To nejkrásnější z Mazurských jezer + Vlčí Doupě + Varšava (autobusem z Ostravy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Polsko
Ubytování 3* hotely po trase
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 9 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nechte se vtáhnout čarokrásnou jezerní oblastí, panenskou přírodou, rájem ptactva… Připraveni? Míříme k Mazurským jezerům. Projdete se půvabnými Varšavskými paláci i pulzující metropolí. Objevíte jedinečné poutní místo ve Svaté Lipce. Zrelaxujete na březích jezer města Mikolajki, vyrazíte i k Hitlerovu Vlčímu doupěti. Dopřejte si dokonalou dovolenou u Mazurských jezer – bez starostí!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Dnes nás čeká cesta přes celé Polsko a první seznámení s oblastí Mazurských jezer. Zakotvíme v jednom z center oblasti, ve městě Mikolajki, kde si mimo jiné užijeme plavbu po jezeře Śniardwy, které je největším jezerem celého Polska. Odjezd z Ostravy v brzkých ranních hodinách (kolem 3:00), přejezd přes celé Polsko až do města Mikolajki. Po příjezdu se vydáme objevovat město Mikolajki a na březích zdejších jezer budete mít mnoho možností, jak trávit volný čas. Nabízí se akvapark v hotelu Golembiewski, procházka po zdejších nábřežích, nabízí se také výlet lodí po největším polském jezeře nebo například ochutnávání místních rybích specialit. Ubytování ve večerních hodinách.

2. den

Druhý den bude ve znamení největších lákadel regionu. Navštívíme Hitlerův vojenský stan tzv. Vlčí doupě a nevynecháme ani jedno z nejslavnějších polských poutních míst baziliku ve Svaté Lipce. Společně se po snídani vydáme dále na západ. Tentokrát nás čeká prohlídka bývalého hlavního stanu Adolfa Hitlera ve Východním Prusku, tzv. Vlčího doupěte. Ten se ukrývá v lesích u města Ketrzyn. Poněkud odlišným zážitkem jistě bude návštěva baziliky minor ve Svaté Lipce, která je považována za nejvýznamnější poutní místo na severu Polska. Budeme projíždět úzkými silnicemi lemovanými staletými stromořadími, malebně zvlněnou krajinou luk, jezer a hlubokých lesů. Odpoledne dorazíme do městečka Ryn. Městu vévodí křižácký hrad, který byl přestavěn a dnes slouží jako hotel. Malebné historické městečko je obklopeno vodami Rýnského a Olověného jezera. K večeru se opět vrátíme do Mikolajek, kde si budete moci užívat rušného života zdejší přístavní promenády nebo tichá zákoutí na březích zdejších jezer.

3. den

Třetí den se přesuneme na jih směrem k polské metropoli Varšavě, kde navštívíme jeden k nejkrásnějších královských zámků ve stejnojmenné čtvrti Wilanów. Po snídani se vydáme autobusem zpět na jih, směrem k Varšavě. Naší první zastávkou bude na jižním předměstí čtvrť a stejnojmenný palác Wilanów. Tento úchvatný barokní palác zde stojí od druhé poloviny 17, století a díky tomu, že přežil občanské nepokoje i obě světové války, stal se právem připomínkou hrdého Polska. Zámek nápadně připomíná francouzské Versailles, je obklopen podobně strukturovaným parkem, koná se zde velké množství letních koncertů a festivalů. Zdejší muzeum navštíví přes tři miliony návštěvníků ročně, ti si zde mohou prohlédnout královské poklady i rozsáhlou sbírku polského umění. Ve večerních hodinách přejezd do centra města, ubytování a možná společná procházka večerní Varšavou nebo individuální volno.

4. den

Poslední den bude věnován polské metropoli. Dopoledne stihneme nejen Staré město a historické centrum, ale nevynecháme ani tzv. polský „Manhattan“. V odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR. Poslední ráno se po snídani společně vydáme na průzkum hlavního města Polska a vyrazíme do centra Varšavy. Procházku začneme ve čtvrti plné mrakodrapů, tzv. polském „Manhattanu“, kde stojí téměř 40 mrakodrapů, z nichž nejvyšší je, zatím, Palác kultury a vědy, který má 42 poschodí a přes tři tisíce místností. Z 30. poschodí si můžeme užít překrásný výhled na celou Varšavu a za hezkého počasí lze vidět i Kampionský prales. Odtud se vydáme podezřele liduprázdnými ulicemi až na Krakovské předměstí, monumentální městský bulvár, který je lemovaný šlechtickými paláci a chrámy dojdeme až ke královského zámku a do Starého města. Ve Starém městě nemineme katedrálu sv. Jana Křtitele, Staroměstské náměstí nebo například zbytky hradeb a pevnost Barbakan. Odtud budeme dále pokračovat přes ulici Dlouhou až k Paláci Krasińských, který je považován za jeden z nejkrásnějších městských paláců v Polsku. Po celou cestu budeme nahodile překračovat hranice někdejšího varšavského getha a seznámíme se tak s dramatickým dějinami města ve 20. století. Projdeme ulicí Medovou a dojdeme až k Divadelnímu náměstí, jemuž dominuje Velké Divadlo – Národní Opera. V pozdních odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR, příjezd do Ostravy v nočních hodinách.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.