To nejlepší z Krakowa + Wieliczka (autobusem z Ostravy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Polsko
Typ ubytování Bez ubytování
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 1 090 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Jednodenní zájezd s erudovaným průvodcem, během kterého uvidíte nejzajímavější místa Krakowa a podíváte se do solných dolů ve Wieliczce. Zhlédnete proslulé krakowské náměstí Rynek Glowny, neméně slavný hrad Wawel a podíváte se do solných dolů, kde se těžila sůl již ve 13. století. Vyrazte za zážitky do sousedství a objevte s námi krásy Krakowa a Wieliczky!

Program zájezdu

1. den

Ve Wieliczce nás pak čeká podzemní výprava do solných dolů. Odpoledne prozkoumáme Krakow. Projdeme se kolem tajemné jeskyně pod hradem Wawel. Objevíme skrytá zákoutí, vydáme se ke slavné Sukiennici a dáme si výtečné jídlo. V brzkých ranních hodinách (cca 6:00 - 7:00) odjezd z Ostravy. Dopoledne dorazíme do Wieliczky. Město je proslaveno zejména svými fascinujícími solnými doly, které byly roku 1978 zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Chodby v dole jsou dlouhé přes 300 kilometrů, přístupný je však pouze jejich zlomek. Sůl se zde těží již od 13. století, už však v dobách neolitu místní vyvařovali sůl z vody. My celkem absolvujeme tři kilometry dlouhou trasu, zdoláme 800 schodů, a ocitneme se 135 m pod zemí, výklad bude česky nebo bude tlumočen do češtiny. Po příjezdu do Krakowa bude následovat prohlídka centra města s průvodcem. Po nábřežní promenádě pod královským hradem Wawel projdeme kolem jeskyně, kde žil pověstný drak a vystoupáme také na samotný hrad. Uvidíme královský palác a baziliku, kde jsou pohřbené významné osobnosti polské historie včetně tragicky zesnulého prezidenta Kaczyńského. Dvěma nejstaršími ulicemi, ulicí Grodzkou a Kanonicza, se dostaneme do samotného centra města. Projdeme kolem biskupského paláce, hlavní budovy Jagellonské univerzity a pak už nás čeká hlavní náměstí Rynek Glowny se svou slavnou Sukiennicí a kostelem Panny Marie. Ulice Florianská nás dovede až k Barbakanu, kde prohlídku ukončíme a budeme si moci vychutnat individuální volno s kávou či obědem.   V podvečerních hodinách se vydáme zpět do Ostravy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.