhaktapur s úžasnou atmosférou. Odpoledne si prohlédnete město s jeho úzkými uličkami plnými prodejců všemožného zboží, náměstí Durbar (UNESCO), nádherné chrámy, palác s 55 vyřezávanými okny a nejvyšší nepálskou pagodu Njatapóla.

14. den: BHAKTAPUR - KÁTHMÁNDÚ, ODLET

Poslední den v Nepálu strávíte dle své libosti v Bhaktapuru. Můžete nakupovat poslední suvenýry, procházet se historickým centrem nebo si ještě jednou dopřát jídlo, které vám v Nepálu nejvíce zachutnalo. Naskytne se vám druhá možnost letu k Mount Everestu (v případě, že se neuskutečnil na začátku zájezdu kvůli počasí). Zde vás ještě čeká rozlučková večeře, a poté transfer na letiště a odlet do Prahy s přestupem. NAMASTÉ, Nepále.

15. den: PŘÍLET DO ČR

Přílet na letiště Václava Havla v Praze v brzkých odpoledních hodinách.

Poznámka

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Jedná se o kombinaci poznávacího a aktivního zájezdu s pěší turistikou. CK si vyhrazuje právo na zvýšení ceny zájezdu z důvodu zvýšení ceny letenky či letištních poplatků. Upozorňujeme, že doba platnosti pasu musí přesahovat dobu pobytu minimálně o 6 měsíců!

Proč s námi?

Náš průvodce se o vás bude starat od samého začátku a po celou dobu pobytu vám bude k dispozici. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se. Program je koncipován tak, abyste měli možnost poznat Nepál z mnoha perspektiv. Proto je zájezd rozdělen na část poznávací a část s pěší turistikou.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.