Bieszczady na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Polsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 10 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cykloturistika v polských Karpatech

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 20 hod z Brna přes Olomouc a Ostravu. Noční přejezd Polska.

2. den

Na kole méně turistickou částí Biesczad podél řeky Oslawy až na slovenskou hranici. Odtud do obce Cisna s možností ochutnat místní polskou kuchyni a dále po vrstevnici až do Wetliny. (70 km, ↑1400 m, ↓1400 m)

3. den

Výjezd romantickým údolím řeky Wetlinka do sedla Szczycisko, po hřebeni kolem bývalé vesnice Krywe na soutok řek San a Gleboki. Další hřebenovkou kolem salaší a vrcholů Magura a Holica do vesničky Nasiczne a ze sedla Przel Wyznia do Wetliny. (60 km, ↑1500 m, ↓1500 m)

4. den

Odpočinkový den: S podporou busu poznávání malebné krajiny s návštěvou unikátních dřevěných kostelíků mezi obcemi Ustrzyki Gorne a Ustrzyki Dolne. Splutí řeky San s místním průvodcem - asi 2 hodiny na raftu malebnými meandry s lehkými peřejemi. Alternativně kratší pěší túra na polonině Wetlinské. Karpatské travnaté hřebeny, nekonečné prostory, daleké obzory. Případně možné i individuální cyklistické vyjížďky po okolí. (5 hod, ↑600 m, ↓700 m)

5. den

Autobusem do Ustrzyku Gornych. Na kole do Stuposian a výjezd na úpatí hory Dział. Dále přes louky až na ukrajinsko-polskou hranici a do Tarnawy Niżnej. Po asfaltu k zubří oboře, přes sedlo do vesničky Widełki a zpět do Ustrzyku Gornych (45 km, ↑1100 m, ↓1100 m). Noční přejezd Polska.

6. den

Návrat přes Ostravu a Olomouc do Brna kolem 8 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.