Lofoty - pohodová turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Norsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 40 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Magické souostroví, kde slunce nezapadá (Norsko)

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Evenes (Harstad/Narvik), ubytování na jednu noc.

2. den

Auty vyhlídkovou cestou Lofoast, přes největší norský ostrov Hinnøya do oblasti „hlavního města“ Lofot – Svolværu, se symbolem města Svolvaergeita (Svolvaerský kozel) - dvourohou horou tyčící se nad městem. Fakultativní výlet lodí pohádkovou krajinou do magického Trollfjordu s pozorováním mořských orlů - doporučujeme. Ubytování na dvě noci.

3. den

Přechod přes jeden z nejkrásnějších bodů Lofot s úžasnými výhledy, horu Matmora (787 m) (6 hod, ↑800 m, ↓800 m). Prohlídka města Svolvær s možností večerní fakultativní návštěvy baru a "galerie ledového umění" Magic Ice Bar Svolvær.

4. den

Přesun auty, prohlídka města Kabelvåg s druhým největším kostelem (též nazývaným „lofotská katedrála“) v Norsku, fakultativně návštěva mořského akvária Lofotakvariet. Procházka rybářskou vesnicí Hennigsvær – tzv. „Benátky Lofot“ v dechberoucí krajině. Fakultativně Lofotr – muzeum Vikingů. Ubytování na 3 noci.

5. den

Výlet na Haukland beach s křišťálově čistou vodou a bílým pískem – arktický ráj. Výstup na nejvyšší horu středních Lofot Himmeltindan (931 m) (5-6 hod, ↑900 m, ↓900 m). Přesun auty a návštěva malebné rybářské vesnice Nussfjord (UNESCO) s dřevěnými žlutými a červenými domky.

6. den

Trek k úchvatné pláži Kvalvika Beach (3-4 hod, ↑500 m, ↓500 m). Zastávka u dřevěného Flakstadského kostela z roku 1430 a u zálivu Ramberg s romantickou pláží s bílým pískem. Procházka po Rambergu s případným výstupem na Nubben (240m) s výhledy na Fredvang ostrůvky, které spojují mosty (cca 2 hod, ↑250 m, ↓250 m). Dle počasí a nálady večerní výstup na Nonstinden (459 m) za pozorováním nočního slunce (3 hod, ↑450 m, ↓450 m).

7. den

Vesnice Reine v zátoce obklopené špičatými vrcholky hor (v 70. letech vyhlášená nejkrásnějším místem Norska) a také rybářská vesnice „na konci Lofot“ s nejkratším názvem Å (název pochází ze staré norštiny a znamená „malá řeka”) s muzeem tresek. Ubytování na jednu noc.

8. den

Odjezd lodí z Moskenes do města Bodø (cca 3,5 hod), ubytování na 1 noc. Podle času trajektů krátká túra zalesněnými svahy s vyhlídkou na Bodo (2-3 hod, ↑200 m, ↓200 m), dále možné dojít až k přístavní tvrzi Nyholmen. Fakultativně procházka po pobřeží a Bodø.

9. den

Odlet z Bodø zpět do Prahy.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.