To nejkrásnější z Mazurských jezer + Vlčí Doupě + Varšava (autobusem z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Polsko
Ubytování 3* hotely po trase
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 9 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohoda na březích jezer, tajuplné vojenské sídlo, slavné poutní místo, architektura největšího městského parku… Energii načerpáte ve městě Mikolajki. Prozkoumáte Hitlerovo Vlčí doupě. Zastavíte se ve Svaté Lipce a u tvrze v Gyžicku. Projdete se parkovým komplexem ze 17. století i mrakodrapovou čtvrtí Varšavy. Za novými zážitky k Mazurským jezerům – s průvodcem, který se vyzná!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Odjezd v pozdních večerních hodinách (před půlnocí) z Prahy, přes Hradec Králové do Polska.

2. den

Po příjezdu na sever Polska zakotvíme v jednom z center oblasti Mazurských jezer, ve městě Mikolajki. Můžeme si užít plavbu po jezeře Śniardwy nebo ochutnat místní rybí speciality. Po poledni příjezd do oblasti Mazurských jezer a centra regionu, města Mikolajki. Po příjezdu se vydáme objevovat město Mikolajki a na březích zdejších jezer budeme mít mnoho možností, jak trávit volný čas. Nabízí se aquapark v hotelu Golembiewski, procházka po nábřežích, výlet lodí po největším polském jezeře nebo například ochutnávání místních rybích specialit. Ubytování ve večerních hodinách.

3. den

Dnešek bude ve znamení největších lákadel regionu. Navštívíme Hitlerův vojenský stan tzv. Vlčí doupě. Zastavíme se u baziliky ve Svaté Lipce a také v Gižycku s křižáckým hradem ze 14. století. Společně se po snídani vydáme dále na západ. Tentokrát nás čeká prohlídka bývalého hlavního stanu Adolfa Hitlera ve Východním Prusku, tzv. Vlčího doupěte. Ten se ukrývá v lesích u města Ketrzyn. Poněkud odlišným zážitkem jistě bude návštěva baziliky minor ve Svaté Lipce, která je považována za nejvýznamnější poutní místo na severu Polska. Budeme projíždět úzkými silnicemi lemovanými staletými stromořadími, malebně zvlněnou krajinou luk, jezer a hlubokých lesů. Odpoledne přejedeme do městečka Gižycko, které se rozprostírá na severním břehu jezera Niegocin a dalších šesti menších jezer, která jsou vzájemně propojena Łuczańským kanálem. Gižycko se v minulosti nacházelo na různých obchodních cestách, mimo jiné i na Jantarové stezce. Na minulost dnes odkazuje zdejší křižácký hrad z roku 1340, který byl před pár lety přebudován na luxusní hotel. Pěkný výhled na městečko a okolí se nabízí z vyhlídkové věže Ciśnień, na kterou se dostanete vystoupáním 129 schodů nebo jízdou výtahem. Nevynecháme ani místní tvrz Boyen postavenou v 19. století na příkaz pruského krále Fridricha Viléma IV. Večer se vrátíme na ubytování.

4. den

Opustíme Mazurská jezera a vydáme se k polské metropoli Varšavě. Čeká nás procházka městským parkem plným překrásných staveb, ale i pávů a veverek. Kolem poledne dojedeme do Varšavy a naší první zastávkou bude parkový komplex Łazienki, který je se svou rozlohou 76 hektarů největším parkem ve městě. Park byl založen v 17. století, svou současnou podobu získal o století později za vlády posledního polského krále Stanislava Augusta Poniatowského. Součástí parku je i tzv. Palác na vodě, který slouží jako muzeum. Za návštěvu určitě stojí i amfiteátr, který byl vybudován podle vzoru starověkých římských divadel, nebo třeba jezírko, po kterém se můžete projet lodičkou. Najdete zde pávy i veverky, které vám přeběhnou přes cestu při procházce parkem. V podvečer přejedeme na ubytování a se zájemci můžeme společně ještě vyrazit na večerní procházku centrem města.

5. den

Poslední den prozkoumáme Varšavu. Prohlédneme si Staré Město i moderní čtvrť s mrakodrapy. Na závěr se projedeme novou linkou varšavského metra. Večer odjedeme zpět do ČR. Poslední ráno se po snídani společně vydáme na průzkum hlavního města Polska a vyrazíme do centra Varšavy. Procházku začneme ve čtvrti plné mrakodrapů, tzv. polském „Manhattanu“, kde stojí téměř 40 mrakodrapů, z nichž nejvyšší je, zatím, Palác kultury a vědy, který má 42 poschodí a přes tři tisíce místností. Z 30. poschodí si můžeme užít překrásný výhled na celou Varšavu a za hezkého počasí lze vidět i Kampionský prales. Odtud se vydáme podezřele liduprázdnými ulicemi až na Krakovské předměstí, monumentální městský bulvár, který je lemovaný šlechtickými paláci a chrámy dojdeme až ke královského zámku a do Starého Města. Ve Starém Městě nemineme katedrálu sv. Jana Křtitele, Staroměstské náměstí nebo například zbytky hradeb a pevnost Barbakan. Zde budeme mít možnost posedět v některé z restaurací nebo kaváren a ochutnáme polské speciality.  Odpoledne se projdeme po promenádě podél řeky Visly s výhledem na protilehlou čtvrť Praga včetně Národního stadionu, který byl postaven pro Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2012. Uvidíme i interaktivní muzeum Centrum Nauki Kopernik a nedalekou univerzitní knihovnu, na jejíž střeše byla vybudována zahrada s vyhlídkovou terasou. Na závěr se svezeme novou linkou varšavského metra, jejíž stanice byly opakovaně oceněny v různých architektonických soutěžích. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR, návrat v brzkých ranních hodinách následující den.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.