Madeira – Okruh ostrovem vůní (First Minute)

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko
Název ubytování Madeira – Okruh ostrovem vůní (First Minute)
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 25 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis lokality ubytování

Ubytování7 x v hotelu kategorie 3* ve dvoulůžkových pokojích se snídaní

Program zájezdu

1. den

odlet z Katowic na Madeiru, přílet na letiště Funchal, transfer na hotel, ubytování, 1. nocleh.

2. den

snídaně, dopoledne seznámení s okolím hotelu, relax u moře. Odpoledne navštívíme hlavní město ostrova Funchal – katedrála Se, vládní palác, tržiště, prohlídka výrobny madeirského vína, muzeum fotbalisty Cristiana Ronalda. Návrat na hotel, 2. nocleh.

3. den

okruh západní Madeirou – rybářská vesnice Camara de Lobos. Zdejší malebné zátoky uchvátily i Winstona Churchilla, který zde maloval obrazy. Poté budete pokračovat ke Cabo Girao, nejvyššímu mořskému útesu v Evropě a druhému nejvyššímu (589 m) na světě. Panoramatický výhled vás jistě uchvátí. Potom už budete stoupat směrem k náhorní plošině Paul da Serra (1400 m n.m.), kde si uděláte krátkou procházku podél levády k vodopádu, a tzv. 25 fontánkám. Následující zastávka bude vesnice Porto Moniz, známá svými přírodními vulkanickými bazény mezi lávovými pobřežními kameny, které lákají ke koupání. Pak podél severního pobřeží Madeiry do vesnice Svatý Vincent, kde se nachází sopečná jeskyně. Návrat do hotelu, 3. nocleh.

4. den

snídaně, volný den, možnost zakoupení fakultativního lodního výletu na ostrov Porto Santo, který je proslulý tím, že se zde nacházejí krásné písečné pláže. Alternativně možno zařadit turistiku – například krásnou levádu, která vede přímo z Funchalu, 4. nocleh.

5. den

snídaně, okruh východní Madeirou. Vaše putování začne v obci Camacha, která je střediskem košíkářství na Madeiře. Malebnou silnicí přes vesničku Santo da Serra pojedete do Portela, odkud je krásný výhled na severní pobřeží Madeiry, zejména přes Porto da Cruz na Orlí skálu. Další zastávkou bude Santana, kde dosud lidé žijí v tradičních trojúhelníkových domech s doškovou střechou. Poté se vydáte vyhlídkovou cestou přes Laurissilva les do Ribeiro Frio. Zde si uděláte krátkou procházku podél levády k Balcoes, jednomu z nejúžasnějších výhledů na Madeiře. Poté vyjedete až na druhý nejvyšší vrchol na ostrově Pico do Arieiro (1818 m n.m.). Budete-li mít štěstí, spatříte moře mraků pod vámi a nad hlavou modrou oblohu, 5. nocleh.

6. den

snídaně, volný den, možnost zakoupení fakultativního výletu za delfíny na replice lodi Kryštofa Kolumba Santa Maria. Alternativně výjezd lanovkou nad Funchal na Monte, kde se nachází několik nádherných tropických zahrad, 6. nocleh.

7. den

snídaně, odjezd do údolí jeptišek, které je obklopené vysokými horami. Předpokládalo se, že jde o sopečný kráter, nakonec se však ukázalo, že údolí vzniklo erozí, díky říčce protékající mezi skalisky. Řádové sestry sem utekly v 16. století před piráty. Nachází se v něm vesnička Curral das Freiras. Pohled z Eira do Serrado do údolí je prostě dech beroucí, stejně jako cesta vzhůru. Ze sedla absolvujeme sestup pěšky. Z vesničky si zas užijete pohled ze dna vzhůru, 7. nocleh.

8. den

snídaně, odjezd na letiště ve Funchalu, odbavení, odlet do Katowic.



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.